En Sıcak Konular

İzmir'de korkutan gün

23 Ocak 2009 19:36 tsi
İzmir'de gündüz saatlerinde başlayan yağmurun ardından kenti ürkütücü bir toz bulutu kapladı. Konya’nın Akşehir İlçesi’nde şiddetli rüzgar, Akşehir Lisesi’nin çatısını uçurdu. Karne dağıtım töreninin okul içinde yapılması olası bir faci

YÜKSEK rüzgarların Afrika çöllerinden aldığı tozlar, sağanak yağmurla birleşince İzmir, çamura teslim oldu. Gün boyunca kahverengiye bürünen gökyüzü nedeniyle özellikle sürücüler zor anlar yaşarken, çamurla kaplanan araçlar, güçlükle temizlendi. Kentte metrekareye 18.8 kilogram düşen yağışın, gece boyunca devam edeceği açıklandı.

Ege Bölgesi'ni teslim alan lodos fırtınasının ardından gelen sağanak yağmur, İzmir'de de sabah saatlerinden itibaren kent merkezi ve ilçelerinde etkili oldu. Yüksek rüzgarların Afrika çöllerinden aldığı tozların, sağanak yağmurla birleşmesiyle kent, çamur deryasına döndü. Araçlar, çamurla kaplanırken, yüksek kesimlerden akan sular, zor anlar yaşanmasına neden oldu. Vatandaşlar, çamurlu sular nedeniyle sokaklarda yürümekte ve karşıya geçmekte zorlanırken, sürücülerin kahverengiye bürünen gökyüzü nedeniyle farlarını yakarak yollarına devam ettikleri gözlendi. Sokaktaki vatandaşların giysilerinin bile çamur içinde kalması, şaşkınlık yaratırken, bulutların arasından zaman zaman yüzüne gösteren güneş ise, gün boyunca gri renk aldı. Zaman zaman hızını arttıran yağış nedeniyle herhangi bir su baskının yaşanmadığı kaydedildi.

METREKAREYE 18.8 KİLOGRAM

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, bugün, metrekareye şu ana kadar 18.8 kilogram yağışın düştüğünü, yarın, sabahın ilk saatlerine kadar devam edeceğini açıkladı. Yarın, gün içerisinde yağışın beklenmediği, akşam saatlerinden itibaren tekrar başlayacağı kaydedildi.

Akşehir’de sabah saatlerinde başlayan rüzgar hayatı olumsuz etkiledi. Rüzgar nedeniyle Akşehir Lisesi’nin çatısı uçtu. Uçan çatı okulun bahçesine düştü. Karne dağıtım töreninin okul içinde yapılması olası faciayı önledi. Akşehir Lisesi’nin çatısının 2003 yılında da rüzgar nedeniyle uçtuğunu belirten Okul Müdürü İsmail Tuncez, “Havanın rüzgarlı olması nedeniyle, okul bahçesinde yapacağımız töreni, okul içinde yaptık. Öğrencilerimiz içerde olduğu sırada çatı, büyük bir gürültü ile uçup, bahçeye düştü. Herhangi bir öğrencinin olmaması faciayı önledi” dedi. Durumun polise bildirilmesinin ardından, olay yerine itfaiye ekipleri gelerek, incelemede bulundu.

KARNELERİ RÜZGAR UÇURDU

Karnelerini alıp evlerine giden bazı öğrencilerin ise ellerindeki karneleri uçtu. Karneleri uçan öğrenciler öğretmenlerinden kendilerine yeni karne vermesini istedi. Yeni karne alamayan öğrenciler, evlerine döndü.


MARMARİS'TE TOZ BULUTU ETKİLİ OLUYOR

Muğla'nın Marmaris ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan fırtınanın ardından gökyüzü toz bulutuyla kaplandı.

Marmaris Meteoroloji Müdürü Ahmet Levent, Afrika üzerinde etkili olan hortumlar ve kuvvetli rüzgarla atmosferin üst tabakasına taşınan tozların Marmaris'e kadar ulaştığını bildirdi.

İlçede sabah saatlerinde etkili olan fırtınanın ardından gökyüzünün toz bulutuyla kaplandığını belirten Levent, “Kuzey yarım kürede sistemlerin hareket şekli batıdan doğuya veya güneybatıdan kuzeydoğuya doğru oluyor. Bu toz bulutları bu bölgelere kadar taşınabiliyor” dedi.

Bu arada, vatandaşlar, toz bulutunu kamerayla görüntülemeye çalıştı. Toz bulutu nedeniyle ilçede görüş mesafesi düştü.

LODOS MİNARE DEVİRDİ

Denizli'de, tüm Ege bölgesinde olduğu gibi etkili olan lodos, bir caminin minaresini yıktı. Acıpayam İlçesi'ne bağlı Yeşildere Beldesi'ndeki Çarşı Camii'nin minaresi saatteki hızı 80 kilometreyi bulan lodos yüzünden yıkıldı.

Yeşildere İlköğretim Okulu'nun bahçesindeki 4 ağaç fırtına nedeniyle kökünden koparak devrildi. Birçok evin ve ahırın çatısı çöktü. Denizli kent merkezinde de işyerlerinin levhaları söküldü, bazı bölgelerde elektrik telleri koptu, ağaç dalları kırıldı.

hurriyet




Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs