Bahçeli yaktı! | " /> Bahçeli yaktı! | "/>

En Sıcak Konular

İbrahim Şahin'i Bahçeli yaktı!

26 Ocak 2009 10:38 tsi
İbrahim Şahin'i Bahçeli yaktı! Susurlukçu ve Ergenekon sanığı, İbrahim Şahin’i meğer Bahçeli yakmış. İşte herkesin gözünden kaçan o detay;

Ergenekon tutuklusu, evinde kroki çıktığı ve o krokilerin gösterdiği Gölbaşı’ndaki bir noktada silahlar ele geçtiği iddia edilen İbrahim Şahin’in bugün hapishane yerine Meclis’te olmasını engelleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli oldu.


ZIRHI OLACAKTI

İbrahim Şahin, iki kez MHP’den aday adayı olup milletvekili seçilmek istemiş ancak her ikisinde de Devlet Bahçeli’nin vetosuna takılmıştı. Bahçeli veto etmese milletvekili seçilip, dokunulmazlık zırhına sahip olacak İbrahim Şahin, milletvekili olsaydı şu anda Ergenekon soruşturması kapsamında aranmayacak ve suçlanamayacaktı. Hakkında fezleke çıkmış olsa bile AKP ve Başbakanın dokunulmazlıkları kaldırmama politikası nedeniyle yargılanamayacaktı. Böylece Şahin, bugün dokunulmazlık zırhına bürünmüş bir MHP milletvekili olarak Meclis’te olacaktı.


İKİ KEZ VETO ETTİ

1999 seçimlerinde MHP’nin vetosunu yiyen İbrahim Şahin, 2007 seçimlerinde de yine MHP’den milletvekili olmak için çaba harcadı. Milletvekili adaylığı parti üst yönetime geldi. MHP Genel Merkezi, incelemeler sonucu 7 aday adayını veto etti. Bu isimlerin en başında İbrahim şahin geliyordu.


KRİTİK İSİMLERİ VETO ETTİ

Bahçeli’nin listesinde istemediği ve veto ettiği eski Özel Harekat dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin’ın dışındaki isimler de oldukça ilginç. Bu isimler arasında eski Ülkü Ocakları Başkanı Azmi Karamahmutoğlu, eski İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun, Vali Ayhan Çevik, Avukat Ömer Yeşilyurt, Bucak Aşireti’nden, Sedat Bucak’ın yeğeni M. Fatih Bucak ve TBMM sekreterlerinden Gülnur İhtiyaroğlu vardı.


PARTİSİNİ KORUDU

Bahçeli’nin Ülkü Ocaklarını kapatmak ve MHP’li gençleri sokaktan çekmek olarak somutlaştırılan politikasının en belirgin örneklerinden birinin de bu vetoları olduğu ortaya çıktı. Bugün adı Ergenekon soruşturması kapsamında neredeyse hiç geçmeyen MHP, Şahin ve benzeri isimleri veto etmeseydi bugün Ergenekon soruşturmasının baş aktörlerinden biri sayılan Şahin’i milletvekili olarak bünyesinde barındıran parti olarak anılacaktı.

internet haber



Bu haber 888 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,509 µs