Sezer ve Ecevit'e Ergenekon ithamı! | " /> Sezer ve Ecevit'e Ergenekon ithamı! | "/>

En Sıcak Konular

Sezer ve Ecevit'e Ergenekon ithamı!

27 Ocak 2009 08:19 tsi
Sezer ve Ecevit'e Ergenekon ithamı! İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, MİT tarafından hazırlanan Ergenekon şemasının 2002'de dönemin cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Başbakan Bülent Ecevit'e gösterildiğini iddia etti.

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Doğu Perinçek, dünkü duruşmada savunmasını sürdürdü. Abdullah Öcalan'ın isteği üzerine terörist başına, avukatları aracılığıyla tavsiye mektupu gönderdiğini söyledi. MİT tarafından hazırlanan Ergenekon şemasıyla ilgili açıklamaları ilginçti: "Tuncay Güney'den elde edilen bilgiler doğrultusunda bu şemalar yapıldı. Sezer ve Ecevit'in önüne "Türkiye'de bir darbe planı var' diye şemalar götürülüyor. Kıvrıkoğlu'nun itibarını zedelemek için yapılıyor. O şemalar 2002 sürecinde kullanıldı. Bana o dönem bakanlık yapmış iki DSP'li isim bunu söyledi. Onları ikna edebilirsek tanıklık yapmaları için mahkemeye getireceğiz." Partisinin TSK'ya sızma planının bir parçası olduğu iddia edilen Karargah Evleri'yle ilgili bilgilerin basına sızdırılmasına tepki gösterdi.

Mahkeme başkanıyla ilginç diyalog

Perinçek, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a suikast yapacakları iddiasına da değindi. "Buradan Ardahan'a kadar yürüyerek gidelim herkese soralım; 'Büyükanıt'a ben mi, yoksa Köksal Şengün'mü (mahkeme başkanı) suikast düzenler?' diyelim. Perinçek sıfır, Şengün diyenler yüz binler çıkar. Çünkü beni tanıyorlar." dedi. Bu sözler üzerine Şengün, "Onun için mi siz yüzde sıfır çıkıyorsunuz, biz yüzde 50." diye konuştu.

Encümen-i Daniş'in tek kadın üyesi; CHP'li Serter

Ergenekon soruşturmasıyla birlikte adı gündeme gelen Encümen-i Daniş'in ilk ve tek kadın üyesinin CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter olduğu ortaya çıktı. İstanbul Üniversitesi'nde rektör yardımcılığını yürüttüğü sırada başörtülü öğrencilere yönelik kurulan ikna odaları ile kamuoyunun tanıdığı, Cumhuriyet mitinglerinde boy gösteren ve son olarak "Türkiye'de yaşamaktan utanç duyuyorum." diyen Nur Serter, 2006 yılında Encümen-i Daniş'e seçilmiş. Serter, 22 Temmuz seçimlerinde CHP'den milletvekili seçildikten sonra grubun toplantılarına katılmamış. Bugün Gazetesi'nin haberine göre Serter, üyelik sürecinde yaşadıklarını ve Encümen-i Daniş'i şöyle anlattı: "Encümen-i Daniş, bir düşünce kuruluşudur. Yıllardır vardır. Moda Deniz Kulübü'nde toplanır." Nur Serter'in babası Kurmay Albay Emin Aytekin'in de 1960'lı yıllarda Encümen-i Daniş üyesi olduğu anlaşıldı. 27 Mayıs'ta İstanbul Örf-i İdare kurmay başkanı olan Aytekin, Talat Aydemir cuntası ile beraber hareket ettiği gerekçe gösterilerek 1962 yılında ordudan atılmıştı.

Zaman



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,432 µs