Gaz krizinin galibi Türkiye olacak | " /> Gaz krizinin galibi Türkiye olacak | "/>

En Sıcak Konular

Gaz krizinin galibi Türkiye olacak

26 Ocak 2009 14:27 tsi
Gaz krizinin galibi Türkiye olacak Ukraynalı enerji uzmanı Alexander Narbut, AB ülkelerinde ciddi sorun yaratan ve Nabucco projesinin önemine vurgu yapan Rusya-Ukrayna gaz krizinin "gerçek galibi"nin Türkiye olacağını iddia etti. Nabucco'nun iddiasının dayanağı...

AB ülkelerinde AB ülkelerinde ciddi bir sorun yaratan Nabucco projesinin önemine vurgu yapan Rusya-Ukrayna gaz krizinin "gerçek galibi"nin Türkiye olabileceği belirtildi. Ukraynalı enerji uzmanı Alexander Narbut, son gaz krizinden Rusya'nın üstün çıkmasına karşın, ortada bir tek avantajlı ülkenin varolduğunu onun da Türkiye olabileceği inancını dile getirdi.

ULUSAL ÇIKARLARA KAYIP OLABİLİR

Narbut, "Bugünün taktik avantajı, sonunda Rusya'nın stratejik ulusal çıkarlarında bir kayba yol açabilir" uyarısını yaptı. Avrupa'nın krizden çıkartacağı sonuçların taşıdığı öneme işaret eden Narbut, Nabucco projesinin canlandırılıp canlandırılmayacağının kısa bir süre içerisinde belli olacağını belirterek, "Mevcut koşullarının, Türkiye'ye sadece ekonomik değil, jeopolitik olarak da önceliğin verileceği anlamına geldiği"ni de vurguladı.

RUSYA'YA BAĞIMLILIK BİTECEK

AB'nin Rusya gazına bağlılığının azaltılması için en iyi seçenek olarak nitelendirilen Nabbuco boru hattı projesiyle Orta Asya gazının, Türkiye, Bulgaristan, Macaristan ve Avusturya üzerinden Avrupa'ya taşınması öngörülüyor. Bu arada, AB Dönem Başkanı Czech Cumhuriyeti'nin Başbakanı Mirek Topolanek'in AB'nin "başlıca bir öncelik" olarak ilan etmesini önerdiği Nabucco projesine ilişkin, "eşsiz bir fırsat" olarak nitelendirirken projeye önemli bir destek verilmesi beklentisini dile getirdi.

Güler'den Nabucco çıkarması

Rusya-Ukrayna gaz krizi nedeniyle daha "hayati" bir hale gelen Nabucco projesine ilişkin "yol haritası"nı görüşmek üzere bugünden itibaren Macaristan'da iki günlük "kritik" bir devlet ve hükümet başkanları zirvesi yapılacak. Türkiye'nin bakan düzeyinde temsil edeceği toplantıya AB devletleri ile üretici ve transit ülkeler katılacak. Toplantıya İran davet edilmedi. Macaristan hükümetince düzenlenen Nabucco Zirvesi'nde 3 bin 300 kilometrelik Nabucco boru hattı projesinin yapımı ve sonuçlandırılması ele alınacak.

Naftogaz Başkanı hastanelik!

Ukrayna'nın Naftogaz şirketinin Başkanı Oleg Dubina kalp krizi geçirdi. Ukrayna Başbakanı Yulya Timoşenko, "Ukrayna ve Rusya arasındaki doğalgaz krizinin stres yaratması sonucu Dubina'nın hastaneye kaldırıldığını" belirtti. Timoşenko, "Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko'nun Dubina'ya kendisinin verdiğinin aksi yönünde talimatlar verdiğini, Naftogaz başkanının bu nedenle şaşkına döndüğünü" söyledi. Timoşenko, "Bunun Dubina'ya çok zor geldiğini düşünüyorum. Şimdi, Naftogaz başkanı yoğun bakımda" diye konuştu.

Yeni Şafak



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,912 µs