En Sıcak Konular

MHP'nin Kayseri adayları

25 Ocak 2009 21:23 tsi
MHP lideri Bahçeli, Kayseri'de il ve ilçe adaylarını açıkladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Mart yerel seçimlerinin çok büyük önem taşıdığını belirterek, "Mahalli idareler seçimleri AK Parti'ye uyarı, MHP'ye iktidara hazır ol mesajı verme günüdür. Seçimlerde elinizi kaldırın 3. sırada yer alan 3 hilale mührünüzü basın." dedi.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen partisinin Kayseri büyükşehir ve ilçelerindeki belediye başkan adaylarının açıklandığı törene katılan Bahçeli, konuşmasına, Gümüşhane'de çığ altında kalarak can veren dağcılara taziye dileyerek başladı.

Bahçeli, 29 Mart yerel seçimlerinin millet için sadece belediye başkanı seçimi olmayacağını; aynı zamanda milletin geleceğinin belirlenmesinde önemli bir dönüm noktası olacağını ifade etti.
Yerel seçimlerin 2 bin 259 günden bu yana Türkiye'yi yöneten iktidar partisinden kurtuluşun önemli bir adımı olacağını kaydeden Bahçeli, "AK Parti'den kurtuluşun yolu demokrasi içinde aranmalı ve kurtuluş ise seçim yolu ile olmalıdır." dedi.

MHP'nin AK Parti'nin tek alternatifi ve iktidar olmaya layık parti olarak dikkat çektiğini dile getiren Bahçeli, "Bir yandan seçimlere hazırlanırken bir yandan da kuruluşumuzun kutlamasına hazırlanıyoruz. Dokuzuncu büyük kurultay geçmişlerden gelen siyasal tecrübeyle MHP'nin tekrar iktidar olma kararlılığını bir kez daha vurgulayan büyük kurultay olacaktır. MHP, iktidar partisinin tek alternatifi, iktidar olmaya layık parti olarak dikkat çekmektedir. 2009 yılında kendi kültürümüzdeki 9'ların uğuruna benzer bir 9'la MHP'nin geleceğini belirleyen yol haritasının çıkacağına inanıyorum. Kayseri'den tüm belediyeleri istiyorum. Başkaları nasıl olduysa olmuş, onlar oldu diye biz olmalıyız diyemeyiz sıra bize geliyor." şeklinde konuştu.

Hükümete verilecek dersin demokrasi sınırları içinde olması gerektiğine dikkati çeken Bahçeli, ''Bu yönetimden kurtulmak lazımdır. Bunun yolu çatışma, kargaşa ve kaos olmamalı, kutuplaşma ve cepheleşme olmamalı. Böyle bir ortamda uzlaşma ve sosyal diyalog esas alınmalı. Çözümü kurumlararası çatışma, siyasi partiler arası gerginlikte aramamalıyız. Tahterevalli siyaseti gibi bir ucunda CHP, diğer ucunda ise AKP.

Gerilim stratejisi içinde, tahterevalli oyunu biçiminde gerilim yaratılmamalıdır. AKP kibirden vazgeçmeli, CHP kaprisi bırakmalıdır. Çatışmayla, kavgayla ve gerilimle Türkiye bir yere varamamıştır. Türkiye, meselelerini demokrasi içinde çözmelidir, demokrasi içinde beğenmediklerini iktidardan uzaklaştırmalı, inandıkları ve güvendiklerini de iktidara getirecek olan demokratik mekanizmayı seçim yoluyla sağlayabilmelidir.'' dedi.

AKP'nin Meclis'teki mevcut partileri yok farz edip, muhalefeti yok kabul etmesiyle kendini BAAS partisi gibi gördüğünü, ülkeyi kötü bir diktaya doğru sürüklediğini ileri süren Bahçeli, şöyle devam etti:

"29 Mart seçimleri, muhalefetin varlığını hissettirmek için çok önemlidir. Eğer Türkiye'de siz muhalefet yoktur diyorsanız ve AK Parti'yi muhafeleti olmayan bir demokrasi içerisinde sadece en fazla oy almış olan parti olarak görüp kendinizi aldatırsanız, aldığınız oyu dost, almadığınızı düşman kabul ettiğiniz takdirde sizin kafanızın arkasında iki parti türü var demektir. Türkiye'yi bu sakat bu bencil siyaset bilimiyle bağdaşmayan demokrasideki kazanımları yok farz edecek bir zihniyetten kurtulmanın da yolunu 29 Mart'ta göstermeliyiz. Yerel seçimlerde mührünüzü seçmen kütüğünde 3. Sırada yer alan MHP'ye ve 3 hilale basın."

Bahçeli, daha sonra belediye başkan adaylarını tanıttı.
MHP'nin Kayseri il ve ilçe belediye başkan adayları şöyle: Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Eraslan, Yeşilhisar Belediye Başkan adayı Mustafa Ulu, Sarız belediye başkan adayı Namık Türkdönmez, Özvatan adayı Meftun Arıboğa, İncesu Adayı Mehmet Gönen, Felahiye adayı Hacı Ali Kısır, Pınarbaşı adayı Dursun Ataş, Develi adayı Osman Gün, Yahyalı adayı Mahmut Postallı, Sarıoğlan adayı Cumali Keleş, Hacılar adayı Mustafa Aysu, Akkışla adayı Turan Akşit, Tomarza adayı Mustafa Tunalıoğlu, Bünyan adayı Mehmet Özmen, Talas adayı Mehmet Fatih Köksal, Melikgaz adayı Sami Eker ve Kocasinan adayı Mustafa Canpolat.



Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,884 µs