En Sıcak Konular

Sezer: Darbelere karşıyım ama...

24 Ocak 2009 18:04 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ''Tabii ki askeri darbelere karşıyız. Ama bugün hükümetin doğrudan yapmaya çalıştığına inandığım, Hitler benzeri bir rejimi getirmeye çalıştığına inandığım sivil darbelere de karşıyız'' dedi.

Sezer, DSP Parti Okulu'nda düzenlenen İl Başkanları Toplantısının açılışında yaptığı konuşmaya, ''Bugün 24 Ocak ve Uğur Mumcu'nun katledilişinin yıl dönümü. Nur içinde yatsın. Onun doğruluğu, dürüstlüğü, yurtseverlik mücadelesi hepimize ışık olmaya devam edecek'' diyerek başladı.

Bu tarihin aynı zamanda İsmail Cem ile Gaffar Okkan'ın da ölüm yıl dönümleri olduğunu anımsatan Sezer, Türkiye'nin büyük kayıpları olan bu isimleri saygıyla andıklarını söyledi.

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini ve Türk solunun adeta ''ebedi muhalefete'' mahkum edilmeye çalışıldığını ileri süren Zeki Sezer, ''Ebedi muhalefet partisinin sayın genel başkanı, 'Sayın Kılıçdaroğlu, dürüst bir belediyeciliğin mümkün olduğunu gösterecek'. Günaydın... DSP'li belediye başkanları hem dürüst hem de başarılıdır'' diye konuştu.

Türkiye'de Eskişehir, Bartın ve Ordu'nun belediyecilik açısından örnek olduğunu ve herkesin gözünün başarısı dolayısıyla bu belediyelerin çalışmaları üzerine çevrildiğini ifade eden Sezer, DSP'den ayrılan bazı belediye başkanlarının daha sonra aynı başarılı çalışmaları sergileyemediğini savundu.

''BUNA GEÇİT VERMEYİZ''

Türkiye'de bir baskı sisteminin de kurulmaya çalışıldığı görüşünü dile getiren Zeki Sezer, ''Adına 'Ergenekon' denilen süreçte tüm toplum baskı altına alınmaya çalışılıyor'' dedi.

Evrensel hukuk ilkelerinin yok sayılmaya çalışıldığını ileri süren Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ecevit'ten de gelen yapımızla her türlü darbeye karşıyız. Tabii ki askeri darbelere karşıyız. Ama bugün hükümetin doğrudan yapmaya çalıştığına inandığım, Hitler benzeri bir rejimi getirmeye çalıştığına inandığım sivil darbelere de karşıyız. Hep söylüyorum, dünya seçimle iş başına gelmiş, sonra baskıcı bir yönetimi benimseyerek faşizan bir sistemi oluşturmuş, çevresini ve dünyayı kana bulamış yönetimleri görmüştür. Hitler'leri, Mussolini'leri gördü. Bizim hükümetimizin, bizim Başbakan'ın gidişi de bu.

Yani kendisine en küçük eleştiriye bile tahammül edemeyen, 'bir ülkenin başbakanına da bu söylenir mi' diye hani eleştirenlere bunu diyebilen, demokrasiyi kafasından tümüyle silmiş, zaman zaman demokrasi sözcüğünü çokça kullanmasına rağmen demokratik yöntemi kafasından tümüyle silmiş Başbakan'ın bugünkü yönetimi, bana o söylediğim yönetimlerin geliş tarzını çağrıştırıyor. Ama buna geçit vermeyiz. Burası Türkiye, bu ülkenin yurtseverleri, bu ülkenin demokrasi severleri, bu ülkenin demokratik solcuları var.''

Sezer, bir gazetecinin, ''Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda CHP'nin aday göstermeyip DSP'yi destekleyeceği söyleniyordu. Bu konuda ne diyeceksiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine de ''CHP'den beklentiler hep oldu. Ama bu beklentiler, toplumun, vatandaşın beklentileri de hiçbir zaman yerine getirilemedi'' karşılığını verdi.



Bu haber 798 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,920 µs