En Sıcak Konular

Ağaoğlu'ndan büyük iddia

26 Ocak 2009 11:30 tsi
Bakın ünlü işadamı krizin ortasında çarpıcı açıklamalar yaptı...

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Uludağ'da düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı. 2009'da inşaat sektöründe kar marjlarının düşeceğini ancak kendilerinin büyüme trendini devam ettireceğini söyleyen Ağaoğlu, İstanbul Bahçelievler'de inşa edeceği My Garden House projesi ile 2 ayda bin konut satacağını açıkladı. Bu konuda gazeteciler ile iddiaya da giren Ağaoğlu, "Satamazsan buradaki herkese takım elbise ısmarlarım" dedi. 


SIKI BİR REKLAM KAMPANYASI GELECEK

Bahçelievler'de, Has Ailesi'ne ait bir arsa üzerine inşa edilecek My Garden House, bin 500 konuttan oluşuyor. Ali Ağaoğlu, tüm My konseptli projelerinde olduğu gibi bu projede de B gelir grubuna hitap edeceklerini belirtiyor. Projede metrekare fiyatlarının henüz kesin olmamakla birlikte 3 bin dolar civarında olacağının altını çiziyor.  Durgunluk nedeniyle konut sektöründe reklam ve tanıtım faaliyetlerinin de dip noktasına geldiğine ve bu durumun sektördeki heyecanı azalttığına işaret eden Ağaoğlu, “Normalde bizim projelerde satışlarımız reklam çalışmasından daha çok referansla oluyor. Buna rağmen 2009’da reklam bütçemizi 2008’in oldukça üzerine çıkarmayı planladık. Biz kriz dönemlerinde reklam ve tanıtımın satışlar yanı sıra marka bilinirliği ve itibarı açısından da önemine kesinlikle inanıyoruz” diye konuştu.

KONUTTA YÜZDE 40 DARALMA BEKLİYORUZ”-

Ağaoğlu, inşaatın grubun amiral gemisi olmaya devam edeceğini, turizmin yanı sıra enerji sektöründe de büyüme hedefi içinde olduklarını söyledi. Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, inşaat ve konut alanında bir dizi yatırım içinde olduklarını, halen İstanbul’da beş projenin yürüdüğünü, şehir otelciliği yaklaşımı içinde 5 otel projesi bulunduğunu belirterek şu görüşleri ifade etti:
“Biz Ağaoğlu olarak, sektördeki durgunluğa rağmen iyi gidiyoruz. Ancak sadece bizim iyi durumda olmamız yeterli değil. Sektörün de genel olarak inişten kurtulup, yeniden yukarı çıkışa geçmesi önemli. 2008’in son çeyreğinde konut satışlarında yüzde 40’a varan bir düşüş oldu. Biz kendi bütçemizi yaparken de 2009’da yüzde 40 civarında bir düşüşün meydana geleceğini dikkate aldık. Dolayısıyla satışların yanı sıra kar marjlarının da düşeceğini görüyoruz. İnşaat sektörünün 2009’da kar marjlarında daha fazla fedakarlık yapıp, daha az kazanmayı göze alıp bir şekilde konut üretimini sürdürmesi büyük önem taşıyor.”

 


“AĞAOĞLU’NDAN KONUT ALIP DA ZARAR EDEN TEK KİŞİ YOKTUR”
 

Ağaoğlu, kriz ortamında finansman gücünün çok öne çıkacağını, grup olarak kendi finansman gücü yanı sıra bankalarla da çok güçlü finansman ilişkisi içinde olmaları nedeniyle uygun finansman olanakları sunabildiklerini vurgulayarak şu görüşleri dile getirdi:
“Türkiye’de özel sektörde en büyük arazi stoku bizim grupta. Kendi arazilerimiz üzerinde konut inşa ettiğimiz için finansman açısından çok rahat durumdayız. Çünkü konut maliyetlerinin yüzde50-60’ı arsa maliyetlerinden oluşuyor. Biz her zaman doğru yerde,doğru projeleri doğru fiyat ve uygun ödeme koşullarında sunma politikası içindeyiz. Şu ana kadar Ağaoğlu projelerinden satın alıp da zarar eden ya da pişman olan tek bir kişi yoktur. Konut müşterilerimizin yüzde 80’i, daha önce bizden konut satın alanlarının referansıyla bize geliyor. Bugüne kadar 15 bine yakın kişiyi konut sahibi yaptık. Aileleriyle birlikte bu sayı nerdeyse 40-50 bin kişiye yaklaşıyor. Bizde müşteri memnuniyeti konutu satmakla bitmiyor, tam tersine anahtarı teslim ettikten sonra başlayan ve yaşam boyu süren bir memnuniyet ve hizmet ilişkisi söz konusu. Bizi diğerlerinden ayıran en büyük fark da bu.Biz konut değil yaşam alanı satıyoruz.”

“MARKA PROJELERDE FİYATLAR AŞAĞI DÜŞMEZ”

Konut fiyatlarının izleyeceği seyir hakkında da öngörülerde bulunan Ali Ağaoğlu, metrekare fiyatının 5 bin doların üzerinde olduğu proje sayısının çok sınırlı olduğunu, ana üretimin 1500 dolar/metrekare fiyatta ağırlık kazandığını kaydederek “ Mevcut arsa, demir,çimento vb. maliyetleri dikkate aldığımızda 1500 dolarlık metrekare fiyatı rakamının aşağı gelmesi mümkün değil.Dolayısıyla marka projelerde fiyat düşüşü de beklenmemeli. Biz kendimiz Ağaoğlu olarak Aralık 2008’de yüzde 8 zam yaptık. Fiyat düşüşü belki çok sıkışmış münferit projelerde olabilir. Bu da istisnaidir” dedi
 

ULUDAĞ'DA HER KAFADAN BİR SES ÇIKIYOR

Ağaoğlu Şirketler Grubu Başkanı Ali Ağaoğlu, grup olarak inşaatın yanı sıra enerji sektöründe de büyüme hedefi içinde olduklarını söyledi Ağaoğlu, enerji alanında 600 milyon euroluk yatırım yaptıklarını açıkladı. Grubun turizm yatırımları yanı sıra Uludağ’ın kış turizmi kapsamında karşı karşıya bulunduğu sorunlara da değinen Ağaoğlu, Türkiye'de kış turizminin merkezi olan ve kurulu 10 bin yatak kapasitesinin 5 bininin bulunduğu Uludağ'da plansızlığın had safhaya geldiğini ve Uludağ’ın sahipsiz bırakıldığını söyledi.

 
habertürk



Bu haber 892 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,410 µs