En Sıcak Konular

Türkiye ve Erdoğan sayesinde ayakta kaldık

23 Ocak 2009 19:15 tsi
Türkiye ve Erdoğan sayesinde ayakta kaldık Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin Başhekimi Hüseyin Aşur, manevi olarak ayakta kaldıysak bunu Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a borçlu olduklarını söylüyor.

Savaşın başladığı ilk gün kendileri için her şeyin bittiğini düşünmeye başladıklarını söyleyen Aşur, ancak Türk halkının yaptığı gösteriler ve Erdoğan'ın sert konuşmasından büyük bir destek aldıklarını ifade ediyor.

Arap ülkelerinin Filistin konusunda hiçbir ciddi girişimde bulunmamaları, Batı ülkelerinin de Hamas'ın roketlerinden dolayı İsrail saldırılarına göz yumması Gazze halkının maddi ve manevi olarak yalnız kalmasına sebep olduğunu belirten Dr. Enver Carada da Türk halkının gösterdiği duyarlılığı unutmalarının mümkün olmadığının altını çiziyor. Dr Halid Hicazi ise Türkiye sayesinde savaşın durduğunu ifade ediyor. Hicazi bu savaşta kimin dost kimin düşman olduğunu da gördüklerini öne sürüyor.

Günlerce bombardımanlara maruz kalan Gazzeliler, dün ilk kez saldırı tehlikesi yaşamadan Cuma namazı kıldı. Gazze kentinin en büyük camii Ömeri Kebir'in imamı hutbede özellikle El Fetih ve Hamas arasındaki ihtilafları isim vermeden eleştirerek, halkın birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini söyledi.

Namaz sonrası Cihan'ın sorularını cevaplandıran Camii'nin imam hatibi ve Hamas tarafından görevden alınan eski Gazze Müftüsü Abdulkerim Kahlud, Türkiye'nin verdiği desteğin İslam'ını gereği olduğunu belirtiyor. Gözleri görmeyen Kahlud, özellikle Başbakan Erdoğan'ın söz ve eylemleriyle Filistinlilerin gönlünde taht kurduğunu da vurguluyor. Gazze kentinin merkezinde bulunan Ömeri Kebir Camii, Selahattin Eyyübi tarafından kiliseden camiye çevrilmiş. Eski Gazze kentindeki caminin altından 4 km uzaktaki denize tünel bulunduğu öne sürülüyor.

Son saldırılarda ağır yaralanan kardeşinin kızının Türkiye'de tedavi edildiğini belirten Salama El Safadi (52) ise Türkiye sevgisinin kelimelerle tarif edilemeyeceğini söylüyor. Safadi, Türk halkının Hamas, Fetih, İslami Cihad ayrımı yapmadan tüm grup ve mensuplarına aynı mesafede davranmasının da Filistin halkı üzerinde büyük bir etki meydana getirdiğini de anlatıyor.

Seyyar satıcılık yapan ve kendisini El Caruh (43) olarak tanıtan seyyar satıcı da Türkiye'deki gösterileri televizyondan izlediğini anlatıyor. Arap dünyasında bu tür gösterilerin neden düzenlenemediğini tahmin ettiğini söyleyen El Caruh, Türkiye'nin kendilerini bu durumdan kurtarması için daha fazla çaba göstermesi gerektiğini de ekliyor.

İsmini vermek istemeyen ve Hamas taraftarı olduğunu belirten başka bir kişi ise Hamas'ın derdini anlatabildiği tek ülkenin Türkiye olduğunu aktarıyor. İran ve Suriye'nin kendilerine destek veriyormuş gibi görünüp, bundan siyasi rant elde etmeye çalıştığını da iddia eden aynı kişi, Türkiye'nin tüm bu ülkelerin önü set çektiğini söylüyor. Başka bir Hamas taraftarı ise Türkiye'nin kendileri için çok şey yaptığını ancak İsrail ile ilişkilerini kesmesi gerektiğini belirtiyor.

Gazze'ye Türk hükümetinin verdiği siyasi desteğin yanı sıra Türk yardım kuruluşlarının uzattığı yardım eli de halk arasında büyük bir heyecan meydana getiriyor. Kızılay bölgeye başta tıbbi malzemeler olmak üzere her türlü ihtiyaç maddesi gönderirken, Kimse Yok mu da gıda ve ilaç yardımlarının yanı sıra bölgede kalıcı faaliyetlerde bulunmak istiyor. Kimse Yok mu Derneği yetkilileri, Gazze'ye hastane, okul, bina yapmak için girişimlerde bulunduklarını ifade ediyor. Gazze'de IHH, Deniz Feneri ve diğer pek çok yardım kurumu da yardım faaliyetlerinde bulunuyor.

cihan



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,469 µs