En Sıcak Konular

27 Ocak 2009 12:35 tsi
Obama'ya kıyamet tarihini söyleyen UFO'lara İngilizler saldırdı!

iyibilgi Ankara

Dikkat ettiyseniz, haberin başlığı yok. Size bıraktık. Spottaki cümleyi de örnek olsun diye verdik. Yani, "Obama'ya kıyamet tarihini söyleyen UFO'lara İngilizler saldırdı!"yı.

Veya, ‘Yahudi soykırımını reddeden tarikatı affeden Papa’ya, Obama’nın 2’inci adamı neden kızdı’ da mümkün. Seçenek sonsuz: ‘Kıyamet meteoru dünyaya çaptığında, İsrail Kenya’ya taşınır mı?’ diye de sorabilirsiniz.

Tercih sizin. Biz tercihimizi haberin sonunda söyleyeceğiz.

Ama bu kadar kaotik başlıkların içinden çıkamamazın nedeni haberin kendisinde, daha doğrusu “haberlerin” kendisinde saklı. Çünkü bir haber yok. Çok haber var. Ortak yönleri ise zamanlamaları.

Hepsi aynı zamanda, hatta aynı gün içinde kamuoyuna sunuldu. Bunlar genellikle ‘küçük’, dikkat çekmeyen haberler. Ama tekrar tekrar okuduğunuzda, “bu da ne demek, ne anlama geliyor” diye kendi kendinize soruyorsunuz.

Aslında, “başka ortak özellikleri var mı” diye sormak lazım. Ama o zaman ‘kafanız şişebilir’! Yani hem kendi içlerinde “ne demek istedikleri”ni sorgulayabilirsiniz, veya eğlence olsun diye, “bunları bir araya kim getirdi” diye de sorabilirsiniz.

Ama biz öyle yapmayalım. O haberleri verelim, hem başlığı hem sonuç keyfiyetini size bırakalım. Maksat biraz da eğlenmek (!) olsun... İşte ilk haber...

İngilizler uzaylılara ateş açtı!

“Uzaylılar da Obama'nın yeminini izliyormuş. İngilizler Obama'nın yeminini izleyen uzaylılara ateş açmışlar. "Bir UFO hikayesi daha" diyeceksiniz belki, ama iddiayı bakanlık da doğruladı!

İngiliz Savunma Bakanlığı'na bağlı ‘UFO masasında' 3 yıl görev yapan Nick Pop, Kraliyet Hava Kuvvetleri pilotlarının UFO'lara ateş açtığını fakat düşüremediklerini açıkladı.

Sun gazetesine konuşan Nick Pop, Krallığa bağlı Hava Kuvvetleri pilotlarının (RAF) değişik zamanlarda defalarca UFO'lara ateş açtığını ancak bugüne kadar yere indirmeyi başaramadıklarını iddia etti.

Konuyu ilk defa basına yansıtan Savunma Bakanlığı'ndan emekli Pop, bunun sık yapılan düzenli tatbikat olmadığını, hava sahasında tehdit oluşturan bir cismin varlığının tespitinde RAF pilotları tarafından otomatik olarak cisimlerin hedef alındığını belirtti.

RAF jetlerinin son yıllarda defalarca UFO'ların varlığına şahit olduğunu söyleyen Savunma Bakanlığı yetkilisi, pilotların hazırladığı raporların gizli tutulduğunu, bakanlık içinde UFO'ları vurmak için geliştirilmiş silahlar üretildiğini belirtti.

Pop, toplumda hala zaman zaman alay konusu olmasına rağmen milletvkillerinden, Savunma Bakanlığı yetkilerine kadar birçok kişinin UFO'ların varlığına inandığını anlatırken “Birgün inanıyorum ki pilotlarımız bir tanesini vurmayı başaracak. Yeni geliştirilmiş silahlarla bunu başaracağız” diye konuştu.”

Evet haber bu kadar. Ama haberin spotu ile içeriği arasında bir uyuşmazlık var. “Uzaylılar Obama’nın yeminini izliyormuş” iddiasının bilgisi içeride yok.

Zaten olsa da, İngilizler Obama’nın yeminindeki UFO’ları nasıl vuracak? Ama başka noktalar ilginç. “UFO’ları vuracak  silahlar ne demek?” veya “İngiliz milletvekilleri ile Savunma Bakanlığı yetkilileri içinde UFO’ların varlığına inananlar” olması ne demek diye düşünebilirsiniz.

NY Post: Kıyamete az kaldı!

“New York Post gazetesi bugün manşetten verdiği haberde kıyametin kopacağı tarihi açıkladı. O tarihe ise çok az zaman var...

New York Post gazetesi, maya takvimine sonu olarak gösterilen 21 Aralık 2012 tarihinin dünyanın sonu olabileceğine ilişkin bir haberi manşetine taşıdı.

3 yıl önce Maya takviminin sonunu öğrenen Belçikalı Patrick Geryl, petrol şirketindeki işini bırakarak zamanının kıyamet gününden nasıl kurtarmak için çabalamaya adadı.

İncil, Tevrat ve Maya takviminden bulduğu verilerle tam üç tane kitap yazdı. Kendisine 20 kişilik bir "kıyametten kurtulma timi" kuran 53 yaşındaki Belçikalı, Afrika'da büyük bir arazi alarak burada sığınak inşa etmeye başladı. Patrick'e göre bu tarihte bir göktaşı dünyaya çarpacak ve dünyanın manyetik dengesi değişecek ve yeni bir buzul çağı başlayacak. Dünya üzerindeki insanlara ise şunu öneriyor: "En iyisi işi bırakıp tatile çıkmanız. Ben her yıl 6 defa tatile çıkıyorum..."

Bize göre çok iyi haber bu. Hele New York Post’un yayınlamaya değer bulduğu düşünüldüğünde.

Maya takviminden hareketler, bir meteorun dünyüyü çarparak kıyamete başlatacağı fikri yeni değil. Bu Türkiye’de de tartışıldı. Hatta 2012 tarihi de uygun. Fakat gariplik şurada: Afrika’da “bir yerin” kıyametten kurtulacağına olan inanç nereden geliyor?

Velev ki mümkün. Orası neresi?

Vatikan'dan Yahudileri kızdıran atılım!

“Papa'nın affı Yahudileri öfkelendirdi

Papa 16'ncı Benedict'in, aralarında Yahudi düşmanı bir piskoposun da yer aldığı tarikata bağlı 4 din adamını bağışlaması tepki yarattı.

Piskopos Marcel Lefebvre'nin 1970'de kurduğu tarikat Latince duaların İtalyanca yapılması gibi yenilikleri reddederek Katolik Kilisesi'nden ayrılmıştı. Aralarında Yahudi soykırımını reddeden Monsignor Williamson'ın da yer aldığı 4 din adamı, 21 yıl önce tarikat lideri aforoz edilmişti.

İtalya'daki Yahudi toplumu liderleri ve Uluslararası Yahudi Topluluğu Başkanı David Rosen, Papa'nın kararını kınarken "yüzeysel bir karar" olarak niteledi.”

Allah Allah? Hangi tarikat acaba bu? Neden soykırımı reddediyorlar? Bu din adamları nereli? Daha önemlisi neden şimdi affediliyor? Aforozların üzerinden de çok geçmemiş.

Papa’nın zamanlaması nasıl oluyor da, Gazze saldırıları yüzünden eleştirilen İsrail’in tartışıldığı sürece denk düşüyor? Manidar olacağı hesaplanmıyor mu?

Dünyanın en güçlü ikinci adamı: Bay İsrail!

“Barack Obama'yla, randevu almadan görüşebilen tek kişi, göbek adı İsrail olan ve Birinci Körfez Savaşı'nda İsrail ordusuna katılan Beyaz Saray Genel Sekreteri Rahm Emanuel, New York Times tarafından en güçlü 2. adam seçildi

Amerikan Başkanı Barack Obama değişim vaadiyle neredeyse dünyanın yönetimini ele geçirirken Beyaz Saray'ın 'Co-President'ı olarak anılan, genel sekreterlik görevine getirilen Yahudi asıllı Rahm Emenuel'e, Amerikan basınında, Obama'yı en çok etkileyen adam olarak 'dünyanın en güçlü ikinci adamı' ünvanı verildi.

Göbek adı İsrail olan Emanuel, İsrail-Filistin konusunda Bush yönetiminden farklı bir tavır sergilemesi beklenen ancak henüz bu yönde bir açıklama yapmayan Obama'yla randevusuz görüşebilen tek kişi ve seçildiği gün 'İsrail gazetelerinde' 'Beyaz Saray'daki adamımız' başlığıyla manşete taşındı.

New York Times gazetesi dün Emanuel'in giderek daha fazla medyatik bir hale geldiğini yazarak 'en güçlü ikinci adam' ifadesini kullandı.”

Aslında çok önemli bir haber vermiyor bu haber. Tespit ve teşhis yapıyor. Fakat şu merak edilebilir. Beyaz Saray’ın en güçlü ikinci adamı İsrail, yukarıdaki haberler için ne düşünüyor?

Aynı zamanlı haberlerin sunduğu bilgiler bu kadar. Eğer hepsini hemhâl edebilirseniz, uygun gördüğünüz başlıkları yorum bölümümüze yazabilirsiniz. Ama biz olsaydık, "Eksik parmak operasyonu" manşetini tercih ederdik.

Nedenini bulmayı da size bırakarak...

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,553 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,247 µs