En Sıcak Konular

Bahçeli'den CHP'ye: Kapristan vazgeçin

25 Ocak 2009 19:09 tsi
MHP lideri Bahçeli, Türkiye'nin bir iç çatışmaya sürüklendiğinin altını çizerek, anamuhalefet partisi CHP'ye çağrıda bulundu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin bir iç çatışmaya sürüklendiğini savunarak, "Yasama yürütmeyle, yürütme yargı ile çatışıyor hale geldi. CHP'ye seslenmek istiyorum. CHP vazgeç bu kapristen. Çatışma ortamına sürüklemeyin. Artık bu ülke ara rejimleri, darbeleri düşünmeden demokrasiyi özümsemelidir" dedi.

Öğle saatlerinde karayolu ile Kayseri'ye gelen Devlet Bahçeli, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde yapılan belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Kürsüye çıkarken partilileri, bozkurt işaretiyle selamlayan Bahçeli, salonda yaklaşık 7 bin partiliye seslendi. Devlet Bahçeli, konuşmasına Gümüşhane Zigana'da çığ düşmesi sonucu hayatını kaybeden 11 dağcıya Allah'tan rahmet dileyerek başladı. 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde iddialı olduklarını belirten Bahçeli, 2 bin 259 gündür ülke yönetiminde bulunan AK Parti'nin 6 yıla aşkın sürede ortaya koyduğu tabloda yoksulluğun arttığını ve yolsuzlukların yaşandığını ve umutların ise tükendiğini savundu. Devlet Bahçeli, "6 yıllık AK Parti döneminde Türkiye kötü yönetilmiştir. Türkiye önemli kayıplar vermiştir. Böyle bir dönemde milli manevi değerlerimiz sürekli tartışılır, tahribata uğrar hale gelmiştir. Milletimizin ve devletimizin bekası bugün çok büyük tehdit altındandır. Çatışma, kavga, kutuplaşma yaygınlaşmış, ülkemizde inanlar inanmayanlar, laikler antilaikler gibi ayırımlara sebebiyet veren yanlışlıklar yapılmış. Etnik bölücülük artışmış ve cesaretlendirilmiş, ülke çatışma ortamında getirilmiş" dedi.

29 Mart'ta Türkiye'nin çok büyük sıkıntılardan kurtarılacağını söyleyen Devlet Bahçeli, AK Parti'nin alternatifinin sadece ve sadece MHP olduğunu söyledi.

Bahçeli, "Eğer bir ülkede iktidardan memnun değilsek, yanlışlarını görmüşsek, bunun mekanizması demokrasi içerisinde alınmalıdır. Bir iktidardan kurtulmak istiyorsak, işlenilecek mekanizma seçim mekanizmasıdır. Mahalli idareler, bugünkü iktidara bir uyarıdır. Ayağını yere bastırma için önemli bir kilometre taşı olarak görülmelidir. 29 Mart seçimleri çok önemlidir. 29 Mart seçimlerinde AK Parti'nin kötü yönetiminden kurtarmak için onlara oy kaybettirmeliyiz. Bunlar bir oy daha fazla aldıkları takdirde, 'milletimiz doğru anlıyor' diye yanlış üzerine yanlış yapacaklar. Bu da demokrasi için felaket olur. Milletimiz için felaket olur. Bir uyarı vermeli, kendine çeki düzen sağlamalı. Ama bu yetmiyor. İktidarı ikaz yetmiyor, alternatifini de ortaya koymak lazımdır" diye konuştu.

Türkiye'nin bir iç çatışmaya sürüklendiğini öne süren Devlet Bahçeli, "Böyle bir dönemde çatışmalar çıkıyor. Yasama yürütmeyle, yürütme yargı ile çatışıyor hale geldi. CHP'ye seslenmek istiyorum. CHP vazgeç bu kapristen. Çatışma ortamına sürüklemeyin. Artık bu ülke ara rejimleri, darbeleri düşünmeden demokrasiyi özümsemelidir" şeklinde konuştu.

Bahçeli, partisinin belediye başkan adaylarını partililere tanıttıktan sonra tezahüratlar eşliğinde salondan ayrıldı. Bahçeli karayolu ile Kayseri'den ayrıldı.

İHA



Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,207 µs