En Sıcak Konular

DSP'den CHP’ye gözdağı !

26 Ocak 2009 11:13 tsi
DSP, Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen’e karşı aday çıkaran CHP’ye İstanbul misillemesi yaptı. DSP, Ankara’da da aday çıkarabileceklerini belirtti.

22 TEMMUZ seçimlerinde ittifak yaparak Meclis’e giren CHP ve DSP arasında tüm köprüler 29 Mart yerel seçimleri öncesi tamamen çöktü. CHP’nin DSP’li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in karşısına aday çıkarmasına sert tepki gösteren DSP, misilleme yaparak İstanbul’da CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday çıkarma kararı aldı.

Ankara’da Murat Karayalçın’ın CHP’den aday olmasıyla başlayan ortak aday krizi, DSP’li Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in adaylığıyla doruğa ulaştı. CHP’nin, Eskişehir’de DSP’li Büyükerşen’in karşısında Aydın Güngür’ü aday olarak göstermesi DSP’nin tepkisini çekti.

BEKLENTİMİZ KARŞILANMADI

DSP lideri Zeki Sezer önceki gün yaptığı açıklamada, CHP’nin partiye almayı başaramadığı Büyükerşen’e rakip çıkarmasına olan tepkisini, ‘CHP’den beklentiler hep oldu. Ama o beklentiler hiçbir zaman yerine getirilmedi’ sözleriyle gösterdi. CHP lideri Deniz Baykal’ın CHP’nin İstanbul adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu tanıtırken, ‘Kılıçdaroğlu Türkiye’de dürüst belediyeciliğin mümkün olduğunu gösterecek’ sözleri de Sezer’i kızdırdı. DSP’nin dürüst belediyecilik anlayışına sahip tek parti olduğunu savunan Sezer, yolsuzluk suçlamasından tutuklanan CHP’li belediye başkanlarını işaret ederek, ‘Son zamanlarda birçok belediye başkanı yolsuzluktan tutuklandı. Bunlar acaba hangi partilere mensup başkanlar’ diye konuştu.

YARIŞTA VARIZ

DSP Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi de star’a yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığı için mutlaka aday çıkaracaklarını söyledi. Erçelebi, ‘İstanbullulara yakışır çok iyi bir aday düşünüyoruz’ diyerek CHP’nin adayını desteklemeyecekleri mesajını verdi. CHP’nin Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday göstermesini de eleştiren Erçelebi, ‘Milletin içinden aday bulamayan partiler, vekillerden aday yapıyor’ dedi. Türkiye’nin her yerinden aday göstereceğiz’ diyen Erçelebi ‘Ankara’dan aday çıkarmadık ama daha vakit var’ diyerek CHP’ye gözdağı verdi.

İttifak yapmışlardı

CHP ile DSP’nin 22 Temmuz seçimleri öncesi yaptığı ittifakı Deniz Baykal ile Zeki Sezer böyle açıklamıştı. İki lider mitinglere beraber katılmış, partilerinin bayrakları aynı anda meydanları süslemişti.

star




Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,220 µs