destek | " /> destek | "/>

En Sıcak Konular

Hillary'den İsrail'e destek

27 Ocak 2009 20:44 tsi
Hillary'den İsrail'e destek ABD Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton, türlü dış politika konularında açıklamalarda bulundu. Clinton İsrail'e açık destek verdi.

Hillary Rodham Clinton, bakanlıkta düzenlediği ilk basın toplantısında, İsrail'in kendini savunma hakkı olduğunu ve İsrail toprağına fırlatılan Filistin füze saldırılarının karşılıksız bırakılamayacağını söyledi.

Clinton, ''İsrail'in kendini savunma hakkını destekliyoruz. İsrail'deki nüfuslu bölgelere giderek yakın olmaya başlayan Filistin füze ateşi karşılıksız kalamaz. Hamas yönetiminin, Gazze halkı için daha iyi bir gelecek kurmak yerine kendini savunma hakkına teşvik etmenin kendi çıkarlarına olduğuna inanmaları üzücü'' dedi.

İran'ın artık uluslararası kamuoyuyla çalışmak için ''net bir fırsatı'' olduğunu ifade ederek, daha az çatışmacı ve daha fazla işbirliği yaklaşımında bulunup bulunmamaya İranlılar'ın karar vereceğini belirten Clinton, Çin ile, eski başkan George W. Bush tarafından vurgulanan ekonomik endişelerin ötesine uzanan ''kapsamlı bir diyalog'' istediklerini vurguladı. Clinton, ''Kapsamlı bir diyaloğa ihtiyacımız var. Bush yönetiminde başlayan stratejik diyalog, ekonomik diyaloğa dönüştü. Bu, Çin ile ilişkimizin çok önemli bir tarafı, ancak ilişkimizin tek tarafı değil'' diye konuştu.

Clinton ayrıca, Kuzey Kore'nin nükleer programına son vermek amacıyla yapılan 6'lı görüşmelerin sürdürülmesinin diplomatik yaklaşımlar için ''zorunlu'' olduğunu söyledi. Clinton, Kuzey ve Güney Kore, Çin, Japonya, Rusya ve ABD arasında yapılan bu görüşmelerin, tüm katılımcılar açısından yardımcı olacağını vurguladı.

(REU-AP-NRD-İN)



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,298 µs