CHP başardı! | " /> CHP başardı! | "/>

En Sıcak Konular

Valinin başaramadığını CHP başardı!

25 Ocak 2009 09:46 tsi
Valinin başaramadığını CHP başardı! Başbakan Tayyip Erdoğan Rize'deki temasları sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu dönemde yaşadığı ilginç bir anıyı aktardı.

Belediye Başkanı olduğu dönemden bir anısını aktaran Erdoğan: O dönem yeni atanan vali 'bursları militanlarına veriyorsun. Bunları derhal kesin' dedi. Ben de kendisine, 'Yüreğiniz varsa balkondan bakın bunlar militan mı yoksa öğrenci yavrularımız mı anla' dedim. Tabii cesaret edemedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan Rize'deki temasları sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı olduğu dönemde yaşadığı ilginç bir anıyı aktardı. O dönemde yeni atanan Vali'nin kendisini ziyarete geldiğini aktaran Erdoğan, Vali'nin 'Bursları militanlarına veriyorsun. Bunları derhal kesin' dediğini ifade ederek, cevabında 'Eğer sizin biraz yüreğiniz varsa gel balkona çıkalım, burs almak üzere kuyrukta olan gençler var. O gençleri gör. Bunlar benim militanım mı yoksa üniversitede okuyan yavrularımız mıdır anla' dedim. Tabi cesaret edemedi' dediğini kaydetti.

Erdoğan, İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde partisince düzenlenen Genişletilmiş İl İstişare Konseyi toplantısına katıldı.

SORMAYA CESARET EDEMEDİ

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de burs veren ilk belediye başkanı olduğunu da hatırlatarak şunları söyledi: "O zamanlar yeni vali göreve başlamıştı. Beni ziyarete geldi, 'bunu kendi militanlarınıza dağıtıyorsunuz' diye edep dışı ifade kullandı. 'Bu ifadenizi kınıyorum, üzüldüm. Bana bu tür bir ifade kullanamazsınız' dedim. 'Eğer sizin biraz yüreğiniz varsa gel balkona çıkalım, burs almak üzere kuyrukta olan gençler var. O gençleri gör. Bunlar benim militanım mı yoksa üniversitede okuyan yavrularımız mıdır anla' dedim. Tabi cesaret edemedi. İstanbul'a gelişi zaten anlamlıydı. Tesadüfen kısa süre sonra hakkımda dosyalar süratle akmaya başladı.

VALİNİN BAŞARAMADIĞINI CHP BAŞARDI

CHP Anayasa Mahkemesi'ne açtığı dava ile İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelinde tüm belediyelerin öğrencilere burs vermesini yasaklattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yıl da 50 bin üniversite öğrencisine aylık 100 TL burs vermeyi planlıyordu. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonrası durumu değerlendiren belediye hukukçuları herhangi bir ödeme yapılamayacağı kanaatine vardı. Belediye, öğrencilere durumu mailler atarak bildirdi.

yenişafak



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,368 µs