En Sıcak Konular

Şehit asker suçlu çıktı

27 Ocak 2009 14:35 tsi
Bu kadarına da pes... 12 yıl önce operasyondan dönerken şehit olan Bursalı Er Sezgin Tokuş'un ailesi bakın nasıl bir haciz geldi.

Sivas'ın Divriği ilçesinde 12 yıl önce operasyondan dönerken kullandığı askeri aracın devrilmesi sonucu 1 uzman çavuş ve iki arkadaşıyla birlikte şehit olan Bursalı Er Sezgin Tokuş'un ailesi, araçta oluşan hasarın tazmini için gelen haciz kararının üzüntüsünü yaşıyor.

Alınan bilgiye göre, merkez Osmangazi ilçesine bağlı Çağlayan köyünde oturan ve geçimlerini çiftçilikle sağlayan Mehmet (76) ve Nezahat Tokuş (67) çiftinin tek oğlu Sezgin Tokuş, 1997 yılında Sivas 5. Piyade Er Eğitim Tugayı'nda vatani görevini yaparken kullandığı askeri aracın devrilmesi sonucu Piyade Uzman Çavuş Cihan Yıldız, Piyade Onbaşı Cömert Selamet ve Piyade Er Mesut Bilgin ile şehit oldu.

Bir uzman çavuş ve 14 erin yaralandığı kazanın ardından yapılan incelemede, Sezgin Tokuş, ''Yorgun, dalgın, dikkatsiz ve tedbirsiz'' araç kullandığı gerekçesiyle hatalı bulunurken, hazine tarafından Tokuş ailesi hakkında Bursa 6. Asliye Hukuk Mahkemesine alacak davası açıldı.

Hazinenin, araçta oluşan 9 bin 746 TL'lik hasarı tahsil etmek için açtığı davada, mahkeme, ailenin hazineye 3 bin 655 TL ödeme yapmasına karar verdi.

Sezgin Tokuş'un babası Mehmet Tokuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mahkeme kararının, eşiyle kendisini derinden yaraladığını söyledi.

Parayı ödeyemedikleri için Bursa 3. İcra Müdürlüğü tarafından köydeki arazisine haciz kararı çıkarıldığını anlatan Tokuş, ''Arazimin bulunduğu yerden çevre yolu ve doğalgaz için kamulaştırma yapıldı. Kamulaştırma bedelini almak için Karayolları Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle görüşmeye gittiğimde, 3 bin 655 TL'lik borcun yasal faiziyle birlikte 17 bin TL'ye çıktığını öğrendim'' dedi.

Tokuş, kamulaştırma bedelinin bir kısmını alabildiğini, ancak 36 bin TL'lik bölümü borç ödedikten sonra tahsil edebileceğinin söylendiğini dile getirerek, ''Keşke oğlum yaşasaydı da bu parayı ödeseydim. Benim oğlum bu vatan için canını verdi. Karşılığında hacizlerle uğraşıyoruz'' diye konuştu.

Şehit erin annesi Nezahat Tokuş da oğlunun sabaha karşı bir operasyondan dönerken kaza geçirdiğini, olayda kusurlu bulunmasını anlayamadıklarını belirterek, yetkililerden içinde bulundukları sıkıntılı durumu çözmelerini istedi.



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,093 µs