dehşet veren ifadeler! | " /> dehşet veren ifadeler! | "/>

En Sıcak Konular

Gizli tanıktan dehşet veren ifadeler!

27 Ocak 2009 08:20 tsi
Gizli tanıktan dehşet veren ifadeler! Hablemitoğlu cinayetinin pazarlığı böyle yapıldı...

Ergenekon davasında ‘Gizli Tanık-9’un dehşet veren ifadeleri avukatlara dağıtıldı Gizli Tanık-9, Yazar Necip Hablemitoğlu'nu Veli Küçük'ün öldürttüğünü söyledi...

Türkiye'yi sarsan suikastler arasındaki Hablemitoğlu cinayetiyle ilgili çok çarpıcı detaylar veren 'Gizli Tanık-9', emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İbrahim Genç ile 2002’de bir araya geldiklerini belirtti. Görüşmede Hablemitoğlu'nun fotoğrafının kendisine gösterildiğini ve öldürmesi karşılığında 1 milyon dolar teklif edildiğini söyledi.

Suikasti Osman Gürbüz’e verdiler

‘Gizli Tanık-9' cezaevinden yeni çıktığı için teklifi reddettiğini vurguladı. Ardından şok sözlerine şöyle devam etti: “Ben kabul etmeyince, Küçük yanımızdaki Osman Gürbüz'e döndü ve (İş yine sana kaldı) dedi. Bir süre sonra Hablemitoğlu'nun öldürüldüğünü televizyonlardan öğrendim. Gürbüz'ün olayı bir tetikçiye yaptırdığını anladım.”

200’e yakın kişiyi infaz ettiler

“Daha sonra bir kulüpte Gürbüz ve bazı kişilerle otururken (Hablemitoğlu'nun parasını da masalarda bitirdik) diyerek suikast parasını eğlencede yediklerini ima ettiler... Bu gruplar 200'e yakın kişiyi öldürdü. Akın Birdal'ın kalemini de benim yanımda kırdılar.”

Ergenekon davasının 9 numaralı gizli tanığının iddianameye giren ifadelerinin bir bölümü avukatlara verildi. ‘Gizli tanık 9’ Hablemitoğlu cinayetinin ayrıntılarını bir bir anlattı...

Danıştay davasının 9 numaralı gizli tanığı, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesi talimatını Emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün verdiğini ileri sürdü. Ergenekon İddianamesi'ne 'gizli tanık 9' olarak yer alan tanık, Hablemitoğlu cinayetinin ayrıntılarını tek tek anlattı.

Geçmişte suç ortaklığı yaptığı İbrahim Genç'in Osmanbey'deki yazıhanesi'ne çağrıldığını aktaran gizli tanık, teklifi Veli Küçük'ün yanında İbrahim Genç'in yaptığını belirterek o gün yaşananları şöyle anlattı: "İşte geçmişten beri seni tanıyoruz, sana güveniyoruz, Sen de yeni içeriden çıktın, askerden geldin. İhtiyacın var. Biz de seni düşündük, bu işi sana vermeye karar verdik. Ne diyorsun, falan. Resmini de koydular bu şahsın, ölecek faili meçhul olması lazım. Ben kabul etmedim. Ha Osman Gürbüz de vardı orada. Onu unuttum. İşte Osman Gürbüz ondan sonra ben kabul etmeyince Veli Küçük döndü Osman Gürbüz'e bu iş yine sana kaldı. İşi ona verdiler. Ben de çıktım gittim."

1 milyon dolar teklif ettiler

Hablemitoğlu'nu öldürmesi karşılığında 1 milyon dolar teklif edildiğini belirten 9 numaralı gizli tanık, daha önce benzer olayları yapanların başına gelenleri bildiği için böyle bir teklifi kabul etmediğini ifade etti. Gizli tanık, cinayeti işleyenlerin aldıkları parayı daha sonra alemde yediklerini de ifadelerinde belirtti.

Birdal’ın kalemini benim yanımda kırdılar

Akın Birdal'a yönelik suikast girişimindende haberdar olduğunu söyleyen gizli tanık 9, 'Akın Birdal'ın kalemini benim yanımda kırdılar' dedi. Gizli tanık 9, kendisini Veli Küçük'le Ergenekon'un tutuklu sanıklarından Osman Gürbüz'ün tanıştırdığını söyledi. Danıştay katili Avukat Alparslan Arslan ile de 2003 yılında tanıştığını belirten gizli tanık 9, Alparslan Aslan'ın yaptıkları sohbetlerde sürekli olarak kendisine, " 3-4 yıl sonra devlet bir temizlik yapacak. Yani özellikle Kürtlere yönelik bir temizlik olacak. Hükümetin de istediği budur" dediğini anlattı.

bugün



Bu haber 1,641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,160 µs