En Sıcak Konular

Yunanlılar Ergenekon'u kimden öğrendi?

24 Ocak 2009 22:04 tsi
Gazeteci Mehmet Ali Birand, Yunan gazetesine verdiği röportajda, Ege sorunları Türkiye-AB ilişkilerini değerlendirdi, Ergenekon'la ilgili kaygılarını anlattı.

Yunanistan'ın en çok satan gazetesi Ta Nea'ya konuşan usta gazeteci Birand, "Yunan olsaydım, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyeliğinden yana olurdum" dedi. Ege sorunu ve tehdit iddialarını değerlendiren Birand, Ege'de var olduğu iddia edilen hareketliliğin Türk iç siyasi gelişmelerinin bir yansıması olarak görmediğini kaydetti. Birand, Ege probleminin "yalnız kalmış" bir kısım düzen yanlısı tarafından gündemde tutulduğunu belirtti.

Ege haberlerini ciddiye almadığını ve programlarında izleyiciyle paylaşmadığını kaydeden Birand şöyle devam etti: "Erdoğan hükümetinin Ege'de kriz meselesine müdahil olmadığını düşünüyorum. Artık kamuoyu Ege sorunuyla ilgilenmiyor. Ege'de kriz olursa, Türkiye'deki çoğunluk, Yunanistan'la krize hayır diyecektir. Türkiye sorun çıkarmakla ilgilenmiyor."

ERGENEKON BÜYÜK BİR OYUN

Ergenekon terör örgütüne ilişkin de yorumlar yapan Birand, "Bu gelişmede hiç kimse tam olarak neler olduğunu bilmiyor. Ancak her şey, güvenlik güçlerinin sivil hayata müdahalelerini dengeleme çabalarıyla başladı." açıklamasında bulundu. Ergenekon'un "Türkiye'nin büyük bir oyunu" olduğunu söyleyen Birand, Türkiye'de kurulu düzeni 70 yıldır yönetenlerle, Anadolulu dindarlar arasında bir mücadele olduğunu ileri sürdü. Birand, "Şimdi bunlar yönetimde bir pay istiyorlar; kurulu düzen de bundan hoşlanmıyor."

Ergenekon'nun çok tarafları olduğunu ve kamuoyunda adil yargılanma konusunda bölünme yaşandığını anlatan Birand şunları kaydetti: "Ordunun sivil hayata müdahale etmesine karşı olanlar var, derin devlete karşı olanlar var ve muhalefete korku ekenler var. Bütün bu hikayenin ve tutuklamaların arkasında hükümetin olup olmadığını, yani Erdoğan'ın emri verip vermediğini gerçekten bilmiyorum."

TÜRKİYE AB İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Ankara'nın AB iştahının Fransa ve Almanya tarafından kaçırılmaması gerektiğini söyleyen Birand, Türkiye'nin önemli enerji yolları üzerinde bulunduğunu ve Ortadoğu'da Gazze krizinde olduğu gibi dinamik bir siyaset güdebilen ülke olduğunun altını çizdi. Birand, Türkiye'nin AB üyelik perspektefinin canlı tutulması ve oyalanmaması gerektiğini ifade etti.

haber7



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,539 µs