En Sıcak Konular

Aytaç Durak: Bu karar bana özel

27 Ocak 2009 23:11 tsi
Aytaç Durak, Kamu Görevlileri Etik Kurulunca, hakkında verilen karar konusunda, ''Karar bugüne kadar hiçbir belediye başkanı hakkında verilmemiştir. Benimle uğraşmak için yapılıyor'' dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Durak, MHP İl Başkanlığı tarafından Seyhan ilçesine bağlı Fevzipaşa Mahallesi'nde düzenlenen açık hava toplantısında yaptığı konuşmada, Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun hakkında verdiği karara dikkati çekti.

Böyle bir kararın bugüne kadar hiçbir belediye başkanı hakkında verilmediğini ifade eden Durak, ''Benimle uğraşmak için yapılıyor'' değerlendirmesinde bulundu.

Durak, 5 yıl önce AK Parti'den adaylığı konusunda görüşürken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile arasında geçen bir konuşmaya atıfta bulunarak şunları söyledi:

''Ben o zaman da Başbakan ile konuşmadan önce halka danıştım. Halka mektup gönderdik, bu mektupta sordum 'aday olayım mı, nereden, hangi partiden aday olayım' diye. 'Halk beni en çok hangi partide görmek istiyorsa oradan aday olacağım' dedim.

Önce halka sordum, halktan da en çok 'AK Parti'den aday ol' cümlesi çıktı. Bunu basına açıkladıktan sonra Başbakana gidip 'halk benim sizin partiden aday olmamı istiyor' dedim. Sağ olsun onlar da kabul ettiler. 5 yıl Adana'ya hizmet verdik, ama yanıma birini daha verdiler 'bu Profesördür, gençtir senin yanında yetişecek' dediler. Başbakanla son görüşmemede bana 'ben size adam veriyorum yetiştir diye siz yetiştirmiyorsunuz' dedi. Sayın Başbakan bana yetiştirilecek adam verdiniz de yetiştirmedim mi?''

''Ben halkla beraber yürüyorum'' diyen Durak, ''Ben Adanalılarla beraber yürüyorum. Ben öyle onun bunun arkasına saklanıp sahte gülücüklerle milleti kandırma niyetinde değilim'' şeklinde konuştu.

Durak, Başbakan'a ''kırgınlığının'' olmadığını vurgulayarak, ''Bizim AK Parti'ye gönül veren insanlarla da sorunumuz yok, onların da oyunu istiyoruz. CHP'li kardeşlerin de oyunu istiyoruz. Çünkü biz partiler üstü siyaset ve hizmet için geliyoruz'' dedi.

MHP Seyhan Belediye Başkanı Ahmet Özlü de başkan seçilmesi halinde gerçekleştireceği hizmetler hakkında bilgi vererek, Adana'nın en önemli sorunun işsizlik olduğunu bunun da yatırımla çözmeyi planladıklarını söyledi.



Bu haber 707 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,992 µs