En Sıcak Konular

Erdoğan Kılıçdaroğlu'na yüklendi

27 Ocak 2009 12:34 tsi
Başbakan Erdoğan seçim havasına girdi. Hedefinde CHP'nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

IMF ile çalışmalara 10 gün ara verildi. IMF Başkan Yardımcısı ile Davos'ta görüşeceğim. Hassasiyetlerimizin bazıları aşıldı.

28 Mart ve 22 Temmuz öncesinde ortaya koyduğumuz yaklaşım siyasette bir ilktir. Hiçbir zaman halkımıza uzun vadede halkımıza kaybettirecek adım atmadık.

Gönül isterki hizmete aday olan tüm arkadaşlar görev alabilsin. Sadece bir tanesini seçmemiz gerekiyordu. 81 ilde belediye başkan adaylarını açıkladı. Amacımız millete hizmettir.

Temayül yoklaması, il il kamuoyu araştırması yok onlarda böyle bir şey. Kalbimiz mutmain olsun. En az hata payıyla adaylarımızı belirleyelim istedik.

Bu trenden inen bir daha binenez. Bu tren çok hızlı. Aday olamayanlar ciddi karalama kampanyası içinde olabiliyor. Aday olamayanlar siyasetin uzun soluklu olduğunu bilmeliler. Belediye meclislerinde mutlaka kadın aday göstereceğiz.

ÇİZMEYLE DOLAŞACAK YER Mİ KALDI?

Birileri çıkmış 'İstanbul'un varoşlarını çizme giyip dolaşacağım'. 16 yıl geç kaldı. Çizmeyle dolaşmak 92'deydi. Artık İstanbul'da çizmeyle dolaşacak yer mi kaldı. Biz Bağcılar'dan Tuzla'ya kadar 16 yıl önce ayağımızda çizmelerle dolaştık. ? Biz buraları parke ve asfaltlarla döşedik. Artık oralarda modern belediyecilik anlayışı var beyefendi. CHP'li belediyelerin öyle yerleri olabilir ama İstanbul için böyle birşey söz konusu değil.

KÖMÜR YERİNE AYDA 600 TL PARA VERECEKLERMİŞ

(Murat Karayalçın için söylüyor) Akla hayale gelmedik vaatler sıralıyorlar. Kömür yardımı yapmayacaklarmış. Ayda 600 TL para vereceklermiş. Para banka hesabına yatacakmış. Böyle söylersek iktidara ulaşabiliriz Halep oradaysa arşın Ankara'da. Sosyal devlet bilinci AK Parti ile başladı. CHP bu yardımı kendi belediyelerinde de yapsın. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Lütfen tutarlı olun. Anahtarı o şekilde söyleyenler geldikleri gibi gitti. Benim halkım aldatanı ve aldananı biliyor.

FİLİSTİN KONUSUNDA SUYA SABUNA DOKUNACAĞIZ

Bu dış politikayla dış politikada Türkiye'ni zerre kadar itibarı kalmamıştır. Efendim şöyle yaparsak birileri ne der. Karımızımı kendimiz veririz. Bugüne kadar böyle gelmiş olabilir ama bundan sonra kervan böyle yürümeyecek. Aynı olay başka ülkede olsa benzer tavrı gösteririz. Hepsiyle görüşen bir Türkiye var. Sıkıntı olduğunda imdada yetişen bir ülke var. Yeri geldi mi suya sabuna dokunacaksın. Niçin uluslararası zulüme seyirci kalamayız. Öldürülen insanları seyredip sadece kınamakla olmaz.

SAFSATALARLA MİLLETİ KANDIRMAYIN

Kendi uydurduğunuz safsatalarla milleti inandırmaya çalışmayın. Biz Suriye-İsrail ilişkilerinin 5. raundunu görüştük. Kaç kere söyledim hala aynı şeyleri söylüyorum. Bütün bunlara rağmen tatmin etmiyor.

Demokrasi ve barış özelleştirilmeli herhalde bundan daha devletleştirilmiş demokrasi olamaz. Ruhunda totaliter bir anlaşın olduğu özelleştirme olmaz. Hepsi seyirci kaldı.




Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs