En Sıcak Konular

Ergenekon duruşması ertelendi

27 Ocak 2009 21:47 tsi
Mahkeme, ''Ergenekon'' davasının bugünkü duruşmasında, sanıkların tahliye taleplerini reddederek, tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunmasını tamamlamasının ardından Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün, soruşturma aşamasındaki ifadeleri okudu.

Söz alan Perinçek'in avukatı Ceyhan Mumcu, avukatlar olarak çapraz sorguya müdahale etmeyeceklerini belirterek, ''Ancak sorgu sırasında suçlamalar olabilir o nedenle savunmamızı sorgudan sonra yapmak istiyoruz'' dedi.

Talepleri sorulan sanıklardan Sevgi Erenerol, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne nakledildiğini belirterek, erkek tutukluların kaldığı bir cezaevine nakledilmiş olmasına ilişkin eleştirilerde bulundu.

Erenerol, ''Erkek tutukevinde en basit düzeyde ihtiyaçlarımın bile karşılanması mümkün olmadığı gibi can ve ırz güvenliğim de bulunmamaktadır. Can, ırz ve namusumun korunması için daha önceki durumuma döndürülmem ve Bakırköy Kadın ve Çocuk Cezaevi'ne gönderilmemi istiyorum. Ben başı örtülü bir bayan olsaydım bana böyle bir muamele reva görülür müydü? Onu da sizin takdirinize bırakıyorum'' diye konuştu.

Tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk, ''Amerikan ajanı iftirası ailemi ve beni dışarıdaki kontrol dışı gruplara hedef göstermektedir. Ben yasal haklarımı saklı tutuyorum, mahkemenin de bu konuda önlem almasını istiyorum'' dedi.

Bunun üzerine söz alan Doğu Perinçek, kimse hakkında ''Amerikan ajanı'' demediğini, söylediklerinin tutanaklarda yer aldığını belirterek, sadece Mehmet Zekeriya Öztürk'e ait mektubu okuduğunu ifade etti.

Sanıklardan Mehmet Demirtaş, Ümit Sayın ve Vatan Bölükbaşıoğlu da tahliye talebinde bulundu.

MAHKEMENİN ALDIĞI KARARLAR

Verilen aranın ardından Başkan Köksal Şengün, mahkeme heyetinin aldığı kararları açıkladı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Sevgi Erenerol'un, Silivri Cezaevinden tekrar Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevi'ne gönderilmesine ilişkin dilekçeyi de ekleyerek durumunun ivedi olarak Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğüne bildirilmesini kararlaştırdı.

Sanıklardan Ali Kutlu'nun talebini değerlendiren mahkeme heyeti, Kutlu'nun cezaevi idaresi tarafından fotoğrafları uygun bir şekilde çekildikten sonra Mersin Emniyet Müdürlüğü tarafından gönderilen cerayim evrakı ve görüntülü CD'nin de eklenmek suretiyle Adli Tıp Kurumuna sevkinin yaptırılarak rapor alınmasını hükme bağladı.

Mahkeme heyeti İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Dairesi Başkanlığına müzekkere yazılarak, mahkemeye gönderilen 24 Aralık 2008 tarihli Halil Behiç Gürcihan ile ilgili yazıda ismi komiser Fatih Yurtseven olarak belirtilen kolluk görevlisinin gizli buluşma yapıp yapmadıkları husususun bilgi ve belgeleriyle sorulmasına karar vardi.

Mahkeme heyeti dosya kapsamı, delil durumu, atılı suçların işlendikleri konusunda kuvvetli şüphe sebeplerinin varlığının devam etmekte olmasını dikkate alarak, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve duruşmayı 29 Ocak Perşembe günü saat 09.30'a bıraktı.



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs