En Sıcak Konular

Soylu, partisinin adaylarını tanıttı

23 Ocak 2009 22:43 tsi
DP lideri Soylu, Antalya'nın Alanya ilçesinde, partisinin düzenlediği Belediye Başkan adayları açıklama ve tanıtma toplantısına katıldı.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, demokrat, güçlü, zengin bir Türkiye istediğini söyledi.

Alanya Belediyesi Düğün Salonu'nda yapılan toplantıya, DP Genel Başkan Danışmanı Hasan Subaşı, İl Başkanı Adil Aydın, ilçe yöneticileri ile partililer katıldı. Burada konuşan Soylu, partisinin hedeflerini anlattı ve AK Parti hükümetini eleştirdi.

Modern ve güçlü Türkiye'yi yaratmak için 12 aydır ülkeyi gezdiğini ve 200 bin kilometre yol yaptığını anlatan Süleyman Soylu, şöyle konuştu:

''Bütün arkadaşlarımızla, teşkilatımızla birlikte, Türkiye'ye haykırıyoruz. Korkmadan, çekinmeden, kafamızın arkasında hiç bir şey olmadan, millete hizmetin bir insan için en önemli bir değer olduğunu bilen anlayış içerisinde ve bu toprakların, bu ülkenin, bu coğrafyada yeniden lider olmasını, yeniden küresel öncü olmasını anlatan bir anlayış içerisinde sesleniyoruz. Ümidi kırılan insanlara (hayır ümidin kırılmasın) diyerek, işten çıkan insanlara (Ne olursunuz biraz sabredin) diyerek, siftah yapamayan esnafımıza (Yalnız değilsiniz) diyerek, evladını askere gönderen (Acaba evladım nasıl gelecek) diye endişe içerisinde bekleyen annelere (Umutsuz olmayın) diyerek, bu ülkede, fabrikalarını Rusya'ya, Almanya'ya, Çin'e, Mısır'a taşıyan insanlara (Dişinizi sıkın, elinizi sıkın, yumruğunuzu sıkın, biraz sabredin, biz geliyoruz) diyerek sesleniyoruz.

12 aydır gezdiğim bu topraklarda, bu ülkede, sadece bir şey arzu ediyorum. Ben, özgür bir Türkiye istiyorum. Demokrat, güçlü bir Türkiye istiyorum. Zengin bir Türkiye istiyorum. İnsanlarımızın başının sonuna kadar göğe yükseldiği bir Türkiye istiyorum. İnsanların, gençlerimizin rahat bir şekilde istihdam edildiği, devletimin milletine güvendiği bir Türkiye istiyorum. İmtiyazsız bir Cumhuriyet diyorum. 12 aydır her tarafta, hakların ve özgürlüklerin olduğu bir demokrasi diyorum. Kavgadan arınmış bir siyaset diyorum.''

Soylu, konuşmasında daha sonra AK Parti hükümetinin, Türkiye için beklenenleri veremediğini ve başarısız olduğunu iddia etti.

Soylu, şunları söyledi:

''Yaklaşık 6,5 yıldır Türkiye'de tek başına iktidar var. AK Parti iktidarı var. Bu iktidardan milletimizin beklentisi, huzurdu, demokrasiydi, daha fazla işti, daha fazla aştı. Birlikti, beraberlikti, kardeşlikti. Türkiye'de son 6,5 yıl ekonomi için fırsattı, üretim için fırsattı, eğitim için fırsattı, değişemeyenleri değiştirmek için fırsattı. Çocuklarımızın daha iyi eğitilmesi için fırsattı. Anaların, yarınlarımıza umutla bakabilmesi açısından fırsattı. Hep bu fırsatlar Türkiye'nin önündeydi. Ama öyle bir Türkiye ile karşı karşıya kaldık ki herkes, (Acaba 2 ay sonra, 3 ay sonra ne olacak) diye geleceği endişeli gözlerle izlemeye koyuldu.''

Soylu, Türkiye'nin en önemli problemlerinden birinin işsizlik olduğunu, her üç gençten, çalışma çağındaki her 4 kişiden birinin işsiz bulunduğunu ifade etti.

Vatandaşın cebinde bir oydan başka bir şeyi kalmadığını öne süren Süleyman Soylu, ''Namuslu, dürüst, şeffaf, modern ve çağdaş bir Türkiye oluşması için güçlü bu beyaz yürüyüşümüz, önce 29 Mart'a, sonra iktidar oluncaya kadar, daha sonra da iktidarımız süresince devam edecektir'' dedi.

29 Mart yerel seçimlerinin önemli olduğu da ifade eden Süleyman Soylu sözlerini, ''29 Mart bir fırsattır. Eğer Türkiye değişecekse, hepimiz bu işin içinde olacaksak, 29 Mart'ta oyumuzu çok iyi kullanmalıyız, demokratik hakkımızı çok iyi kullanmalıyız'' diye tamamladı.

DP Genel Başkanı, daha sonra Alanya ve beldelerindeki Belediye Başkan adaylarını sahneye çağırarak, tanıttı. Önce halen görevde olan Konaklı ve Kestel Belediye Başkanları Abdullah Sönmez ve Adem Murat Yücel'i sonra da Alanya Belediye Başkan Adayı Levent Dim'i yanına aldı.

aa



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,390 µs