Ergenekon cevabı | " /> Ergenekon cevabı | "/>

En Sıcak Konular

Mumcu'dan Ergenekon cevabı

27 Ocak 2009 10:14 tsi
Mumcu'dan Ergenekon cevabı 
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmaması için Ergenekon'un Erkan Mumcu'ya baskı yaptığını söyleyen DP lideri Soylu'ya Mumcu'dan cevap geldi.

Merkez sağ ‘Ergenekon soruşturması’ nedeniyle kapıştı. DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Köşk seçimleri sürecinde ortaya atılan ‘367 tezi’yle Meclis’in kilitlenmesinin ardında Ergenekon olduğunu öne sürdü. Eski Anavatan Partisi lideri Erkan Mumcu ise, Soylu’ya tepki gösterdi.

Abdullah Gül’ün aday olduğu 27 Nisan’daki Köşk seçiminde CHP’nin yanı sıra DP ile Anavatan da Genel Kurula girmemişti. Bu nedenle seçim için gerekli olan 367 çoğunluk sağlanamamış ve Türkiye erken seçime gitmişti. DP ve Anavatan arasındaki birleşme görüşmeleri de son anda tıkanmış iki parti 22 Temmuz’da ayrı ayrı listelerle seçime girmişti.

Seçimlerden sonra Mehmet Ağar DP Genel Başkanlığı’ndan, Erkan Mumcu da Anavatan Genel Başkanlığı’ndan ayrıldı. Ağar’dan sonra DP lideri olan Süleyman Soylu, ilginç bir iddiada bulundu. Soylu, Zaman gazetesine, o dönemde DP ve Anavatan yönetimine Meclis’e girmemeleri için baskı yapıldığını savundu ve “Bunların hepsinin kayıtları vardır. Son günlerde ismi çok geçenlerden bir tanesinin direkt müdahil olduğu söyleniyor. Bire bir siyasi parti yöneticilerini aradığı ve baskı yaptığı söyleniyor. Bu süreç tamamen belirlenecekse, iki partinin Meclis’e girmemesinin sebepleri net bir şekilde ortaya konulmalı” dedi.

Soylu’ya dün Erkan Mumcu yanıt verdi. Mumcu, Soylu’nun söylediği gibi kayıtlar varsa, yargı makamlarıyla paylaşması gerektiğini ifade etti. TBMM’deki cumhurbaşkanlığı seçimi oylamasına parti olarak katılmama kararının temel nedeninin cumhurbaşkanını halkın seçmesi yönündeki anayasa değişikliğinin önünü açmak olduğunu ifade eden Mumcu, şunları kaydetti:

“Süreçte hiçbir baskı görmedim. Katılmamız için ısrarlı rica ve telkinleri baskı olarak değerlendirmiyorum. Ben 367 tezinin bir saçmalık olduğunu her zaman söyledim. Anayasa Mahkemesi’nin bu yönde karar alacağına da ihtimal vermemiştim.”

samanyoluhaber



Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,090 µs