kavgalı? | " /> kavgalı? | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'da kim kiminle kavgalı?

25 Ocak 2009 16:45 tsi
Ergenekon'da kim kiminle kavgalı? Ergenekon soruşturması derinleştikçe yeni bağlantılar ortaya çıkıyor. Yanı sıra sanıklar arasındaki çelişkilerin de derinleştiği görülüyor. Bu çelişkilerden "hayırlı" bir sonuç çıkar mı acaba, göreceğiz. İşte Ergenekon'da kimin kiminle sorunlu, kavgalı

Veli Küçük’ün eski Genelkurmay Başkanı Karadayı’ya gönderdiği ‘O adam değil, emrinizde çalışmış emekli bir tuğgeneralim’ mektubu, Ergenekon sürecinde yaşanan tartışmaları yeniden gündeme getirdi.

ETÖ soruşturmasının 9. dalga operasyonda gözaltına alınan MGK eski Genel Sekreteri Tuncer Kılınç’a Encümen-i Daniş toplantılarının sorulmasının ardından iki emekli Genelkurmay Başkanları Hüseyin Kıvrıkoğlu ve İsmail Hakkı Karadayı’nın açıklamalarının ardından Ergenekon sanıklarının verdiği tepkiler geçmişteki kavgaları da gündeme getirdi.

PERİNÇEK’TEN SAVAŞ’A

ETÖ yöneticilerinden olmak suçundan yargılanan İP Lideri Doğu Perinçek, Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı ve avukatı Vural Savaş’ın ‘Derin devlet Atatürk zamanında da vardı’ sözlerine tepki gösterdi. Perinçek ‘Bu düşman uydurmasıdır. Böyle birşey yok. O NATO döneminde oldu. Vural Savaş bilmeden yanlış yapmış kendisini uyarıyorum’ mesajı gönderdi.

ASIL BUNA BOZULDULAR

ETÖ 9. dalga kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz’ün, evinde polislerle ilk karşılaştığında diğer gözaltıları sordu. Polislerin gözaltına alınan isimler arasında Yalçın Küçük’ün de olduğunu söylemesi üzerine Gürüz’ün ‘Şimdi ben bu p... k ile aynı örgütün mensubu muyum’ dediği iddia edilmişti.

GÜRSES’E TEKME ATTILAR

SİLİVRİ Cezaevi’nde de tekmeli tokatlı kavgalar yaşandığı ortaya çıkmıştı. Hayrettin Ertekin’in kendisine zorla Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ü karalama amaçlı dilekçe yazdırdığını açıklayan Doç. Dr. Ümit Sayın, ‘Hatta koğuştakiler Emin Gürses’i dövmeye bile kalktı, Emin Gürses’i Hayrettin Ertekin tuttuğu sırada Vedat Yenerer’in attığı tekme yüzüne geldi’’ demişti. Bu kavga nedeniyle Sayın ve Gürses başka koğuşa alınmıştı.

GÖRÜM DURUŞMALARDA YOK

ERGENEKON duruşmaları ilk başladığı dönemde Hüseyin Görüm, sık sık ‘İzin verin Danıştay saldırısı ile ilgili herşeyi anlatayım’ çıkışı yaptı. Görüm, Muzaffer Tekin’in çapraz sorgusu sırasında bazı emekli ve muazzaf subayların isimlerini sıraladıktan sonra ilişkilerini sormuştu. Görüm, o tarihten sonra mahkemedeki duruşmalara katılmaz oldu.
‘O adam değilim’

ENCÜMEN-İ Daniş tartışmaları sürerken Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, kendi isminin de Ergenekon’da geçtiği iddialarıyla ilgili ‘Veli Küçük denen o adamı tanımam’’ bile dedi. ETÖ tutuklusu Veli Küçük’ün cevabı sert oldu. Küçük, Karadayı’ya gönderdiği bir sayfalık mektupta ‘(O adam) değilim, emekli oluncaya kadar sizin emrinizde çalışmış emekli bir tuğgeneralim’ sitemi gönderdi

Saçan, Peker’den rahatsız

ETÖ tutuklusu İstanbul Organize Suçlar Şubesi eski Müdürü Adil Serdar Saçan, bir dönem sorguladığı Sedat Peker’le aynı cezaevine konulunca ipler gerilmişti. Peker’in havalandırmasının açıldığı bölümle Adil Serdar Saçan’ın bulunduğu odanın havalandırması sırt sırtaydı. Saçan’ın avukatı ‘Bu, Adil Serdar Saçan’a psikolojik baskıdır’ iddiasında bulunarak odanın değiştirilmesini istemişti.

Küçük’ün cezaevi notları

ETÖ üyesi olmak suçlamasıyla tutuklanıp Silivri Cezaevi’ne konulduktan sonra önceki gün tahliye olan Prof. Dr. Yalçın Küçük, Skytürk TV’de Ergenekoncuların cezaevindeki dikkat çekici konuşmalarını anlattı. Tutuklu sanık Doç. Dr. Emin Gürses’in son ETÖ operasyon dalgalarını ciddiye almadığını belirten Küçük ‘Emin Gürses ‘ben bu operasyon dalgalarına dalga demem. Süleyman Demirel ve Hüseyin Kıvrıkoğlu alınırsa dalga derim’ diye konuşuyor’ dedi.

Duruşmada söz dalaşı

Ergenekon davasında 41 duruşma geride kaldı. Savunmalarda ve çapraz sorguda da birçok sanığın birbiriyle kavgalı olduğu ortaya çıktı.

DOĞU PERİNÇEK-İSMAİL PAKER: Doğu Perinçek liderliğindeki İP’in yayın organı Aydınlık dergisi, emekli askerler İsmail Paker ve Zekeriya Öztürk ile emekli savcı Ertaç Giray’ın emekli yüzbaşı Muzaffer Tekin tarafından pusuya düşürüldüğünü öne sürmüştü. Bu nedenle ikilinin arası açık.

DOĞU PERİNÇEK-ZEKERİYA ÖZTÜRK: Emekli Binbaşı Öztürk, Danıştay olayı sonrasında gözaltına alındığında ‘’Perinçek’in dört gözle darbe beklentisi içinde olduğunu’’ söylemişti. Buradan doğan gerginlik Ergenekon duruşmalarına da yansıdı. İkisi de birbirini MİT ajanı olmakla suçluyor.

MUZAFFER ŞENOCAK-AYDIN YÜKSEK: İki eski polis arasında ‘dolandırıcılık’ kavgası var. Bu duruşmalara da yansıyor. Yüksek, Şenocak’ı dolandırıcılık ve sahtekarlıkla suçluyor.

HAYRETTİN ERTEKİN-HÜSEYİN GÖRÜM: Sosyete kuyumcusu olarak tanınan Ertekin, cezaevi şartlarını eleştirerek ‘’Akşam ekmek su bulamıyoruz’’ dedi. Görüm de buna itiraz ederek Ertekin’i yalancılıkla suçladı.

HALİL BEHİÇ GÜRCİHAN-AYŞE ASUMAN ÖZDEMİR: ‘acikistihbarat.com’ adlı sitenin sahibi Gürcihan, emekli memur Özdemir’le ilgili, ‘’Söylenenleri, kendinden katarak başka kişilere aktarıyor, mizansen yapıyor’’ demişti.

ÜMİT SAYIN-HALİL BEHİÇ GÜRCİHAN: İki sanık davalık. Gürcihan, Adli Tıp uzmanı Doç. Dr. Ümit Sayın’ı ‘yalancı, iftiracı ve dengesiz’ olmakla suçluyor. İki sanık birbirini ‘MİT ajanı’ olmakla da itham etti.

HALİL BEHİÇ GÜRCİHAN-MEHMET ZEKERİYA ÖZTÜRK: Gürcihan ‘acikistihbarat.com’ adlı kendine ait internet sitesinde Öztürk aleyhinde yazı yazmış, gerginlik duruşma salonuna yansımıştı.

VELİ KÜÇÜK-ADİL SERDAR SAÇAN: Emekli Tuğgeneral Küçük, eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize İşler Şube Müdürü Adil Serdar Saçan’ın evini bir yıl boyunca dinlettiğini iddia etmişti. Küçük’te ele geçirilen belgelerde Saçan’’ın ‘kaçakçılık yapıp rüşvet aldığı’na ilişkin notlar bulunmuştu. Saçan Emniyet’te görevdeyken, Küçük aleyhinde rapor yazıp soruşturma açılmasını istemişti.

MUAMMER KARABULUT-BEKİR ÖZTÜRK: Eski ‘Noel Baba Vakfı’ Başkanı Karabulut savunmasında, Ankara Kuvayı Milliye Derneği Başkanı Öztürk ile aralarında sadece bir ihtilaf bulunduğu belirtti ancak nedenini söylemedi.

KEMAL KERİNÇSİZ-OKTAY YILDIRIM: Avukat Kerinçsiz ve emekli astsubay Yıldırım, Büyük Hukukçular Birliği’nin düzenlediği bir toplantıda tartışarak yollarını ayırmış ve internet üzerinden tartışmalarını sürdürmüştü.

ALİ YİĞİT-MEMMET DEMİRTAŞ: Yiğit, Demirtaş’ın yeğeni. Ümraniye’de ele geçirilen el bombalarının bulunduğu gecekonduda yaşayan Yiğit, dayısı Mehmet Demirtaş aleyhine ifade verdi.

star



Bu haber 652 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,346 µs