En Sıcak Konular

DTP asit kuyularında inceleme yaptı

25 Ocak 2009 23:07 tsi
Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekilleri, Şırnak'ın Cizre-Silopi ilçesi arasında olduğu tahmin edilen asit kuyularının olduğu bölgelerde inceleme yaptılar.

DTP Şırnak Milletvekilleri Hasip Kaplan, Sevahir Bayındır ve DTP Batman Milletvekili Bengi Yıldız ve beraberindeki heyet, Tuncay Güney'in JİTEM tarafından 1990'lı yıllarda öldürülen pek çok kişinin asitle yakıldıktan sonra Silopi'de bulunan BOTAŞ tesislerine ve Cizre-Silopi güzergâhındaki bazı noktalara açılan kuyulara gömüldüğü yönündeki iddiaları üzerine gündeme gelen asit kuyularının olduğu tahmin edilen noktalarda incelemelerde bulunarak görgü tanığı vatandaşlardan bilgi aldılar.

Heyet ilk önce asit kuyularının olduğu ileri sürülen Silopi BOTAŞ tesislerine girmek istedi. BOTAŞ'da bulunan karakol komutanının savcılığın izni olmadan bu isteklerini yerine getiremeyeceğini söylemesi üzerine heyet Cizre-Silopi güzergâhındaki bazı noktalara giderek buralarda incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında bazı noktalarda boş kovanlar bulundu.

Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yanında getirdiği fotoğraflarla olayların değerlendirilmesini yaptı. Kaplan, "Bu ülke gerçeklerle yüzleşmek istiyorsa masum insanları katleden bir anlayışı mutlak suretle ortaya çıkarması gerekiyor. Bu ülkede barış ve kardeşliği için gerçeklerin gün ışığına çıkması gerekiyor." dedi.
Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ise, "Bizim beklentimiz bu kuyularda işlenen insanlık dışı sonuçların karartılmaması için kuyular derhal açılmalı ve hakikat gün ışığına çıkartılmalı diyoruz." diye konuştu.



Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,484 µs