Ergenekon kardeşliğine | " /> Ergenekon kardeşliğine | "/>

En Sıcak Konular

Susurluk'tan Ergenekon kardeşliğine

25 Ocak 2009 09:52 tsi
Susurluk'tan Ergenekon kardeşliğine 
Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile emekli Albay Levent Göktaş'ın yollarının, Susurluk skandalında kesiştiği ortaya çıktı.

Ergenekon'da tutuklanan eski Özel Harekât'çı İbrahim Şahin ile emekli Albay Levent Göktaş'ın 'Susurluk silahları' için İsrail'e gittiği ortaya çıktı.


Ergenekon operasyonu kapsamında tutuklanan eski Özel Harekât Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ile emekli Albay Levent Göktaş'ın yollarının, Susurluk skandalında kesiştiği ortaya çıktı. Milliyet gazetesinin haberine göre Şahin ile Göktaş, Susurluk skandalıyla bir bölümünün kayıp olduğu ortaya çıkan silahları almak için 1994'te iki kez İsrail'e gitti.

ÇİLLER DÖNEMİNDE İSRAİL'LE TEMAS

Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Dairesi'nin kurucusu olarak tanınan İbrahim Şahin, dönemin Başbakanı Tansu Çiller tarafından rütbesi yetmediği için, birimin başına vekâleten atandı. Bu kapsamda, Antalya'nın dağlık bölgesinde özel harekât için özel bir prototip eğitim alanı hazırlandı. PKK'yla mücadele kapsamında strateji değişikliğine giden hükümet, bu dönemde İsrail ile dirsek temasına geçti. Antalya'daki eğitim kampında kullanılmak üzere İsrail'den, Uzi ve Beratta'lardan oluşan özel silahların alınması konusunda, görüşmeler yapılmaya başlandı.

ALIMI ŞAHİN VE GÖKTAŞ YAPTI

Silahların alımının, bir süre önce hayatını kaybeden Ertaç Tinar'a ait İngiltere merkezli Hospro firması üzerinden yapılması planlandı. İki kez birlikte İsrail'e giden Şahin ile Göktaş, terörle mücadelede kullanılması amacıyla yaklaşık 50 milyon dolara 463 parça otomatik tüfek, tabanca ve aparatları satın aldı. Her ikisi de Tokatlı olan Şahin ve Göktaş, alımı beraber gerçekleştirdi.

İSRAİL'DEN ANTALYA'YA SEVK

Silahlar, özel statüyle Türkiye'ye getirildi. Ankara'ya gelen silahlar, hiç bir alım belgesi işlemi yapılmadan ve sandıklar açılmadan doğrudan Antalya'daki eğitim kampına gönderildi. Susurluk skandalının patlamasından sonra getirtilen silahlardan bazı Uzi ve Baretta'ların kayıp olduğu anlaşıldı. Kayıp silahların izi halen bulunamadı.


Adı 'Mavi Hat'tan çıktı

Ergenekon soruşturmasında tutuklanan Göktaş, TSK'dan albay rütbesiyle emekli olduktan sonra serbest avukatlık yapmaya başladı. TSK'daki muvazzaflık döneminde, terörist Abdullah Öcalan'ın Suriye'den çıkarılması ve Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilmesinde görev alan Göktaş, Genelkurmay Başkanlığı bünyesindeki Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı Muhabere Arama Kurtarma Birliği'nde de görev yaptı. 2004'te emekli olan Göktaş, Ankara'da kısa süre önce ihale yolsuzluklarına ilişkin düzenlenen Mavi Hat operasyonunda telefon dinlemelerine takıldı. Göktaş'ın, zanlılarla yakın diyalog halinde olduğu tespit edildi.


3 Uzi'ye yeniden inceleme

Ergenekon soruşturmas kapsamında polisin, Ankara'da 2000'de Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ve Ahmet Taner Kışlalı'nın öldürülmesi olaylarını gerçekleştirdiği öne sürülen Kudüs Ordusu adlı örgüte ait Sincan'da bir kazıda bulunan seri numarası silinmiş 3 Uzi'yi yeniden incelemeye aldığı iddia edildi.



Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,305 µs