En Sıcak Konular

Bakanlar Kurulu'ndan 3 önemli karar

26 Ocak 2009 17:49 tsi
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toptantı sonrası Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek açıklama yaptı.

3 tane kanun tasarısının ele alın alındığını ifade eden Çiçek, "Bunlardan biri bankacılık kanununda değişiklik...Düzenlemenin maksatı bürokratik sürecin kısaltılması ve maliyetin azaltılmasıdır. Bakan kurucuları arasında terör mücadele yasalarından hüküm giymiş birisi yer alamayacaktır. Her konuda BBDK'dan izin almak yerine belli ana konularla ilgili izin alınacaktır."diye konuştu.

İkinci kanun tasarısı, gelir vergisi kanununda bazı değişiklikler yapılmasına dair kanun tasarısı. Amaç ekonomide rekabet gücünü artırmak. İstihdamı teşvik etmek. Yeni kanunla vergi kaçağının önlenmesi amaçlanıyor.

Üçüncü olarak çeklerle ilgili kanun... Yeni kanunla beyannamelerin tekleşmesi hedefleniyor. Büyük çaplı yatırımları kolaylaştırmaya yönelik bir çalışma..

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ

Bakan Çiçek, kriz nedeniyle çalışanların işsiz kalmaması için Kısa Çalışma ödeniğini prensibe bağladıklarını açıkladı.Çiçek, "Kısa çalışma ödeneği işçi çıkarmayı önlemeyi hedefliyor" dedi.

KAMU KURUMLARININ BORÇLARI

Çiçek, "Bazı kamu kurum ve kuruluşlarının borç ve alacaklarını düzenlenmesi ile ilgili tasarıyı ile aldık.Enerji alanında faaliyet gösteren kamu kurumlarının borç ve alacaklarının takas yolu ile yapılması gündemde. Bu kapsamda Türkiye Kömür İşletmesi, Türkiye Taş Kömürü, BOTAŞ gibi kurumların alacakları var birbirinden. Bunun düzeni kavuşmasında fay da var."

AB SÜRECİ

Türkiye - AB ilişkilerinin de Bakanlar Kurulu'nda ele alındığını ifade eden Bakan Çiçek, yeni Başmüzakereci Egemen Bağış'ın çalışmalar hakkında bilgi verdiğini belirterek,"Muhalefettten ve sivil toplum kuruluşlarından daha fazla destek bekliyoruz.Sayın Bağış, MHP'ye yaptığı ziyaret ile bilgi verdi.Önemli bir ziyaret, MHP'ye teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki günlerde diğer partilerde ziyaret edilecek.Bu iki taraflı işleyen süreçtir.Bu süreçte zaman zaman duraksamalar, yavaşlamalar diye değerlendirmeler yapılıyor.Bizim hükümet olarak kararlılığımızda eksiklik yoktur.Sürecin daha hızlı gitmesi için AB'nin de bir çaba içine girmesi gerekir.Başlıklardan bazıları Kıbrıs'tan dolayı bloke edilmiş durumda.CHP'nin geçmişte önemli katkıları olmuştu.Bu süreçte de tüm partilerin katkı vereceğini düşünüyoruz."

GAZZE'DE ATEŞKES

Çiçek, Gazze'de ateşkes konusununda kurulda değerlendirildiğini belirterek şunları söyledi;

"Türkiye, daha işin başında bu dram bu boyutlara ulaşmamışken ateşkesin sağlanması ve insani yardımların ulaşması için çaba gösterdi. Türkiye bu iki konunun çözülmesi için bölgedeki tüm taraflarla görüşmüştür.Başta Başbakan Erdoğan olmak üzere Cumhurbaşkanımızın ve diğer yetkililerin temasları oldu. Bu çabalarımızı farklı şekilde değerlendirenler olmuştur. Türkiye'nin karşı olduğu husus İsrail hükümetinin politikalarıdır.Tepkilerimizin ne İsrail halkı, ne Musevi kökenli insanlar, ne de Türkiye'deki musevi vatandaşlarla bir alakası yoktur.Kimse konuyu çarpıtmamalıdır.Türkiye'nin politikası, doğrudan doğruya uygulanan politikalara karşı olmaktır.Musevi kökenli yazarlar da İsrail'in politikalarını eleştirdi zaten.Bu ülkede yaşayan vatandaşlarımızın hepsinin güvenlikleri de T.C. Devletinin teminatı altındadır."

HURDA ARAÇ İNDİRİMİ

Hurda araç indirimi ile ilgili düzenleme yapıldı. Düzenlemede 30 yaş üzeri aracını getirene vergi indirimi yapılacak.

SORULAR

Bakan Çiçek, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

BORÇLARIN DÜZENLENMESİNDE MAHALLİ İDARELER KESİNLİKLE YOK

Kamu kurum ve kuruluşlarının borç ve alacaklarını düzenlenmesi belediyeler ile bir alakası olmadığının altını çizen Bakan Çiçek,"Bu tür tartışmalara meydan vermemek için kuruluşların ismini okudum.Bu kuruluşlar dışında kimse değerlendirme yapmasın. Mahalli idareler ile ilgili bir düzenleme kesinlikle yok."



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,698 µs