flaş gelişme! | " /> flaş gelişme! | "/>

En Sıcak Konular

Son dalgada flaş gelişme!

26 Ocak 2009 08:05 tsi
Son dalgada flaş gelişme! Kimler serbest kaldı, kimler tutuklandı?

Ergenekon soruşturması kapsamında dün Beşiktaş'ta bulunan İstanbul Adliyesi'ne çıkarılan 7 kişiden, aralarında gazeteci Ünal İnanç'ın da bulunduğu 5 kişi savcılık tarafından serbest bırakıldı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları taafından sorgulanan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek ile VERSO Araştırma Şirketi sabihi Erhan Göksel ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Savcılık tarafından 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edilenlerden ilk olarak Mustafa Özbek'in ifadesi alındı. Uzun bir sorgulamanın ardından, Erhan Göksel de mahkemeye çıkarıldı. Göksel'in sorgusunu da yapan mahkeme saat 05.10 sıralarında sona erdi. Dosyaları değerlendiren mahkeme, Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in tutuklanmasına, VERSO araştırma şirketinin sahibi Erhan Göksel'in ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına karar verdi.

GERGİNLİK YAŞANDI...
 
Mahkemeden serbest bırakılan Erhan Göksel, Adliye içerisine giren bir araca binerek ayrılırken, Mustafa Özbek ise polis minibüsü ile Metris Cezaevi'ne götürüldü. Mustafa Özbek'in Adliye'den çıkarılması sırasında, beklenmeyen bir gelişme oldu ve sendika üyesi bir grup minibüsün önünü keserek alkışlarla destek vermek istedi. Bu sırada minibüsün camından dışarı bakarak,sendika üyelerine selam vermek isteyen Özbek'in ise araçtaki polisler tarafından engellenmek istendiği görüldü. "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile aracın önünü kesen grup ve çevik kuvvet polisleri arasında gerginlik yaşandı. Aracın önünü açmak isteyen çevik kuvvet polisleri, göstericileri kalkanlarla iterek yol açmaya çalıştılar. Polislerin uzun süren uğraşı sonucu yol trafiğe açılarak Mustafa Özbek Metris Cezaevi'ne götürüldü.
 
KAVLAK: "BİZ BU BİNAYA 5 KİŞİ GİRDİK, 4 KİŞİ ÇIKTIK. KALBİMİZİ ORADA BIRAKTIK"
 
Özbek'in götürülmesinin ardından, Savcılık sorgusundan sonra serbest bırakılan Türk Metal Sendikası Genel Başkan yardımcısı Pevrul Kavlak, sendika üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Kavlak,"Genel Başkan'ın hepinize selamı var. Bu saate kadar burada durdunuz. Hepinize çok teşekkür ediyor. Bize destek veren bütün Türk halkına teşekkür ediyor. Biz bu binaya beş kişi girdik. Ama dört kişi çıktık. Kalbimizi yüreğimizi orada bıraktık. İnsanın vücudu kalpsiz yaşamaz. Kalbimizi alana kadar bu mücadeleyi devam edeceğiz. Avukatlarla değerlendirme yapıp salı günü basın toplantısı yapacağız" dedi.
 
MUSTAFA ÖZBEK METRİS CEZAEVİ'NDE...
 
Mahkemenin verdiği tutuklama kararının ardından işlemleri tamamlanan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, Törerle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Metris Cezaevi'ne getirildi. Araç parkında minibüsten indirilen Özbek, polislerle birlikte yürüyerek cezaevine girdi. Bu sırada bir polisi Özbek'in çantalarını taşıdığı görüldü.

Hürriyet



Bu haber 761 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,631 µs