Kıvrıkoğlu ve Karadayı'ya t | " /> Kıvrıkoğlu ve Karadayı'ya t | "/>

En Sıcak Konular

Küçük'ten Kıvrıkoğlu ve Karadayı'ya t

23 Ocak 2009 19:01 tsi
Küçük'ten Kıvrıkoğlu ve Karadayı'ya t Ergenekon davası tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, kendisiyle ilgili açıklama yapan eski Genelkurmay Başkanları Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve İsmail Hakkı Karadayı'ya tepki gösterdi.

Ergenekon davası tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Veli Küçük, eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun hakkında yaptığı açıklamalar ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın ağzından Milliyet Gazetesi yazarı Fikret Bila'nın köşesinde yer alan açıklamalara cezaevinden cevap verdi. Kızı ve avukatı Zeynep Küçük aracılığıyla açıklamaları duyuran Veli Küçük'ün, Karadayı'ya hitaben yazdığı el yazısı metinde şu ifadeler yer aldı: "Sayın komutanım. Gazetelerde beyanınızı okudum. Ben 1996 yılında Jandarma Genel Komutanlığı kadrosundan sınıf subayı olarak terfi ettim ve tuğgenaral oldum. 2000 yılında emekli oldum, siz emekli oluncaya kadar emrinizde çalıştım. Bu vatana, kanı ile canı ile hizmet veren şerefli, onurlu, gururlu emekli Jandarma Tuğgenaral Veli Küçük'üm. Sürç-i Lisan olarak kabul ediyorum. 'O adam' değilim. Saygılarımı arz ederim."

Küçük, Fikret Bila'nın Millyet Gazetesi'ndeki köşe yazısında yer alan Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun kendisiyle ilgili sözleriyle ilgili de yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "23.01.2009 tarihli Milliyet Gazetesi'nde sayın Fikret Bila'nın köşesinde yer alan 'Veli Küçük adımı kullanmış' başlıklı yazıda, eski Genelkurmay Başkanı sayın Hüseyin Kıvrıkoğlu ile yapılan görüşmeye atfen 'Ben Veli Küçük'ü tanımam. Yakın çalışmam olmadı. Ben de Küçük'ü televizyona yansıyan sivil görüntülerinden tanırım. Ama sonradan anlıyorum, bu benim adımı da kullanmış. Cumhuriyet Gazetesi'nin hisseleriyle ilgili olarak bazı görüşmeler yapmış. 'İşte yukarısı da böyle istiyor' falan demiş galiba. Herhalde yukarıdakiler derken beni kast etmiş. Ben o zaman Genelkurmay Başkanı'ydım. Ama böyle bir olaydan haberim bile yok. Cumhuriyet Gazetesi'nin hisseleri falan bilmem. Ama bu Veli Küçük'ün adımızı kullandığı anlaşılıyor' şeklindeki beyanatını üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayım. Sahtecilik, dolandırıcılık ve çıkar amaçlı örgüt kurmak suçlarından hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan, geçmişi, kimliği ve güvenilirliği kamuoyunun malumu olan Tuncay Güney isimli müfterinin şahsımda dahil olmak üzere, bir çok değerli TSK mensubunun ismini kullanarak açıkça Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef alan maksatlı iftiraları mahkeme huzurunda gerek şahsım, gerekse olayda adı geçen diğer sanıklar tarafından cevaplanmış ve yalanlanmıştır. Buna rağmen bu iftiraların Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en yüksek makamında yer almış bir eski Genelkurmay Başkanı tarafından ciddiye alınarak hakkımda bu şekilde bir beyanda bulunulması son derece üzüntü vericidir. 86 yıllık Atatürk Cumhuriyeti hiç bu kadar büyük bir tehdit ve tehlike altında olmamıştır. Bu dönemde her Türk vatandaşı cesaret ve kararlılığından ödün vermeksizin bu tehdit ve komplolara karşı durmak ve Cumhuriyete sahip çıkmak görev ve sorumluluğundadır. Ancak, bu görev ve sorumluluk en başta Atatürk'ün Cumhuriyet'i emanet ettiği Türk Silahlı Kuvvetleri ve onun şerefli mensuplarına düşmektedir. Bu komplo karşısında korkmak, kişisel kaygı ve saiklerle tepkisiz kalmak, dolaylı olarak destek vermek ve komplo sahipleriyle aynı safta olmakla eşdeğerdir. Dönem bireysel endişeleri aşarak vatanın ve Cumhuriyet'in çıkarlarını gözetmek dönemidir."

cihan

 

 



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,157 µs