En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul projeleri!

25 Ocak 2009 09:18 tsi
Kılıçdaroğlu'nun İstanbul projeleri! CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ayağına çizmelerini geçirip varoşları sokak sokak dolaşacağını söyledi ancak unuttuğu bir şey vardı:

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Sabah gazetesinden Şenol Ateş'e İstanbul için düşündüğü projelerini anlattı. Ayağına çizmelerimi geçirip varoşları sokak sokak dolaşacağım diyen Kılıçdaroğlu, "Çamur deryası" içinde bir İstanbul beklentisi ile şaşırttı.

İstanbul'u fetih planını Sabah'a açıklayan Kılıçdaroğlu 100 bin kişilik yurttaş ordusu ile 'sahaya ineceğini' belirterek, "Ak mı kara mı belli olacak" dedi..

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 100 bin kişilik yurttaş ordusu ile 'sahaya ineceğini', ayağına çizmelerini geçirip varoşları sokak sokak dolaşacağını belirterek, "Ak mı kara mı belli olacak. İstanbul'daki 15 yıllık haremilik dönemine son vereceğim" iddiasında bulundu.

Son dönemde açıkladığı belgelerle 'AKP'nin belalısı' olarak nam salan Kılıçdaroğlu'nun yeni hedefinde rakibi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş olacak.

Kılıçdaroğlu, "Sayın Topbaş 'bir-iki belge açıklamakla İstanbul'a belediye başkanı olunmaz' demiş. Ben de diyorum ki; 'belediye başkanı olanlar da önce açıklanan belgelerin hesabını vermek zorundadır.' Önümüzdeki süreçte İstanbul'da yapılan yeni yolsuzluk dosyalarını açıklayacağım. Kendisi de uygun görürse, bunları kamuoyu önünde tartışmaktan mutlu olurum" diye meydan okudu.

İstanbul'u yönetmeye kaliteli bir kadro ile talip olduklarını, kenti saydamlık, deneyim ve bilimsel çalışma anlayışı içinde yöneteceklerini bildiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Başbakan Erdoğan'ın başkanlığı ile başlayıp bugüne gelen süreçte İstanbul ile ilgili harcanan para 150 milyar dolar. İstanbullular geriye dönüp bir baksınlar. Yapılan yatırımların neresi 150 milyar doları kapsıyor. 150 milyar dolar harcanan bir kentin ulaşım, su, gecekondu sorunu olur muydu. Bu paralar nereye gitti? İstanbullunun hesap sorma vakti geldi."

HESAP SORMA VAKTİ

En önemli ilkelerinin "Dürüst yönetim ve halka hesap verme" olacağını belirten Kılıçdaroğlu, İstanbul'da seçimi kazanacağına olan iddiasını da "100 bin yurttaşla sahaya ineceğiz. Gençler ve kadınlar bu işin dinamiğini oluşturacak. Çizmeyi giyip sokak sokak gezeceğiz. 15 yıl sonra İstanbul'u haremilerden temizleyeceğiz. Bu kent haremilerden çok çekti" sözleriyle aktardı.

Kılıçdaroğlu'nun İstanbul projeleri

* İstanbul bir finans merkezi yapılacak.

* 400 bine yakın yoksul var. Bu insanlar kömür ve pirince değil, onurlu bir vatandaş olacakları şekilde maaşa bağlanacak.

* Her yıl en az 20 bin işsize iş bulunacak.

* 15 yıldır AKP 15 kilometre metro yaptı. Bizim yönetimimizde bir yılda 15 km metro yapılacak.

* Bugün İstanbul'a yılda 3.5 milyon turist geliyor. Biz 10 milyon turist çekeceğiz.

* İstanbul kültür, sanat başkenti olacak.

* İstanbul Anayasası yapılacak.




Bu haber 556 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,845 µs