En Sıcak Konular

Bakan Aydın'dan eleştirilere cevap

27 Ocak 2009 21:23 tsi
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, TBMM Genel Kurulunda, CHP'nin, TRT'nin son dönemlerdeki yayınlarıyla ilgili hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde söz alarak eleştirilere yanıt verdi.

Bakan Aydın, gensorudaki birinci iddianın, Tuncay Güney'in 4 saat boyunca, ana muhalefet partisi ve genel başkanı, iş adamları, eski genelkurmay başkanları gibi birçok kişi ve kurumsal yapı hakkında hakaret ettiği yönünde olduğunu ifade etti. Söz konusu sürenin 4 değil 3 saat 45 dakika olduğunu belirten Bakan Aydın, "Ama bunu, süre az ise az önemli çok ise çok önemli anlamında söylemiyorum. Yalnızca bir bilgi düzeltmesi" dedi.

Programın bir bölümünü izlediğini, programla ilgili metnin ise tamamını incelediğini kaydeden Aydın, CHP ve Genel Başkanı ile ilgili 5-6 cümle söylendiğini bildirdi.

Bu konularda yayın yapma niyetinin, kararının bir dizi riskler içerdiğine dikkati çeken Aydın, "TRT'den çok daha tecrübeli yayın organlarında da tartışmalı kişiler, konular, kurumlar her zaman endişeyle yayınlanan konulardır. Bu, bize has değil" dedi.

Pek çok kişinin canlı yayın olmadan ekrana çıkmadığını ifade eden Aydın, şöyle devam etti:

"Ben de çıkmıyorum. Mutfakta ne gibi sıkıntıların çıkacağını tahmin edemiyorsunuz. Ön pazarlık da yapamazsınız. Ayrıca ne söyleyeceğini, tahmin etmeniz dahi mümkün değil. Bu, bu işin riski. TRT, epeyce tereddütten sonra Tuncay Güney'i canlı yayına çıkarıyor. Bu zat zaten pek çok kanala çıkmış, Türkiye'de en çok satan gazetelerde çıkmış. Basın yayına intikal edebildiği kadar etmiş.

Bir ülkede bir konu bu kadar konuşuluyor, bir zat hakkında bu kadar yayın var, onun sürüp gitmekte olan bir davanın ekseni olduğu iddia ediliyor ve TRT bunu görmezden geliyor. Ben vatandaş olsam, o TRT'nin televizyonunu pencereden atarım. Ondan sonra TRT'yi kim dinler. Bu kadar önemli olacak ve TRT haber vermeyecek, sesini kesecek ve millet de diyecek ki (bizim ne güzel yayın organımız var) Böyle TRT olur mu?"

Bu arada Bakan Aydın hakkında verilen gensoru önergesi meclis genel kurulunda reddedildi...



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,423 µs