En Sıcak Konular

Kanlı 1 Mayıs'ın tanığından şok açıklama!

25 Ocak 2009 10:23 tsi
Kanlı 1 Mayıs'ın tanığından şok açıklama! Türkler ve İpekçi cinayetleri tek merkezden yürütüldü!

Maraş, Çorum ve Malatya olaylarının aynı merkezden organize edildiğini savunan DİSK Başkanı Cebeci, "Kemal Türkler ve Abdi İpekçi cinayetleri de tek merkezden yürütüldü" dedi...

Ergenekon operasyonunda ele geçirilen bilgi, belge ve silahlar, terör örgütünün darbeye zemin hazırlamak için birçok suikast ve provokatif eylem planladığını ortaya koydu. Türkiye, 12 Eylül 1980 darbesi öncesinde, sağ-sol çatışmaları adı altında, karanlık eller tarafından gerçekleştirilen benzer birçok suikast ve provokatif eyleme sahne olmuştu.

“Arka plandakiler ortada yok”

 Kahramanmaraş olayları ve 1 Mayıs katliamının canlı tanıklarından DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, 30 yıldır Türkiye'deki aktörlerin değişmediğini savunarak, "Kahramanmaraş, Çorum, Malatya ve Elazığ olaylarının kesinlikle aynı merkezden organize edildiğini, bireysel denilen Kemal Türkler'in öldürülmesinin de Abdi İpekçi'nin öldürülmesinin de tek merkezden yürütüldüğünü düşünüyorum" dedi.

Çelebi, karanlık süreçte yaşananların bir bölümünün üzerinin kapatıldığına işaret ederek, "12 Eylül darbesi sanki bunları açığa çıkartan bir harekat gibi sunuldu ve o grupların tamamının hedeflendiği, bir darbe fotoğrafı çekildi. Ne sol ne de sağda esas bu işin unsurları ve bunların esas arka planındaki gerçek kişileri kimlikleri ortaya çıkmış değildir" diye konuştu.

“Baldırı çıplaklarla uğraşıyoruz”

 Çelebi Maraş olaylarında o dönem bölgede görev yapan bir tuğgeneralle arasında geçen konuşmayı şöyle anlattı. "Şikayetlerimizi anlatınca tuğgeneral, 'Buradaki tablo vahim. Biz baldırı çıplaklarla uğraşıyoruz' dedi. O grubun Aydınlık grubu olduğunu ifade etti. O kesim DİSK'e karşı da suçlama içindeydi. DİSK'e sosyal faşist diyorlardı."

ERGENEKON UYARISI

Ergenekon davasında bir kesimin savcı, diğer kesimin avukat olmasının davayı farklı konumlara oturttuğunu belirten Çelebi, şunları kaydetti: "Demokrasi dışı arayışlarının en çok bedelini ödeyen örgütüz biz. Ama bu süreçte demokrasi dışı yöntemlere başvuranlarla, karşı olanların bir telefon görüşmesi aynı yaklaşım içerisine alınıyorsa orada bir sıkıntı var demektir. Biz bir tek şey isteriz. Burada demokrasi dışı ne kadar arayışlar varsa. Hepsinin üzerine sonuna kadar gidilmesinden yanayız. Ama burada muhalefetin susturulma psikolojisi ortadan kaldırılmalı."

bugün



Bu haber 1,052 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,530 µs