En Sıcak Konular

Lise websitesinde 'olay' anketler

27 Ocak 2009 22:27 tsi
Konya"nın Ereğli İlçesi"ndeki, Milli Eğitim Bakanlığı"na bağlı İvriz Anadolu Öğretmen Lisesi"nin resmi internet sitesinde "Ergenekon adlı bir örgütün varlığına inanıyor musunuz?" ve "Sizce başörtüsü serbest olmalı mı?" anketleri dikkat çekiyor.

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, okulların resmi internet sitelerinde bu tür anketlerin yasak olduğunu, konuyla ilgili inceleme başlatacaklarını söyledikten bir kaç saat sonra sitenin tamamı adminler tarafından yayından kaldırıldı.

Bakanlıkça okula tahsis edilen "ivrizaol.k12.tr" adlı sitenin "anketler" bölümünde, "Ergenekon adlı bir örgütün varlığına inanıyor musunuz?" başlığıyla düzenlenen ankete 545 kişi oy verdi. Bunlardan 319 kişi, "Hayır inanmıyorum" yanıtını verirken, 76 kişi "Evet inanıyorum" şıkkını işaretledi. 150 kişi de "Olabilir, bilemiyorum" yanıtında karar kıldı.

İnternet sitesindeki "Sizce Başörtüsü Serbest Olmalı mı?" başlıklı ankete ise 646 kişi oy kullandığını ankette ise 429 kişi başörtüsünün serbest olması yönünde oy kullandı. 188 kişi serbest olmaması gerektiğini, 11 kişi de emin olmadığını kaydetti. 18 kişi de "Bana ne ben örtmüyorum" dedi.

Bu iki anketle ilgili yorum bölümlerinin de açık tutulduğu, ancak herhangi bir yorum yapılmadığı görülürken, internet sitesinin "anketler" bölümünde ayrıca, "Ordumuz Irak'a girmeli mi?", "Türkiye şartlarında en iyi meslek hangisi" anketleri de bulunuyor.

Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı"na bağlı İvriz Anadolu Öğretmen Lisesi"nin resmi internet sitesinde böyle bir anketlerin düzenlenmemesi gerektiğini söyledi. Şahin, okulların internet sitelerinde toplumun gündeminde olan siyasi konular ile soruşturma konusu olmuş veya soruşturması devam eden Ergenekon gibi davalar ile ilgili görüş belirtmenin ve anket düzenlemenin yasak olduğunu belirtti. Şahin, konuyla ilgili inceleme başlatacaklarını da vurgulayarak, okulların internet sitelerinde toplumun yararına olan konuların işlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kurtlar Vadisi gibi okul!

Anketin düzenlendiği İvriz Anadolu Öğretmen Lisesi'nin Müdürü 54 yaşındaki Sonuç Öngay, okulun pansiyon bölümünün yemek ihalesinin iptaliyle ilgili kimlikleri henüz tespit edilemeyen 6 kişi tarafından dün satır ve sopalarla dövüldü. Müdür Öngay'ın dövüldüğü, okulun internet sitesinde flaş haber olarak duyuruldu, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi, henüz yakalanamayan saldırganları kınadığı açıklandı.

Saldırının internet sitesindeki anketle herhangibir ilgisinin olmadığı belirtilirken, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavisi süren Öngay polise verdiği ifadesinde saldırıyla ilgili şunları söylemişti:

“Sabah okula geldiğimde, bahçede satır ve sopalarla 6 kişi saldırdı. Saldırının ihale nedeniyle olabileceğini tahmin ediyorum. Çünkü okulumuzun pansiyon bölümünün yemek ihalesi vardı. 3 kez ihaleye çıktı ve fiyatlar çok yüksek olduğu için ihaleyi iptal ettim. Ben okulum ve devletimi düşünürüm. İnsanların menfaatini değil. Bu saldırıyı, yıldırma politikası olarak görüyorum. Ama beni yıldıramazlar.”

cnnturk



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,121 µs