En Sıcak Konular

Türk heyetine Refah'tan geçişine izin yok

23 Ocak 2009 22:36 tsi
Filistin halkının yaralarını sarmak için aralarında eski 2 milletvekili ile çok sayıda doktorun bulunduğu 30 kişilik Türk heyeti, Mısırlı yetkililerin izin vermemesi nedeniyle Refah Sınır Kapısı'nda yaklaşık 11 saattir bekletiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türkiye'den insani yardım amacıyla Gazze'ye giden 30 kişilik Türk heyeti, sabah saatlerinde Gazze'ye giriş yapmak için Refah Sınır Kapısı'na geldi. Aralarında, eski AK Parti Milletvekilleri Süleyman Gündüz ile Muhammet Polat, Yeryüzü Doktorları, İsra Derneği, Cansuyu ve diğer insani yardım kuruluşlarının üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu heyettekilerin Gazze'ye geçişlerine Mısırlı yetkililer tarafından izin verilmediği öğrenildi.

Türk heyetindeki bir yetkili, AA muhabirine, heyetin çoğunluğunun doktor olduğunu ve yanlarında tıbbi malzemeler bulunduğunu belirterek, Mısırlı yetkililerin, kendilerine Refah Sınır Kapısı'ndan geçişlerine hiçbir şekilde izin vermeyeceklerini ilettiklerini söyledi.

Mısırlı yetkililerin izin vermemesi üzerine Türk heyetinin yaklaşık 11 saattir ara bölgede aç ve susuz bekleyişini sürdürdüğünü ifade eden yetkili, durumlarını Türkiye'nin Mısır Büyükelçiliğine ilettiklerini kaydetti.

Türk yetkili, kendilerinin geçişine izin verilmemesine rağmen Fransız, Alman gibi çok sayıda yabancı heyetin Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye girdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

''Mısırlı yetkililerin bize izin vermemesine anlam veremedik. 11 saattir Refah Sınır Kapısı'nda aç ve susuz bir şekilde bekliyoruz. Heyettekilerin tamamının yeşil pasaportu bulunuyor. Mısırlı yetkililer bölgeyi terk etmememiz halinde bize zor kullanacaklarını iletti. Ancak, biz bu tehditlere aldırış etmedik. Şu anda kaba kuvvet yok, ancak Refah Sınır Kapısı'nda mahsur kalmış bir şekilde bekliyoruz.''

aa



Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,161 µs