En Sıcak Konular

Kurtulmuş: Hükümete sarı kart zamanı

25 Ocak 2009 18:09 tsi
Saadet lideri Numan Kurtulmuş, AK Parti hükümetinin ülkeyi kötü yönettiğini belirterek, "Yerel seçimler bu hükümete sarı kart göstermenin zamanıdır" dedi.

Numan Kurtulmuş, SP Düzce İl Teşkilatı tarafından 18 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlenen aday tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin artık sonunun geldiğini ve bunun ilk işaretinin yerel seçimlerde görüleceğini savundu. AK Parti'nin ANAP benzeri "konjonktür partisi" olduğunu öne süren Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu: "Zamane partilerinin bir ömrü vardır. ANAP gibi AK Parti'nin de ömrünün sonu gelmektedir. Yerel seçimlerde bu hükümete sarı kart göstermenin zamanı gelmiştir. Ondan sonraki genel seçimlerde iktidardan giderler. Yerine de Saadet Partisi gelecektir."

Konuşmasında ekonomik sorunlara da değinen Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti: "Bu hükümet, Kemal Derviş'in reçeteleriyle Türkiye ekonomisini yönetiyor. Ama reçete yanlış olunca, hasta bir türlü iyileşemiyor. Küresel kriz Türkiye'yi en ağır biçimde etkilemektedir. Fabrikalar kapanmakta, işsizlik artmaktadır."

Hükümetin dış politikasının da iflas ettiğini savunan Kurtulmuş, bunun en belirgin örneğinin İsrail'in Gazze operasyonu sırasında görüldüğünü söyledi. Hükümetin birkaç söz söylemekten başka bir şey yapmadığını anlatan Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Başbakan, 'Bekara karı boşamak kolay' diyor. Ben onun üslubuyla cevap vermeyeceğim ama bu hükümet İsrail'e gereken tepkiyi gösterememiş, aciz kalmıştır. İsrail Büyükelçimizi bile geri çekmekten çekinmiştir."

ADAYLAR

Toplantıda Düzce Belediye Başkan adayı Selahattin Aydın, Beyköy Belediye Başkan adayı Engin Bedir, Boğaziçi Belediye Başkan adayı Osman Kurt, Yığılca Belediye Başkan adayı Bahadır Kıbrıs, Gümüşova Belediye Başkan adayı Şükrü Azapoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkan adayı Nihat Gümüş, Cumayeri Belediye Başkan adayı Yakup Keleş, Akçakoca Belediye Başkan adayı Atilla Sağlam partililere tanıtıldı.



Bu haber 681 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    12,770 µs