En Sıcak Konular

AKP'den küskünlere "sanal" önlem

24 Ocak 2009 20:25 tsi
Merkez yoklamasına katılan tüm aday adaylarının listesini yayınlayan Ak Parti, aday yapılmayınca başka partilere geçen başkanlarla ilgili ilginç bir yola başvurdu.

AK Parti, 31 Aralık tarihine kadar partiye adaylık müracaatı yapan ancak aday gösterilmeyince istifa ederek başka partilere geçen belediye başkanlarının adaylıklarını engellemek için çalışmalarına hız verdi. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'bir partiden adaylık yoklamasına katılan, başka partiden aday olamaz' kararından yola çıkan parti yönetimi, 'küskün' başkanların isimlerini AK Parti'nin internet sitesinde ilan etti.

AK Parti, 29 Mart yerel seçimleri öncesinde aday gösterilmeyince istifa ederek başka partilere geçen belediye başkanlarının önünü kesmek için kolları sıvadı. YSK'nın 2004 yılında verdiği 'bir partiden adaylık yoklamasına katılan, başka partiden aday olamaz' kararından yola çıkan AK Parti, 31 Aralık tarihine kadar partiye adaylık müracaatı yapan ancak aday gösterilmeyince CHP, SP ve DP'ye geçen isimler için YSK'ya itirazda bulunmaya hazırlanıyor.

Başvuru için çalışma yapan AK Parti, Şubat ayında itiraz dilekçesini YSK'ya sunmayı planlıyor. AK Parti kurmayları, "İtiraz zamanına daha var. YSK'nın ilan ettiği süre içerisinde yasal hakkımızı kullanacağız. Bunun hukuki incelemesini yapacak olan merci YSK'dır" dedi.

Yeniden aday gösterilmeyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'in istifa ederek Demokrat Parti'ye ve Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'nın da Saadet Partisi'ne geçmesi üzerine kolları sıvayan AK Parti, küskün belediye başkanlarını devre dışı bırakmak için çok yönlü çalışma başlattı.

AK Parti, Siyasi Partiler Yasası'nın 'Önseçim ve merkez yoklamasına katılan isimlerin usulüne uygun olarak ilan edilmiş olması' kriterini de göz önünde bulundurarak, bu kriteri tüm aday adaylarının isimlerini partinin resmi internet sitesinden ilan ederek hayata geçirdi.

'AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nun 16 Aralık 2008 tarihli merkez yoklamasına katılan aday adaylarının ve belirlenen adayların ilanıdır' duyurusu altında tüm aday adaylarının isimleri partinin internet sitesinde yayınlandı. AK Parti, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı ilanı YSK'ya delil olarak sunacak.

Merkez yoklamasına katılan büyükşehir, il, ilçe, belde belediye başkan adayları ile merkez yoklaması sonucu belirlenen adayların isimlerini açıklayan AK Parti, bazı ilçe ve beldelerde de benzer yöntemlerle itiraz yapmak için çalışma yapacak. Başka partilere geçen ancak AK Parti'den adaylık başvurusunda bulunmadıkları için Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ve Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu hakkında ise bir işlem yapılmayacak.

tgrt haber



Bu haber 658 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,138 µs