Dolar'ın laneti ABD'yi zora soktu! | " /> Dolar'ın laneti ABD'yi zora soktu! | "/>

En Sıcak Konular

Dolar'ın laneti ABD'yi zora soktu!

27 Ocak 2009 09:26 tsi
Dolar'ın laneti ABD'yi zora soktu! Rus gazetesi Pravda'dan çok ilginç bir iddia geldi...

Dolar lanetli, ABD çok kısa zamanda Amero'ya geçecek

RUS Pravda gazetesi, ABD'nin para birimi dolarla ilgili çok çarpıcı ifadeler kullandı. Gazetenin haberine göre, kullanılmaya başladığı andan itibaren doların dünya finansal sistemi üzerinde yıkıcı bir etkisi oldu. Bunun sebebi, doları  yaratanların, kullandıkları mistik simgelerle parayı lanetlemesi. Bu simgelerin başında da doların arkasında bulunan 'All-seeing eye' (Her şeyi gören göz) geliyor. Habere göre, bu simgelerden rahatsız olan ABD, Kanada ve Meksika ile kuracağı Kuzey Amerika Birliği'nin resmi para birimi olacak Amero'ya geçmek için hazırlık yapıyor.

ÖNÜMÜZDEKİ 4 YIL KRİTİK

Uzmanlara göre doların geleceği 4 yıl içinde belli olacak. ABD'nin bütçe açığı 485 milyar dolara kadar çıktı. Amerikalılar finansal problemlerini çözmek için diğer ülke sistemlerinde  düzensizlikler yaratıyorlar. Rus İstihbarat Ajansı FSB uzmanları ABD'nin çok pragmatik olduğunu, dış borcu silmek için gerekirse dolardan rahatça vazgeçebileceğini söyledi. NAFTA üyeleriyle parasal birliği geçmek bu yollardan sadece bir tanesi. Uzmanlara göre ABD'nin NAFTA üyeleri Kanada ve Meksika ile kuracağı Kuzey Amerika Birliği'nde AB modeli uygulanacak. Üç ülkede de AB'nin eurosu gibi resmi para olarak 'Amero' kullanılacak.

Başkan portresi yerine geyik var

DOLARIN yerine geçeceği konuşulan Amero'nun görselleri de internette dolaşıyor. Banknotta ilk dikkat çeken, Amero'nun dolardan daha modern bir tasarıma sahip oluşu. Banknotların hiçbirinin üzerinde ABD Başkanları'nın portresi yok. 50 Amero'nun üzerinde bir geyik resmi göze çarparken, arka planda ABD, Kanada ve Meksika'yı içine alan bir birlik haritası görünüyor. 100 Amero'nun üzerinde de ise Meksika yerlileri tarafından inşa edilen bir piramit görseli var.

2008'de ABD, Çin'e 800 milyar Amero göndermiş

ABD'NİN yakın gelecekte 'Amero'ya geçeceği iddiası yıllardır dillerde. Boston Globe yazarı Drake Bennett bu konuda şöyle diyor: 'Eğer NAU (North American Union-Kuzey Amerika Birliği) diye bir şey hiç duyulmamışsa, bunun nedeni yaratıcılarının bunu saklamayı başarabilmiş olmasıdır. Ama daha olası bir nedeni de böyle bir planın varolmamasıdır. Bugün hükümet yetkilileri kıtasal bir birliğin söz konusu olmadığını söylüyor, ekonomistler ve siyasi analistler de böyle bir anlaşmayı şu an hayatta olanların asla göremeyeceklerini savunuyor. Fakat NAU'ya inanış, her tarafa yayılıyor, basın toplantılarını ve siyasi toplantıların soru-cevap kısmını renklendiriyor...'
Bu konuda en büyük iddia ABD'de 'The Hal Turner Show' isimli şovu sunan Hal Turner'dan geldi. Beyaz ırkın üstünlüğüne inanan Turner, ABD eski Hazine Bakanı Henry Paulson'ın Çin Kalkınma Bankası'nı haberdar ederek Çin'e geçen yıl tam 800 milyar Amero gönderdiğini iddia etti.

ABD-Kanada pek istemedi, Meksika  halkı dünden razı

AMERO'NUN doların yerini alacağı söylentileri üzerine yapılan anketler, ülke halklarının böyle bir değişime sıcak bakmadığını ortaya koydu. Son ankette 2 bini aşkın kişinin yüzde 19'u Amero'ya taraftar olduğunu belirtirken yüzde %75'i ise kesinlikle karşı olduğu söyledi. Katılımcıların yüzde 6'sı ise Amero'nun ikincil bir para birimi olabileceği yönünde görüş bildirdi. Halk nezdinde çok destek bulamasa da NAFTA'nın en kötü ekonomisi Meksika, bu girişimi destekleyenlerin başında geliyor. Meksika'nın eski Başkanı CEO kökenli Vicente Fox, 2007'de yeni kitabı 'Revolution of Hope'un (Umut İhtilali) tanıtımı için çıktığı turnede Kanada, ABD ve Meksika'nın para birliği de dahil bir birliktelik içinde olmasını umut ettiğini belirtmişti.

Akşam



Bu haber 2,580 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,963 µs