En Sıcak Konular

BBC'ye tepki yağıyor!

25 Ocak 2009 11:00 tsi
BBC'ye tepki yağıyor! Gazze'ye yardım filmini yayınlamayan BBC'ye tepki yağıyor...

İngiliz Yayın Kurumu BBC'nin ''tarafsızlığına zarar vereceği'' gerekçesiyle Gazze'ye yardım amacıyla açılan kampanyaya yayınlarında yer vermemesi üzerine başlayan tartışma, siyasetçiler ve dini liderlerin de tepkilerini dile getirmesiyle büyüyor. 

 
ITV, Channel 4 ve Channel 5'ın da aynı yöndeki tutumlarını değiştirerek yardım kampanyasıyla ilgili çağrılara yayınlarında yer vermeye karar vermelerinin ardından bu konuda yalnız kalan BBC, 13 yardım vakfının bir araya gelerek hazırladıkları iki dakikalık çağrı filmini yayınlamama kararlılığını sürdürüyor.

''Felakete Acil Müdahale Komitesi'' adlı şemsiye grup tarafından açılan kampanyayı desteklemeyi reddeden BBC, bunun tarafsızlığına halel getireceğinin yanı sıra Gazze'deki istikrarsızlığın yardımın bölgeye ulaştırılmasını imkansız kılacağı gerekçesini de öne sürüyor.

İngiliz Anglikan Kilisesinin lider isimlerinin başında gelen York Başpiskoposu Dr. John Sentamu, BBC'yi eleştirirken, ''Bunun taraf olmakla, tarafsızlıkla bir ilgisi yok. Bu, tümüyle bir insanlık meselesi'' dedi.

Çağrının Hamas'a silah yardımı çağrısı olmadığını, tamamen insani yardıma yönelik olduğunu belirten Sentamu, BBC'nin bu talebi reddederek zaten ''taraf olduğunu'' ve tarafsızlık ilkesini çiğnediğini belirtti.

İngiliz kabinesinin Uluslararası Gelişmeler Bakanı Douglas Alexander, halkın BBC'nin bu kararıyla şaşkınlık yaşadığını ve karardan büyük üzüntü duyduğunu belirtirken, Toplum Bakanı Hazel Blears da BBC'nin en acil biçimde kararını gözden geçirmesi umudunu dile getirdi.

Liberal Demokrat Parti adına açıklama yapan Gölge Kültür Bakanı Don Foster da BBC'nin kararını ''utanç verici'' olarak niteledi.

aa



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,167 µs