Obama'dan Müslümanlara mesaj! | " /> Obama'dan Müslümanlara mesaj! | "/>

En Sıcak Konular

Obama'dan Müslümanlara mesaj!

27 Ocak 2009 09:30 tsi
ABD Başkanı Barack Obama, dünya Müslümanlarına "Amerikalılar sizin düşmanınız değil" diyerek, ABD ile İslam dünyası arasında 20-30 yıl önce mevcut olan saygı ve ortaklığa dayalı ilişkilerin yeniden kurulmasını önerdi.

Obama, Dubai'den Arapça yayın yapan El Arabiye televizyonuna verdiği demeçte, "Müslüman dünyasına karşı görevim, Amerikalıların sizin düşmanınız olmadığını iletmek" dedi.

Barack Obama, "Bazen hatalar yapıyoruz, mükemmel değiliz, ancak bizim geçmişimize bakarsanız, Amerika'nIn bir koloni olarak doğmadığını görürsünüz. Amerika ile Müslüman dünyası arasında sadece 20-30 yıl önce mevcut olan saygı ve ortaklığı yeniden oluşturamamamız için bir sebep yok" diye konuştu.

Çocukluğunda birkaç yıl Endonezya'da yaşadığını hatırlatan Obama, daha sonra gittiği Müslüman ülkelerde de insanların, inancı ne olursa olsun, ortak umutlar ve hayaller taşıdığını gözlediğini anlattı.

Obama, Müslümanlarla ilişkilerde bundan sonra onlarla daha çok konuşulacağını ve onları daha fazla dinleyeceklerini kaydetti.

Barack Obama, Müslüman bir ülke başkentinden dünya Müslümanlarına hitap edeceği yönünde daha önce verdiği sözü de yinelerken, bunu nerede ve ne zaman yapabileceğini ilişkin ise bilgi vermedi.

Obama, terör örgütü El Kaide'nin açıklamalarını da "İflas etmiş görüşler" diye nitelendirdi.

Amerikan ABC televizyonu, Obama'nın başkan olarak göreve başladıktan sonra ilk resmi demecini El Arabiye'ye verdiğini duyurdu.

Obama, İran yönetimine de bir mesaj göndererek, "İran gibi ülkeler, sıkılmış yumruklarını açmaya isteklilerse karşılarında bizim onlara uzanmış elimizi bulacaklar" dedi.

Başkan Obama, gelecek birkaç ayda yaklaşımlarını gözden geçirerek belirleyeceklerini kaydederek, "Bizim İran'la ilişkilerimizde, diplomasi dahil bütün güç araçlarını kullandığımızdan emin olmamız önemli" diye konuştu.

Obama'dan önce ABD'nin BM'deki yeni daimi temsilcisi Susan Rice da yeni yönetimin İran ile doğrudan diplomasiye girişeceğini duyurmuştu.

Obama, Orta Doğu sorununa ilişkin olarak da İsraillilerin ve Filistinlilerin artık görüşme masasına dönmesinin zamanının geldiğini söyledi.

ABD'nin yeni Orta Doğu temsilcisi George Mitchell, gelecek günlerde bölgede ilk temaslarını yapacak.

aa



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,863 µs