En Sıcak Konular

Davos kriz sonrasını tartışacak

25 Ocak 2009 11:28 tsi
İsviçre'nin Davos kasabasında yapılacak olan ve “Davos Zirvesi” olarak da isimlendirilen 39.Dünya Ekonomi Forumu toplantısında bu yıl, “Kriz Sonrası Dünyasının Biçimlendirilmesi” konusu ele alınacak.

28 Ocak-1 Şubat 2009 arasında İsviçre'nin Davos kasabasında yapılacak olan ve “son 40 yılın en önemli ekonomik zirvesi” olarak nitelendirilen Forumda, Türkiye'yi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığındaki heyet temsil edecek.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek ile Dışişleri Ali Babacan'ın da toplantılara katılması bekleniyor.

Ayrıca çok sayıda Türk iş adamı, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin de Davos Zirvesi'nde yer alacağı kaydediliyor.

REKOR DÜZEYDE DEVLET BAŞKANI KATILACAK

96 ülkeden, 2 bin 500 katılımcının yer alacağı Davos Zirvesi'nde, ilk kez rekor düzey olarak kabul edilen 41 devlet ve hükümet başkanı katılıyor.

Dünya ekonomisinin en büyük ikinci ekonomik krizinin yaşandığı bu dönemde, dünyanın önde gelen ekonomist, iş adamı, medya temsilcisi ve sivil toplum kuruluşu yetkilisi, krizden çıkış ve kriz sonrası dünya konusunda ortak akıl arayışı gerçekleştirecek.

-KRİZDEN ÇIKIŞ İÇİN ELE ALINACAK KONULAR-

Mevcut küresel ekonomik krizden nasıl çıkılabileceği ve yeni ekonomik düzenin ne olması gerektiğinin ana konu olarak yer alacağı Zirvede, küresel mali sistemin yeniden istikrara kavuşturulması ve ekonomik büyümenin yeniden canlandırılması konusu da ayrıntılı olarak tartışılacak.

Zirvede, kriz sonrası dünyasının yeni değerleri ve liderlik biçimleri ile bilim, teknoloji ve yenilikçi gelecek dalga ekonomik büyüme modelleri de ele alınacak.

-YOUTUBE DAVOS ZİRVESİNDE...-

Bu yılki zirvenin bir yeniliği ise internet dünyasının en tanınmış video kanallarından YouTube ve MySpace'in yer alacak olması. Bu internet kanalları, katılımcılara interaktif tartışma imkanı sağlayacak.

Davos Zirvesi'nde, geleneksel “Davos Ruhu” çerçevesinde, küresel ve bölgesel siyasi sorunlara ve çatışmalara da çözüm aranması bekleniyor.

hurriyet



Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,749 µs