Hatırlayın! Ne demişti Hurşit Tolon? | " /> Hatırlayın! Ne demişti Hurşit Tolon? | "/>

En Sıcak Konular

Hatırlayın! Ne demişti Hurşit Tolon?

26 Ocak 2009 13:47 tsi
Hatırlayın! Ne demişti Hurşit Tolon? Ali Karahasanoğlu, Ergenekon davasına hala şüpheli gözlerle bakanlara Ergenekon sanığı Hurşit Tolon'un sözlerini delil gösterdi.

‘Kafaya sıkan’ da onlar, ‘dalağa bakan’lar da!

“Ben suçumu hâlâ bilmiyorum” diye efelenen en masum görüneni bile, çaktırmadan ne tehditlerde bulunuyor!

“Benim hayatımdan 11 ayı aldılar. Onların sırtındaki ceketi alıncaya kadar hukuk mücadelem sürecek” diyor, hiçbir suçu olmadığını ileri süren gazeteci arkadaş!

“Hukuk mücadelemiz, bizi yargılayan savcıları ve onlara destek olanları, bizi attıkları rutubetli F tipine kapatana kadar sürecek” diyor, “Bizim terör örgütü ile işimiz olmaz” diyen, ama PKK’nın ne kadar kampı varsa, hepsini bir vesile ile ziyaret eden “acar muhabir”imiz!

Kemal Yavuz’undan tutun, Tuncer Kılınç’ına, Şener Eruygur’una (kimse Şener paşanın konuşmakta zorluk çektiği şeklindeki numaralara inanmamızı beklemesin) kadar, işin esas başındakilerin hepsinin sesini kesip, köşelerine çekildikleri bir ortamda, bazı safların böylesine cesaretle konuşmaları, oynanan oyunun ne kadar büyük olduğunu bir defa daha ispatlıyor!

Evet, işin başındakiler, suçlarını biliyorlar... Onun için de, seslerini kesip, oturuyorlar..

Ama, bazı saflar var.. Olayların ne boyutta olduğunu bilemedikleri için, dolduruşa gelip, sadece kendileri için değil, başkaları için de kefil olup, ortalığı velveleye vermeye kalkışıyorlar! Hem de, daha cezaevinden çıktıkları ilk gün!

Ve ben bu sözleri, aslında Ergenekon terör örgütünün, ne kadar vahim bir yapılanma içinde olduğunun, alt kademedeki kişileri bile, savcılara meydan okuyacak kadar nasıl bir cesaretle donatabildiklerinin, cezaevine tıkıldıkları sanılan günlerde bile, aslında ne kadar güçlü olduklarının delili olarak yorumluyorum.
Evet, bazıları diyebilir ki; “Adamın canı yanmış.. Canı yandığı için, hiçbir kusuru olmadan cezaevine atıldığı için bu kadar ağır konuşuyor!”

Acaba öyle mi?

Öyle olsa, sadece kendisi için bu ifadeleri kullanırdı..

Kimseye kefil olmazdı..

Kimsenin tehditlerini, dışarıya çıkıp tekrarlamazdı!
Ne diyor Vedat Yenerer beyefendi: “Tolon paşa ile ilgili bir anımı anlatayım. Kendisinin 25 kilo vermesine rağmen, hiçbir şeyinin olmadığını söyleyen doktor, bu medyada yer alınca haber yollamış. ‘Paşam bir gün gel de, dalağınızı kontrol edelim’ demiş. Koridorda Hurşit Tolon’la karşılaştım. Olayı duyduğumu anlatınca, Tolon bana ‘Zamanı gelince ben onun dalağını kontrol edeceğim’ dedi.”

Nasıl ama?

Ergenekon terör örgütü üyeliği suçlaması ile cezaevine giren adamın tehdidine bakın!

“6 ayda 25 kilo verdim. Sağlığım bozuk. Beni hemen tahliye etmeniz gerekiyor. Benim bir hastaneye yatmam gerekiyor” diyen paşanın tehdidine bakın!

Bir insan, sağlığı bu kadar kötü iken, böyle bir tehdidi nasıl yapar?
Sağlığı bozuk değil ve bir şekilde cezaevinden çıkmak istiyorsa, kendisine engel çıkartanları da, böyle tehdit edecektir tabii ki!
Bu tehditlerin arkasında, Galip Mendi paşanın ziyaretinin ne kadar katkısı var bilemem.. Üst rütbeli komutan eşlerinin, Tolon’un eşine ziyaretlerinin ne kadar etkisi var bilemem.. Ama, “hukuk devleti”ne zerre kadar saygısı olan kişiler çıkıp söylesinler, “O doktor, eğer sağlığı bozuk olduğu halde, Tolon Paşa’ya doğru rapor vermiyorsa, bunun müeyyidesi ‘dalağına bakmak’ tehdidinde bulunmak mıdır?”
Cezaevinde tek doktor mu var? Tolon paşa, akşam sabah, gitmediği hastane kalmadı. Adli Tıp’a bile gitti. Hadi doktorun birisi önyargılı diyelim. Diğer doktorlar da mı Tolon Paşa’nın düşmanı ki, benzer yönde rapor verdiler?

Kaldı ki, Tolon Paşa, GATA’ya sevkedileli, üç gün oluyor. Sağlık durumu iyi değildiyse, daha önceden sevkedilmediği için, ilgili doktorlar hakkında ilk günden suç duyurusunda bulunulması gerekmez miydi?

Neresinden bakarsanız bakınız, Ergenekon terör örgütü, hâlâ darbe yapma konusunda, büyük ümit içinde..

O ümit sebebiyledir ki, bu tehditleri savuruyorlar!

Son bir nokta daha..

Vedat Yenerer isimli gazetecimiz, “22 polisin yaptığı baskınla gözaltına alındığını, bu baskının, uluslararası terörist(!) Carlos’a bile reva görülmediğini” söylüyor!..

Tabii işkembeden atıyor!.. PKKkamplarında gezdiği kadar, Türkiye’deki insanların başına gelenleri takip etseydi, bizim gazetemizin değil 22, onun desteklediği malum paşaların baskısı ile 400 polisle arandığını yakından bilecekti..

Bilecek ve “Çakal Carlos bile benim gibi gözaltına alınmadı” demekten hicab duyacaktı.. Bir hatırlatma daha yapalım kendisine.. “Vedat bey.. Senden, şu kadar yıllık/bu kadar yıllık, sonuçta bir mavzer tüfek çıkmış! 400 polisin aradığı gazetemizde ise, tek tüfek, tek ateşli silah bile bulunamamıştı!” Bilmem aradaki farkı, farkedebiliyor musunuz?

ALİ KARAHASANOĞLU-VAKİT




Bu haber 997 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,932 µs