ABD'ye seslerini yükseltti! | " /> ABD'ye seslerini yükseltti! | "/>

En Sıcak Konular

Suudiler ABD'ye seslerini yükseltti!

24 Ocak 2009 08:59 tsi
Suudiler ABD'ye seslerini yükseltti! Suudi Prens Türki el Faysal, ABD’nin Ortadoğu politikasında radikal değişikliğe gitmesi gerektiğini belirterek, ‘Artık sabrımız tükeniyor, ABD ile ilişkilerimiz tehlikede’ dedi.

SUUDİ Arabistan’ın eski İstihbarat Servisi Başkanı Prens Faysal, Financial Times’da yer alan makalesinde, ABD’nin yeni başkanı Barack Obama’ya önemli uyarılarda bulundu. ABD’nin bölgedeki en yakın müttefiklerinden olan Suudi Arabistan’ın, şimdiye kadar İsrail’e karşı cihat çağrılarını reddettiğini, ancak Gazze’deki katliamın ardından Riyad yönetiminin, halkın İsrail’e karşı başkaldırıya katılmasını daha fazla engelleyemeyeceğini belirten Faysal, ‘Suudi Arabistan’ın sabrı artık tükeniyor. ABD Ortadoğu’daki liderlik rolünü sürdürmek istiyorsa İsrail-Filistin anlaşmazlığına dair politikasını ciddi bir şekilde gözden geçirmeli’ dedi.

ABD MASUM DEĞİL

YILLARDIR İsrail-Filistin barışı için çaba sarfettiğini ancak İsrail’in Gazze’ye kanlı saldırısıyla sadece Filistinlileri değil, barış ihtimalini de neredeyse öldürdüğünü belirten Faysal, ‘Yeni ABD yönetimi Filistinlilerin katledilmesini önlemek için güçlü adımlar atmadıkça ABD-Suudi ilişkileri ve bölgedeki istikrar tehlikeye girecektir’ dedi. Gazze’deki kıyıma kayıtsız kalan Bush yönetiminin, sivil katliamında payı olduğunu da savunan Faysal, ‘ABD, Suudi Arabistan’la stratejik ilişkisini sürdürmek istiyorsa, İsrail ve Filistin’e yönelik politikalarında radikal değişiklikler yapmak zorundadır’ ifadesini kullandı.

İSRAİL ABD’DEN EMİN

İSRAİL Başbakanı Ehud Olmert’in bir danışmanı, Washington’daki yeni yönetimin George Bush’un Hamas’la görüşmeme yolundaki politikalarını izleyeceğinden emin olduklarını ifade etti. BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü Başkanı John Ging, ABD’nin Ortadoğu temsilciliğine atadığı George Mitchell’in Gazze’de sokaktaki halk ile konuşmasını isteyerek, ‘ABD’den isteğim, Gazze’de sokaktaki halk ile annelerle, babalarla, konuşmasıdır’ dedi.

Star



Bu haber 1,030 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,426 µs