En Sıcak Konular

7 kişilik aile zehirlendi!

26 Ocak 2009 08:18 tsi
Başkent'te gece etkili olan rüzgarlı hava nedeniyle sobadan sızan karbonmonoksit gazından aynı aileden 7 kişi zehirlendi.

Olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılan ailenin daha önce de soba zehirlenmesi yaşadığı öğrenildi. Zehirlenmeye ailenin akşam yatmadan önce sobanın alt kısmında bulunan kapağı kapatmasının sebep olduğu öne sürüldü.

Olay, Mamak Yeşilbayır Mahallesi 43. sokak Ufuk apartmanında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, aparmanın 5'inci katında oturan baba Mehmet Özer, eşi Fadime Özer ile Çocukları Ali Kemal (3), Melda (8), Büşra (10), Cansu (13) ve Halime (14) sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlendi. Durumu fark ederek uyanan baba Mehmet Özer, eşini baygın görünce, sağlık ekiplerine bilgi verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ailenin sobadan sızan gazdan zehirlendiğini belirledi. İlk müdahaleleri evde yapılan aile için olay yerine ek ambulans istendi. Ek ambulansların gelmesiyle zehirlenen aile bireyleri çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Baba Mehmet Özer ile çocukları Büşra, Cansu ve Halime Özer'in, tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi. Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Melda ve Ali Kemal Özer ile Ankara Hastanesi'ne kaldırılan anne Fadime Özer'in de durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Binada yaşanan hareketliliği fark ederek komşularının yardımına koşan İlhan Üstün, "Aile 23.00 sıralarında sobanın altını kapatarak yatmış. Gece yarısı da rüzgar çıkınca içeri karbonmonoksit gazı dolmuş. Durumu fark eden baba çocukları uyandırarak, ambulansa haber vermiş" dedi. Aynı ailenin daha önce de zehirlendiğini belirten Üstün, olayın ardından apartman sakinlerinin hepsini uyandırdıklarını kaydetti.

Zaman



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,479 µs