korkunç şüphe! | " /> korkunç şüphe! | "/>

En Sıcak Konular

Çığ felaketinde korkunç şüphe!

25 Ocak 2009 14:15 tsi
Çığ felaketinde korkunç şüphe! Gümüşhane'de düzenlenen Kış Şenliği'ne katılan grubun bu sabah Kadırga Yaylası'nda yürüyüşü sırasında çığ düştü. 10 dağcı hayatını kaybederken, kurtulan dağcılar "silah sesleri" duyduklarını söyledi. Ölen dağcılardan bazılarının kimliği belirlendi...

Gümüşhane ile Trabzon'u bağlayan Zigana Geçidi'nde düzenlenen Kış Şenliği'ne katılan Trabzon Tenis Dağcılık Kayak Kulübü üyeleri bu sabah kaldıkları otelden ayrılıp Kadırga Yaylası'nda yürüyüşe çıktı. Saat 10 sıralarında dağdan aniden kopan çığ, grubun üzerine düştü.

Bir anda kendilerini can pazarında bulan gruptakilerden bazıları olaydan yara almadan kurtulurken, 10 kişi öldü, 6-7 kişi çığ altında kaldı.

KORKUNÇ ŞÜPHE

Kurtulan dağcılardan Emel Şimşek, veridği ilk bilgide olaydan önce 2 el silah sesi duyduklarını ve ondan sonra çığ düştüğünü söyledi.

"ACİL HELİKOPTERE İHTİYACIMIZ VAR"

DHA muhabirinin telefonla irtibat kurduğu gruptakilerden anestezi uzmanı Sevgi Gültekin, “Çığ altında kalan arkadaşlarımızdan birinin cesedini çıkardık. 10 kadar arkadaşımız çığ altında. Acele helikoptere ihtiyaç var, helikopter bekliyoruz” dedi. Anestezi Uzmanı Sevgi Gültekin, telefon görüşmesini çığ altından çıkarılan arkadaşına kalp masajı yapmak için yarıda kesmek zorunda kaldı.

"7 KİŞİYİ ÇIKARDIK"

Trabzon Tenis Dağcılık Kayak İhtisas Kulübü Derneği (TEDAK) üyesi Ural Ayar yaptığı açıklamada, Trabzon'dan 17 kişilik ekiple Zigana'ya gittiklerini belirtti.

Burada yürüyüş yaparken yaklaşık 10 kişilik grubun üzerine çığ düştüğünü ifade eden Ayar, “Çevreden gelen diğer dağcıların da yardımıyla 7 kişiyi çığ altından çıkardık. Bunlardan 2'sinin durumu ciddi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri arkadaşlarımıza müdahale ediyor. Hala kar altında arkadaşlarımız var” dedi.

BAYINDIRLIK BAKANI: 10 KİŞİ ÖLDÜ

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Zigana'daki çığ düşmesi sonucu 10 kişinin öldüğünü, 7 kişinin kurtarıldığını bildirdi.

Özak, ölen ve yaralananların kimliklerinin kesinlik kazandıktan sonra açıklanacağını bildirdi.

Trabzon valisi Nuri Okutan, "13 kişiye ulaşıldı ve arama çalışmaları devam ediyor. Gümüşhane valimiz de burada. Bölge son dönemde fazla kar almıştı. Ilıman rüzgar karın gevşemesine yol açmış. Arama çalışmalarına en alttan başlayarak yukarı doğru devam ediyoruz" dedi.

Trabzon Valisi Nuri Okutan, Gümüşhane ve Trabzon'dan olay yerine giden sivil savunma, Karayolları ve diğer ilgili ekiplerin arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

"BİR BAKTIM ÇIĞ GELİYOR"

CNN TÜRK canlı yayınına telefonla katılan gruptakilerden Hasan Anahtar ise yürüyüş sırasında arkada kaldığını ve yukarı baktığında çığın gelişini gördüğünü anlattı. Anahtar, çığ altından çıkarılan iki arkadaşını aşağıya indirdiğini ve diğerlerini almak için yukarıya çıktığını kaydetti. Moralinin çok bozuk olduğunu belirten Anahtar, arkadaşlarının kurtulması için dua etti.

Bu arada olayda yaşamını kaybeden 10 dağcıdan 6'sının kimlikleri belirlendi: Erhan Terzi, Dr. Dursun İnan, Dr. Davut Akdeniz, Burçak Sevim, Yonca Yılmaz, Hasan Ali İsaoğlu, Özlem Timurcuoğlu, H. Ali İsaoğlu.

Ajanslar



Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,504 µs