duygusal destek! | " /> duygusal destek! | "/>

En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'na duygusal destek!

27 Ocak 2009 08:59 tsi
Kılıçdaroğlu'na duygusal destek! CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayının Kemal Kılıçdaroğlu olması en çok Doğan Grubu'nu sevindirdi. Doğan medyası galibi şimdiden ilan etti: Peki bu destek niye:

Yeni Şafak'ta yeralan habere göre Doğan Grubu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklemesinin ardında Aydın Doğan'ın 3 milyar dolarlık sorunlu Hilton ve Çubuklu arazileri olduğu ortaya çıktı.

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklanması en çok Doğan Grubu'nu sevindirdi. Aylar öncesinden Doğan Medya Grubu'nun televizyonları ve gazetelerinde parlatılan Kılıçdaroğlu, bu gruba bağlı gazetelerde çıkan anketlerde de İstanbul'un en güçlü ismi diye telafuz edildi. 'Belgeli mahalefetin öncüsü' olarak takdim edilen Kılıçdaroğlu isminin Doğan Gburu tarafından yoğun şekilde desteklenmesinin ardında ise Aydın Doğan'ın Hilton ile Çubuklu'daki sorunlu arazilerin olduğu öne sürüldü.

PLAN ŞÖYLE İŞLEDİ

Kılıçdaroğlu'nn adını 'Belgeli muhalefetin öncesi' ilan eden Doğan Medya Grubu, üst üste anketler yayınlayarak, Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'daki en güçlü aday olduğu vurgusu yapıldı. Anketlerde CHP hep AK Parti'nin gerisinde yer alamsına rağmen, 'Kılıçdaroğlu aday olursa CHP İstanbul'u alır' tezi verilerek Kılıçdaroğlu ismi CHP yönetimine adeta dayatıldı. Doğan grubu televizyonlarının, daha önce hiç görülmemiş bir biçimde Kılıçdaroğlu'nun adaylık açıklamasını da canlı yayında duyurması dikkat çekti.

DOĞAN İÇİN TANIDIK BİR İSİM

CHP Milletvekili Kemal Kılıçdardoğlu icraatları ile Doğan Grubu'nun yakından tanıdığı bir isim. Doğan Grubu'nun İş Bankası ile ortak olduğu İş-Doğan ortaklığının 1,4 milyar dolarlıık zararını POAŞ'ın sırtına yükleyen kararın altında İş Bankası'nda CHP kontenjanından yönetim kurulu üyesi olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun izması bulunuyor. İş Bankası'nın elindeki POAŞ hissesinin yüzde 44'ünü 600 mlyor dolara Aydın Doğan'a satılmasına onay verenler arasında da iyne Kılıçdaroğlu'nun imzası var. Aydın Doğan, 6 ay sonra bu hisselerin yüzde 34'ünü 1 milyar dolara Avusturyalı OVM'ye satmıştı.

ZARAR POAŞ'A KAR DOĞAN'A

Doğan Holding'in yüzde 50, İş Bankası'nın ise yüzde 40 ortaklığı ile oluşturulan İş-Doğan ortaklığının 1.4 milyar dolarlık zararı borsada işlem yapan küçük tasarrufçunun sırtına yüklenirken, borçlarından kurtulan Aydın Doğan bir süre sonra İş Bankası ile de yollarını ayırdı. İş Bankası'ndan alırken 1 milyar 300 milyon dolar değer biçilen POAŞ, Aydın Doğan satarken yüzde 220 değerlerenerek fiyatı 2 milyar 940 milyar dolara çıktı.

Belgeli soyguna göz mü yumdu

Yolsuzluklara karşı belgeli savaş açtığı iddiasında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, İş Bankası Yönetim Kurulu Üyesi olduğu dönemde İş-Doğan ortaklığının zararının Petrol Ofisi'ne yüklenmesine ise onay verdi. Yolsuzluklarla mücadele konusunda sembol isim haline getirilen Kılıçdaroğlu'nun altında imzası bulunan POAŞ operasyonunun 1.4 milyar dolarlık faturası hakkında ise suskun kalması dikkat çekiyor.

3,5 miyon TL cezayı ödemedi

Doğan Grubu'nun İstanbul'daki bir diğer sorunlu projesi de Çubuklu'daki POAŞ'a ait dolum tesisinin bulunduğu bölge. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 56 dönümlük arazinin POAŞ tarafından işgal edildiği gerekcesiyle mahkemeye başvurdu. Mahkeme, Petrol Ofisi AŞ'ye araziyi işgal ettiği için 3,5 milyon YTL ödemesi gerektiğine karar verdi. Ancak Petrol Ofisi AŞ, ödemeyi yapmadı. POAŞ'ın avukatlarının itirazı üzerine konu Yargıtay'a gitti. Ancak Yargıtay kararı onadı. Eğer POAŞ avukatları karar tashihine gitmez ise POAŞ kullanım bedeli olarak Büyükşehir Belediyesi'ne 850 bin YTL'yi faiziyle yaklaşık 3 milyon YTL olarak ödeyecek ve belediye arazisi üzerinde kalan tesisleri yıkacak.

Hilton projesi rafa kalktı

Aydın Doğan'ın 2005'te 254 milyon dolara satın aldığı Hilton Oteli'nin arazisinden elde edeceği 3 milyar dolarlık kazanç SİT'e takıldı. Şişli Belediyesi tarafından 0.7'den 2.7'ye çıkarılan emsal oranı ile, 63 dönümlük arazide inşaat alanı 233 bin metrekareye çıkıyordu. Ancak Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu bölgeyi SİT alanı ilan etti. Böylece Doğan'ın arazi üzerinde inşaat yapma şansı kalmadı. Resmi bir açıklama olmasa da, Aydın Doğan'ın planının, 6 binadan oluştuğu ve rezidans ile iş merkezi yapımını öngördüğü belirtiliyordu. SİT'in kalkması için bölgeye İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin koruma amaçlı plan yapması ve ardından yapılan planı kurulun görüp onaylaması gerekiyor. Belediyenin değerlendirmesinden sonra da kurul projeye bakıp, onaylar veya reddeder.

 



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,055 µs