En Sıcak Konular

Perinçek sürpriz bir isim daha verdi !

27 Ocak 2009 17:18 tsi
Perinçek sürpriz bir isim daha verdi ! ''Ergenekon'' davası kapsamında savunmasını sürdüren İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, ''Bu deliller ışığında kimse bu örgütü kuramaz'' dedi.

Dün ''Kıvrıkoğlu'nun adı şemanın en başındadır'' diyen Perinçek, bugün ise Baykal'ın isminin de olduğunu iddia etti.

Perinçek, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki savunmasında, Mehmet Eymür'ün İP hakkındaki beyanlarına değinerek, ''bu beyanlardan partinin kontrgerillaya karşı çalışmalarda bulunduğu ve bunun sonucunda da kontrgerilla dairesinin yasal sınırlarının içine çekilmesinin sağlandığının ortaya çıktığını'' savundu.

''Bugün Türk tarihini bitirmek için Ergenekon denilen gladyo ile savaştığımızın kanıtlarıdır'' diyen Perinçek, gladyo ile savaştıkları için davada yer aldıklarını öne sürdü.

''Mehmet Eymür'ün kendisine suikast düzenlediğini, bunun çeşitli beyanlarla ortaya çıktığını'' savını dile getiren Perinçek, ''hatta Eymür ve Atasagun grubunun internet sitelerinde birbirlerini bu konuda suçladıklarını, Eymür'ün olayı Atasagun grubunun üzerine atmaya çalıştığını'' iddia etti.

İP'in eski yöneticilerinden Hasan Yalçın'ın Mehmet Eymür ile konuştuğunu ve anlatmak istediklerini 2000'e Doğru Dergisi'nde yayımlayacağını söylediğini belirten Perinçek, Eymür'ün konuşmasında İP'nin Filistin ile ilişkilerinden bahsettiğini kaydetti. Perinçek, ''Filistin ile ilişkilerimizden iftihar ediyoruz. Filistin halkı bizim kardeşimizdir'' dedi.

ÖZTÜRK'ÜN EYMÜR'ÜN ADAMI OLDUĞU'' İDDİASI

Tutuklu sanıklardan Mehmet Zekeriya Öztürk'ün kendisi hakkındaki ifadelerine değinen Perinçek, ''3-4 ay Ulusal Kanal'da çalışan Öztürk'ün bu çalışmasının nasıl bir çalışma olduğunun daha sonra ortaya çıktığını'' söyledi.

Öztürk'ün dava dosyasına giren ajandasında ''Doğu Perinçek ile fotoğraf çektireceğim'' şeklinde bir not bulunduğunu belirten Perinçek, Öztürk'ün bu notların değişik zamanlarda alındığını söylediğini hatırlattı.

Perinçek, bu notların aynı zaman dilimi içerisinde yazıldığını ve Öztürk'ü Ulusal Kanal'a gönderen kişi tarafından yazdırıldığını öne sürdü.

Mehmet Zekeriya Öztürk'ün dava dosyasında yer alan bir mektubunu okuyan Perinçek, bu mektuptan Öztürk'ü Ulusal Kanal'a gönderenin bir kurum olduğunun anlaşıldığını savundu.

Mektupta Öztürk'ün ''Türk ajan olmadığı ve ABD Büyükelçiliği'nin kendisine güven duyduğu'' iddiasında bulunan Perinçek, ''Yine Mehmet Eymür vakası. Mehmet Eymür kiminle çalışsa Amerikan bağlantıları var. İddianamede bize ilişkin iddialar Tuncay Güney'e dayanıyor. Tuncay Güney de, Mehmet Zekeriya Öztürk de Mehmet Eymür'ün adamı'' dedi.

Gizli tanık ''Dilovası''nın kendisine ilişkin beyanlarının 1968 yılına ilişkin olduğunu belirten Perinçek, ''Dilovası'nın yaşı nedir ki? Dosyada bulamadım ama 40 yoktur herhalde. Bunlar yaman adamlar, anasının karnında göreve başlıyorlar. Doğmadan önceki olayları anlatıyorlar'' diye konuştu.

GEZMİŞ VE ÇAYAN'A UYARI

''Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ın kendisinin liderliğinde eylemler yaptığını, bu eylemlerin halk tarafından desteklendiğini ve kabul gördüğünü'' anlatan Perinçek, 1968-1971 yıllarında yaşananların farklı olduğunu, 1971'deki yaşanan banka soyma gibi eylemlerle 1968 yılında yaşananların örtülmeye çalışıldığını savundu.

Perinçek, 1971 yılında yaşananların tecrübesizlikten kaynaklandığını, bireysel maceralara atılanlar olduğunu, bu konuda kendisinin Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan'ı uyardığını söyledi.

MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nün de 12 Haziran 2007 tarihinden önce ''Ergenekon terör örgütü'' olarak kendilerinde bir bilgi bulunmadığını bildirdiklerini söyleyen Perinçek, bu durumun Adil Serdar Saçan'ın üzerine yıkılmaya çalışıldığını, oysa Saçan'ın soruşturmanın derinleştirilmesi için çaba harcadığını kaydetti.

ABD İSTEDİ DİYE BU ÖRGÜT KURULAMAZ

Perinçek, ''Bu deliller ışığında kimse bu örgütü kuramaz. Burada bir örgüt yok. Böyle bir örgüt yok. ABD istedi diye bu örgüt kurulamaz. Her şeyden önce ortak bir ideoloji yok'' diye konuştu.

İlhan Selçuk, Kemal Alemdaroğlu ve kendisinin ''örgüt lideri gösterilmesinin hiçbir kanıtı olmayan saçma sapan iddialar'' olduğunu söyleyen Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Buradaki tek örgüt İşçi Partisi'nin örgütüdür. Ben bu insanları örgütlenmedikleri için hep eleştirdim. Tarih bu insanları yargılayacaksa, örgüt kurmadılar diye yargılayacak. 'Bu hayasız akını durdurmak için örgüt kurmadılar, hapislere düştüler' diye yazacak. Hep söyledim bu işler bireysel olmaz, örgütlenmeden olmaz.''

Doğu Perinçek, dosyadaki belgelerden, bir kısım isimlerin kapatıldığı şemadaki bazı kişileri tahmin ettiklerini anlatarak, ''CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da soruşturmaya karıştırılmaya çalışıldığını'' öne sürdü.

Perinçek, ''Ortada bir örgüt vardır. Zekeriya Öz, Tuncay Güney, Sami Demirkıran, Mehmet Zekeriya Öztürk ve Osman Yıldırım bir örgüttür. Zekeriya Öztürk altına altığı imzayla iddianamede Türk milletine, TSK'ya ve İP'e karşı tertip örgütlemiştir. Bu örgütü yargılayacak bir makam çıkarsa yargılanacaktır. Bir gün mutlaka yargılanacaktır'' diye konuştu.

''Örgüt İP gibi olur'' diyen Perinçek, davada İP üyesi sanıklar arasında herhangi bir tartışma ya da anlaşmazlık yaşanmadığına dikkati çekerek, bunun aynı parti örgütünün içinde bulunmaktan kaynaklandığını oysa diğer sanıkların aralarında sorunlar olduğunu söyledi.

İP'in Türkiye'nin en dürüst, en vatansever partisi olduğunu ve ileri dönemde Türkiye'nin birinci partisi olacağını savunan Perinçek, ''Burada Türkiye'nin çözümü hapse atılmaktadır. Siz tahliyemizi geciktirerek Türkiye'nin çözümünü hapiste tutuyorsunuz'' dedi.



Bu haber 692 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,268 µs