En Sıcak Konular

PKK'ya en büyük operasyon

25 Ocak 2009 12:46 tsi
Dondurucu kışa rağmen yılın en büyük operasyonu düzenlendi. PKK'ya büyük darbe vuruldu.

Güvenlik güçlerinin Güneydoğu kırsalı ile Irak sınırında terör örgütü PKK'nın etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlattığı operasyonlar devam ediyor. Yılın en kapsamlı iç güvenlik harekatı olarak değerlendirilen operasyon dondurucu soğuğa rağmen yapılıyor.

KOMANDOLAR SEVK EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Şırnak kırsalında terör örgütü PKK üyelerine karşı geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre; Beytüşşebap kırsalı, Kato ve Besta bölgesinde teröristlerin tespit edilmesiyle operasyon başlatıldı. Operasyon bölgesine özel eğitimli komandolar sevk edilirken, operasyon gerisinde kalan Mehmetçiklerin arazi arama - taraması faaliyetleri sürdürdüğü öğrenildi.

SIZMALARA KARŞI ÖNLEM

Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nın operasyon sahası olan Çukurca ve Şemdinli kırsalındaki Köprüce, Tekeli, Konur, Boğazköy, Yaylapınar ve Ortaklar köyü kırsalına Siirt ve Şırnak'tan da çok sayıda asker takviye edildi. Teröristlerin sınırdan sızabileceği ihtimaline karşın takviye birliklerle sınırda yoğun güvenlik önlemi alınıyor. Teröristlerin Türkiye'ye sızmada en çok kullandığı belirtilen yollardan Hakkari kırsalındaki İkiyaka, Üzümkıran, Meşelik ve Ayrancı köyleri kırsalına ise özel eğitimli birlikler ile köy korucularından oluşan çok sayıda asker bekletiliyor.

SEYYAR KARAKOLLAR KURULDU

Hakkari kırsalının yanı sıra Şırnak'ın Cudi ve Gabar dağlarında operasyon yapan birliklerin, Kuzey Irak sınırında da yeni mevziler oluşturduğu öğrenildi. Daha önce Şırnak'ın Uludere kırsalına gönderilen çok sayıda seyyar karakolun Dağlıca - Aktütün arasındaki önemli bölgelere kurulduğu belirtiliyor. Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın icra ettiği operasyonlar da devam ediyor. Bu arada Kuzey Irak'ın Zaho yakınlarındaki terörist yuvalarının bulunduğu Haftanin, Sinaht, Sindi ve Begova kırsalındaki dağlık alanların karşısında yer alan Türkiye tarafındaki Avagöze, Kastepe, Taşdelen ve Andaç bölgelerinde da askeri hareketlilik yaşanıyor.

Diyarbakır'ın Kulp ve Bingöl'ün Genç ilçesi arasında kalan bölgede ise geniş çaplı operasyon hazırlığının olduğu öğrenildi.

internethaber



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,898 µs