Önce Tekin sonra Şahin | " /> Önce Tekin sonra Şahin | "/>

En Sıcak Konular

Önce Tekin sonra Şahin

26 Ocak 2009 08:21 tsi
Önce Tekin sonra Şahin
Ergenekon operasyonunun 10. dalgasında tutuklanan Özel Harekatçı İbrahim Şahin'in yapılanmanın içinde Muzaffer Tekin'e bağlı olarak çalıştığı ortaya çıktı.

Şahin, Tekin'e gönderdiği SMS'de 'Danıştay olayları böyle bitmez komutanım, bu şarkı böyle bitmez' sözleriyle bağlılık bildirmişti.

Danıştay saldırısını azmettirdiği gerekçesiyle Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine konulan Muzaffer Tekin ile üzerinde çıkan krokiden Ankara Gölbaşı'ndaki cephaneliklere ve suikast timlerine ulaşılan Özel Harekat eski Daire Başkan Vekili İbrahim Şahin arasında ast üst ilişkisi olduğu tespit edildi. Şahin'in Danıştay saldırısına kadar Muzaffer Tekin'e bağlı olarak çalıştığı ve emirleri ondan aldığı tespit edildi. Muzaffer Tekin'in 17 Mayıs 2007 tarihinde gerçekleştirilen Danıştay saldırısından sonra yakalanarak cezaevine konulması ile birlikte bu ilişkinin koptuğu ve Tekin'den boşalan görevi Şahin'in üstlendiği belirlendi.

DANIŞTAY'LA ROL DEĞİŞTİ

Ergenekon Terör Örgütüne yönelik operasyon derinleştikçe ilişkiler ağı da ortaya çıkmaya başladı. Ergenekon içerisinde bombalı eylemler, silahlı saldırılar ve suikastler yoluyla kaos ortamı meydana getirme görevini üstlenen birimin başında Muzaffer Tekin'in bulunduğu, İbrahim Şahin'in ise uzun süre Tekin'e bağlı olarak çalıştığı tespit edildi.

Danıştay olayında azmettirici olarak yargılanan Muzaffer Tekin'in Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalarla bağlantısı da tespit edilmişti. Danıştay hükümlüsü Osman Yıldırım, "Cumhuriyet gazetesine attığımız bombaları Alparslan Arslan ve bana Ataşehir'deki bir evde Muzaffer Tekin verdi" demişti. Tekin, Silivri'de devam eden Ergenekon duruşmasında Cumhuriyet gazetesi avukatının Arslan'a bombalar teslim edilirken nerede olduğu sorusuna "Ataşehir'de misafirlikteydim" karşılığını vermişti.

S-1 TALİMATI

Daha önce Muzaffer Tekin'den talimat alan Şahin'in daha sonra talimatı doğrudan aldığı ve bu talimat doğrultusunda 300 kişilik bir liste oluşturduğu öğrenildi. Şahin ifadesinde, "Genelkurmay'dan Metin Paşa ile Bekir Kalyoncu Paşa bu yeni oluşumun müsteşarlığına benim getirileceğimi ve hazırlık yapmamı söylediler. Ben de asker, polis ve MİT'in birlikte çalışması halinde terörle mücadelede başarılı olacağı düşüncelerimi anlattım. Yeni oluşumda görev almak üzere önceden Özel Harekat'ta çalışmış, 30 yaşın altındaki polislerden liste hazırladım. Bana '300 kişi seçeceksin' dediler. Ben bu listeyi oluşturuyordum. Ele geçen S1 belgesi buna aittir" demişti.

Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanarak cezaevine Üsteğmenler Muhammed Sarıkaya ve Taylan Özgür Kırmızı'nın İbrahim Şahin'le üst yönetim arasındaki irtibatın sağlayan isimler olduğu ortaya çıktı.

SUİKAST TİMLERİ

300 kişilik infaz timi oluşturan İbrahim Şahin'in Ermeni ve Alevi önderlerine yönelik suikast hazırlığı içinde olduğu tespit edilmişti. Şahin'e bağlı timlerin Türkiye Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan'a lav silahlı Sivas Ermeni Cemaati lideri Minas Güler'e ise silahlı saldırı düzenleyeceği tespit edilmişti. Yine Şahin'e bağlı olarak çalışan timlerin Alevi Federasyonu Bakanı Ali Balkız ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kazım Genç'i de öldürmeyi planladığı tespit edilmişti.


Bu şarkı böyle bitmez komutanım

Ergenekon terör örgütü soruşturmasının son dalgasında gözaltına alınan eski Özel Harekât Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in, Danıştay saldırısını azmettirmekle suçlanan Muzaffer Tekin'le samimi ilişkisi dikkat çekiyor. Şahin, 2002 yılında cezaevinden tahliye olduğunda kendisini kapıda karşılayanlardan biri Muzaffer Tekin'di. İlerleyen günlerde bu irtibat sıklaştı. Şahin, Tekin'in gözaltına alınmasının ardından çektiği mesajda, "Danıştay olayları böyle bitmez komutanım. Yeni sloganımız (Bu da bizim türkümüz Muzaffer Tekin gerçek liderimizdir) Saygılar komutanım." ifadelerini kullanmıştı. Şahin, ikinci mesajında ise Tekin'e şöyle sesleniyor: 'Sizin yanınızda dava arkadaşı olan insanların ilk önce yüksek vasıflı Türk olması gerekir. Çünkü yiğide yiğit er gerekir komutanım.'

yenişafak



Bu haber 354 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,301 µs