Cephanelik gibi | " /> Cephanelik gibi | "/>

En Sıcak Konular

İşte ürküten tablo: Cephanelik gibi

27 Ocak 2009 08:12 tsi
İşte ürküten tablo: Cephanelik gibi Aralık ayının sonundan bugüne kadar bulunan toplam mühimmat küçük bir cephaneliği andırıyor.

Sokağa terk edilen bombalar cephanelik gibi 
 
 
Ergenekon soruşturması kapsamında gerçekleştirilen son iki operasyonda ortaya çıkan cephaneliklerin ardından ülkenin dört bir yanından 'terk edilen' bomba ve silah ihbarları gelmeye başladı.  
 
Yol kenarlarından, ağaç diplerinden ve çöp bidonlarından onlarca silah, el bombası, mermiler ve askeri mühimmat toplandı. Aralık ayının sonundan bugüne kadar bulunan toplam mühimmat küçük bir cephaneliği andırıyor. Malzemeler arasında lav silahları, Kalaşnikoflar, Kanas suikast silahı ve el bombaları en dikkat çekenler. Son olarak dün İzmir'in Buca ilçesinde, çöp bidonlarına atılmış halde iki uçaksavar, 674 adet M-16, 29 adet şeritli M-16, 8 adet G-3, 18 adet şeritli G-3, 15 adet Kalaşnikof mermisi ele geçirildi. Mermilerin poşetlere konularak farklı bidonlara aynı kişiler tarafından atılmış olması ihtimali üzerinde duran polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. Son 1,5 ayda ülkenin farklı noktalarında ayrı tarihlerde ele geçirilen mühimmatın dökümü şöyle:

19 ARALIK 2008: Antalya'nın Kemer ilçesinde 1,1 kilogram C-4 plastik patlayıcı, 1 adet lav silahı, 1 adet Kanas keskin nişancı tüfeği, 2 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 471 adet muhtelif fişek, 14 adet fünye ve 3,5 metre saniyeli fitil bulundu. Cephanelerin, Levent Ersöz'ün sağ kolu olarak bilinen emekli Albay Hasan Atilla Uğur'la bağlantısı araştırılıyor.

13 OCAK 2009: Ankara'da bir alışveriş merkezi önünde bulunan poşetten 200 adet G-3 piyade tüfeği mermisi çıktı.

14 OCAK 2009: Ankara'da İvedik Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir parkta 2 el bombası bulundu. Aksaray'da bir dükkanın önünde poşet içinde 3 el bombası ve çeşitli çaplarda 13 mermi bulundu.

15 OCAK 2009: Ankara'da, Pursaklar yakınında Keçiören İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yol kenarına poşet içerisinde bırakılmış 13 adet el bombası bulundu. Bombalardan 5'inin seri numarasının Yarbay Mustafa Dönmez'in Sapanca'daki yazlığında ele geçirilenlerle aynı olduğu tespit edildi. Büyükçekmece'de yol kenarına atılan bir poşette 15 adet G-3 piyade tüfeği mermisi, 1 uçaksavar mermisi ile boş mermi kovanları bulundu. Konya'nın Kulu ilçesine bağlı Tavşançalı beldesi yakınlarında 600 adet mermi bulundu.

16 OCAK 2009: Etimesgut tren istasyonunda savunma tipi bir adet el bombası ele geçirildi. Hatay'da, Reyhanlı karayolundaki bir akaryakıt istasyonu önünde çuvala sarılı bir roketatar bulundu. Konya'da bir apartmanın bodrum katında 3 el bombası ele geçirildi. İzmir'in Bayraklı ilçesinde ağacın altına atılmış 4 adet Kalaşnikof, 1 adet G-3 mermisi bulundu.

17 OCAK 2009: İstanbul Fatih'te bir Kalaşnikof piyade tüfeği ile 2 tabanca ve mermiler ele geçirildi. Mersin'in Silifke ilçesinde 1 adet el bombası bulundu.

Adana'da ise DSİ'ye ait sulama kanalında çuval içinde yaklaşık 200 Kalaşnikof mermisi ele geçirildi. İzmir'in Konak Pasaport İskelesi yakınlarında pet şişe içinde denize atılmış 9 mm çapında 38 adet mermi ele geçirildi. Eminönü'nde madde bağımlısı gençlere yönelik uygulama yapan ve 'Yunuslar' olarak bilinen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı motorize ekipler, surların olduğu bölgede bir poşet fark etti. Poşeti açarak inceleyen ekipler, 4 adet el bombası ile karşılaştı.

19 OCAK 2009: Balıkesir'de boş bir arsada çeşitli silahlara ait 171 adet mermi bulunduğu bildirildi.

20 OCAK 2009: Ankara'nın Elmadağ ilçesine bağlı Hasanoğlan beldesi yakınlarında da yol kenarına bir gazete içinde bırakılmış yaklaşık 70 adet silah mermisi bulundu.

26 OCAK 2009: İzmir'in Buca ilçesinde, çöp bidonlarına atılmış halde ikisi uçaksavar mermisi olmak üzere, değişik çapta toplam 746 adet mermi bulundu. Emniyet soruşturma başlattı. 
 


zaman



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs