1 Numara'yı açıkladı! | " /> 1 Numara'yı açıkladı! | "/>

En Sıcak Konular

1 Numara'yı açıkladı!

26 Ocak 2009 19:45 tsi
1 Numara'yı açıkladı! Doğu Perinçek Ergenekon duruşmasında yer yer ağlayarak yaptığı savunmasında bolca partisinin propaganadasını yaptı. Hemen her konuda konuştu. Ama 3 gündür değinmediği bir konu var. Perinçek savunmasında Ergenekon'un 1 Numarasını da açıkladı...

Ergenekon'un tutuklu sanığı Doğu Perinçek, üç gündür yaptığı savunmada İşçi Partisi'nin TSK'ya sızma girişimi olan 'Karargah Evleri'ne değinmiyor...

Perinçek, 80 darbesinden, Susurluk'tan, faili meçhullerden, ve TSK'nın yıpratılmasından bahsetti ama Karargah Evleri'ne değinmeyi unuttu!

''Ergenekon'' davasının tutuklu sanıklarından İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci yazar Uğur Mumcu'nun 53 yıllık arkadaşı olduğunu belirterek, ''Benim can arkadaşım Uğur Mumcu'yu, İlhan Selçuk ile falan öldürecekmişiz. Bu derece gerçekle tamamen kopmuş, bu kadar büyük yalan olur mu?'' dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada savunmasına devam eden Perinçek, partisinin Türkiye tarihinde ''gladyo''ya karşı mücadelenin partisi olduğunu ifade ederek, Türkiye'deki ''gladyo''nun faaliyetlerini tek başlarına ortaya çıkarttıklarını söyledi.

Perinçek, vatanseverler arasında ''Ülkenin gidişatı nereye?'' şeklinde yapılan konuşmaların darbe faaliyetleri olarak gösterildiğini, olmayan darbelerin yargı önüne getirildiğini, bunun da ABD tarafından gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Perinçek, Türkiye'deki darbelerin arkasında ABD'nin olduğunu savunarak, 12 Eylül askeri müdahalesinin ABD'nin olduğunu savundu. ''Bugün bizi bu huzura getirenler de ABD. 600 bin kişiyi hapislere atmış koskoca darbe var. O darbenin yavruları bugün Türkiye'yi yönetiyor'' görüşünü dile getiren Perinçek, şöyle konuştu:

''12 Eylül darbesinin çocukları İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla vatanseverlerin yakasına yapışıyor. Kemalist devrimi tasfiye sürecinde Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok, Ahmet Taner Kışlalı, Eşref Bitlis katledildi. Kim bunlar? Eşref Bitlis, Şener Eruygur, Uğur Mumcu, İlhan Selçuk. Aynı adamlar bunlar. Vurdukları adamlarla sanık sandalyesine koydukları aynı.''

''BİTLİS'İN UÇAĞINI ABD DÜŞÜRDÜ'' İDDİASI

Orgeneral Eşref Bitlis'in ''Ergenekon'' şemasında yönetici olarak yer aldığını ileri süren Perinçek, ''Gladyocular Eşref Bitlis'i öldürdünüz, hıncınızı alamadınız mı?'' dedi.

Orgeneral Bitlis'in ölümünden kuşku duymaları üzerine uzmanlara araştırma yaptırdıklarını belirten Perinçek, yaptıkları çalışma sonucu buzlanmanın olmadığı, pilotaj ve yapım hatasının bulunmadığının belirlendiğini kaydetti.

Perinçek, bu nedenle olayın kaza olamayacağını saptadıklarını ifade ederek, görevde olan bir generalin, 3 albayın önünde Aydınlık muhabirine, uçağın Amerika tarafından düşürüldüğünü söylediğini, bunu da bazı komutanlardan teyit ettiklerini iddia etti. Perinçek, ''Orhan Pamuk'a benzeyen, batıya yaranmak için ne yaptığını şaşıran bir adam var mı öldürülen? Hrant Dink bizden biriydi. Bizi birbirimize kırdırmak isteyen bu oyuna gelmeyin diyordu'' diye konuştu.

Perinçek, 1956'dan beri tanıdığı Uğur Mumcu ile karınca kararınca gazetesini çıkarttıklarını, liseyi ve üniversiteyi beraber okuduklarını, Mamak Cezaevi'nde de birlikte kaldıklarını dile getirdi. Perinçek, ''Benim can arkadaşım Uğur Mumcu'yu, İlhan Selçuk ile falan öldürecekmişiz. Bu derece gerçekle tamamen kopmuş, bu kadar büyük yalan olur mu?'' dedi.

SUSURLUK OLAYI

Susurluk olayını da parti olarak kendilerinin ortaya çıkardıklarını öne süren Perinçek, Susurluk Komisyonu'na ilk olarak kendisinin çağrıldığını ve ifade verdiğini, Susurluk'un arkasında ABD olduğunu söylediğini kaydetti.

''Susurluk'u yapanlar, Susurluk ile mücadele edenleri yargının önüne çıkardı'' diye konuşan Perinçek, 12 yıl önce düzenledikleri konferansa konuşmacı olarak katılanların şimdi ''Ergenekon'' davasının sanığı olduğunu dile getirdi.

Doğu Perinçek, ''Kim Susurluk'un üzerine gitmiş, tutuklanmıştır. Demek ki Ergenekon iddianamesini Susurlukçular yazmıştır. İddianame, Susurluk'un üzerine gidilmesi için değil, kapatılması içindir'' diye konuştu.

PERİNÇEK'İN AÇIKLADIĞI 1 NUMARA

Perinçek savunmasında daha sonra, "Dayan Denktaş Uyan Türkiye" eylemine değinerek, "Eyleme Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, Şener Eruygur, Sinan Aygün, Rauf Denktaş katılmıştı. İddianamede bu toplantıdan darbe toplantısı olarak söz ediliyor. Bu faaliyet Annan Planı'na karşı yürütülen bir mücadeledir. Ben Berlin'de olmam nedeniyle katılmamıştım. İddianamede "Perinçek darbe toplantısına katılmadı" olarak yer alıyor. Katılsak "darbe toplantısına katıldı" olacaktı. Oyda benim partim oradaydı" diye konuştu.

Fransa Metrosu'nda yere çizilen bir haritaya değinen Perinçek, "Fransa Metrosu'nda yere bir harita çizilmiş ve üzerinde ezilen liderler şeklinde fotoğraflar konulmuştu. Türkiye'den de Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun resmi konulmuştu. Biz 3 gün bekledik, hükümet bunun kaldırılması için bir girişimde bulunmayınca ben oradaki parti teşkilatıma, "gidin o resmi kaldırın, gerekirse altına bomba koyun ama resim orada durmayacak" dedim. Ergenekon şemasında bir numara Hüseyin Kıvrıkoğlu'dur.

İddia edildiği gibi İsmail Hakkı Karadayı değildir. Karadayı'nın adı şemada yer almamaktadır. Ben TSK'nın müdahalesi ile bir yerlere varılamayacağını bilen biriyim. 5 kuşakta hapis yatmış tek insanım. Bugünde bir darbe yaşanmaktadır, buda polis darbesidir. İşçi Partisi'nin yasal çalışmaları 28 Şubat sürecinde kararlaştırılmış ve uygulanmıştır. Ondan dolayı İşçi Partisi'nin yasal çalışmalarında suç aranması düşünülemez" şeklinde konuştu.

DAVANIN GÖRÜLMESİNE YARIN DEVAM EDİLECEK

''Ergenekon'' davasının görülmesine yarın devam edilecek.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleskesi'ndeki salonda görülen 41'i tutuklu 86 sanıklı davanın bugünkü duruşması tamamlandı.

Yarın saat 09.30'da devam edilmesi kararlaştırılan duruşmada, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunmasına devam etmesi bekleniyor.

samanyoluhaber-Ajanslar



Bu haber 1,375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,979 µs