En Sıcak Konular

11 bin TL'lik kontör gönderdikten sonra anladı ki...

26 Ocak 2009 18:43 tsi
Öğretim görevlisi 2 saat içinde 144 ayrı telefon numrasına 72 bin kontör gönderdi.

Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Abdulkadir Özçelik, cep telefonundan kendisine ulaşan ve MİT'ten aradığını söyleyen kişiye 11 bin TL'lik kontör gönderdikten sonra dolandırıldığını anladı. Toplam 144 ayrı telefon numarasına 2 saat içinde 72 bin kontör gönderen öğretim görevlisi, savcılığa başvurarak dolandırıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Son dönemde artan kontör dolandırıcılığına, polisin tüm uyarılarına rağmen bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcıların son kurbanı ise bir öğretim görevlisi oldu. İlginç olay şöyle gelişti: Kadir Has Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışlan emekli astsubay Abdurrahman Özçelik'i özel numaradan bir kişi aradı. Arayan kişi, MİT Daire Başkanlığı'nda çalıştığını ve kredi kartından internette para transferi yapıldığının tespit edildiğini söyledi. Bu işlemin savcılık bilgisi dahilinde soruşturulduğunu da belirten şahıs, konuyla ilgili internet dolandırıcılarının takip edildiğini sözlerine ekledi. Gerekli işlemleri sürdürebilmek için vereceği telefon numaralarına kontör göndermesini isteyen dolandırıcı, bir gün sonra bu kontörlerin geri gönderileceğini anlattı. GSM operatörüne, kontör aldığı mağaza yetkililerine ya da herhangi bir kişiye bu işlemlerle ilgili bilgi vermemesini ve konuyu gizli tutmasını istedi.

144 CEP TELEFONU NUMARASINA KONTÖR GÖNDERDİ

Fatih'te görev yaptığı üniversiteden çıkıp hemen Unkapanı'ndaki en yakın kontörcüye giden Özçelik, arayan kişinin verdiği telefon numaralarına teker teker kontör göndermeye başladı. 144 ayrı numaraya kredi kartı ile kontör gönderen Özçelik, 11 bin TL değerinde 72 bin kontörü yaklaşık 2 saat içinde kendisine verilen numaralara gönderdi.

SON NUMARAYI ARAYINCA DOLANDIRILDIĞINI ANLADI

Özçelik arayan kişinin verdiği 144 ayrı telefon numarasına kontör gönderdikten sonra durumdan şüphelendi. Son gönderdiği telefon numarasını arayıp da ulaşamayınca dolandırıldığını anlayan Özçelik savcılığa giderek şikayetçi oldu.

haberturk



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,381 µs