En Sıcak Konular

Ya fena işletti, ya fena korktu!

23 Ocak 2009 18:33 tsi
Ya fena işletti, ya fena korktu!

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında 10 kişiyi öldürdüğünü söyleyen tiyatrocu Atilla Olgaç ağız değiştirerek, 'yalan söyledim' dedi. İşte tarihi yalanlama:

Önceki gün konuk olduğu  KANALTÜRK'te ekrana gelen "Orada Neler Oluyor" isimli programda Kıbrıs Barış Harekatı sırasında, biri 19 yaşında elleri arkasından bağlı bir savaş esiri olmak üzere toplam 10 kişiyi öldürdüğünü açıklayan 45 yıllık tiyatro oyuncusu Atilla Olgaç, tepkiler üzerine ağız değiştirdi. Programda tamamen kendi kafasından yarattığı bir senaryoyu açıkladığını söyleyen Olgaç, "Programda kulladığım 'Biri esir, 10 kişiyi gerçekten öldürdüm' cümlesi tamamen savaşın kötü ortamını, acımasızlığını, vahşetini, insanları şoke ederek anlatmak adına tarafımdan yazılmış bir senaryodur. Bütün bunların bir senaryo olduğunu açıklama fırsatı bulamadım. Çünkü reklam dönüşü program bitti. Anlattığım olayın gerçekle bir ilgili yok. Yakında zaten senaryosunu yazdığım filmi göreceksiniz" dedi.

Bir gün önce ne demişti?

"10 kişiyi gerçekten öldürdüm, et yiyemiyorum" demişti

Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Kılıç karakteriyle akıllarda yer eden Olgaç, önceki gün yayın sırasında dizideki rol arkadaşı Tarık Ünlüoğlu'nun "Yarın manşetlere çıkacaksın, böyle konuşma" şeklindeki uyarısına rağmen şunları söylemişti:
Kılıç karakteriyle senaryo gereği adam öldürdük. Ama ne yazık ki bu vatan için ben gerçek hayatta 10 kişiyi gözlerinin yaşına bile bakmadan kurşuna dizdim" dedi. Atilla Olgaç "Askerlikte terhisime 1 gün kalmıştı. Tam o sırada Kıbrıs Barış Hareketi oldu. Beni Mersin'den Kıbrıs'a gönderdiler. Savaşın en acımasızca ve en kanlı bölümünün sürdüğü temizleme harekatında görev verdiler. Komutana 'Yapamam, adam öldüremem, ben sanatçıyım' dedim. 'Burada sanat bitti. Burası gerçek hayat, savaş. Emir verdim mi öldüreceksin' dedi. İlk öldürdüğüm çocuk 19 yaşında, esir düşmüş bir askerdi. Elleri arkadan bağlıydı. Silahı yüzüne doğrulttuğumda yüzüme tükürdü. Alnından vurdum, öldü. Sonra 9 kişiyi daha öldürdüm. Öldürdükten sonra gidip karargâhta ağlıyor, ertesi gün yine öldürüyordum. Rüyamdan çıkmıyor. Uzun süre psikolojik tedavi gördüm. Bu yüzden hala et yiyemiyorum. Kan göremiyorum. Aklıma öldürdüğüm çocuklar, kokmuş cesetler geliyor."

"O lanet olası görüntü gitmiyor"

Bu acıyı 25 yıl sonra ilk kez itiraf ettiğini söyleyen Olgaç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de korkunç bir savaşta bulunmuş, adam öldürmüş, gazilik unvanı almış tek sanatçıyım. Savaş uzun süre mesleğimi de etkiledi. Kitlendim, bir şey yapamadım. Bugün o komutanın 'Hep sahnede numaradan mı adam öldüreceksin. Silahı al da, gerçekten öldür bakalım. Nasıl oluyormuş' dediğini hatırlıyorum. Bir de 19 yaşındaki o gencin suratıma tükürüşünü. Yıllar geçti ama gözümün önünden o lanet olası görüntü gitmiyor" dedi.

Atillla Olgaç kimdir?

Türkiye Satranç Federasyonu Onursal Başkanı Kahraman Olgaç'ın da oğlu olan tiyatro ve dublaj sanatçısı Atilla Olgaç, 28 Temmuz 1944 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Kimya mühendisi olmayı kafasına koyan Olgaç, babasının telkinleriyle oyuncu olmaya karar verdi ve Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Yüksek Bölümü'nü bitirdi.  1973 yılında askere giden Olgaç, Kıbrıs Çıkartması'na katıldı.

Gazi unvanı alan Olgaç, 1970 yılında evlendi. 13 yıl süren ve bir erkek çocuğu sahibi olduğu evliliğinin ardından Olgaç, Nurhan Damcıoğlu ile evlendi. Damcıoğlu'yla evliliği de 10 yıl süren Olgaç, daha sonra Türkan Olgaç'la evlendi ve bu evliliğinden de Naz isimli bir kız çocuğu sahibi oldu. Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Kılıç karakterleriyle dikkatleri üzerine çeken Olgaç, "Şirinler" isimli çizgi filmde de Gargamal isimli karakteri seslendirdi. Sinema kariyeri 1971 yılında Ağıt filmiyle başlayan Olgaç, 45 yıllık sanat yaşamı boyunca Pars Narkoterör, Yağmurdan Sonra, Kurtlar Vadisi, Kibar Ana, Gözlerinde Son Gece, Vur Hançerini Kadınım,  Kuruluş, Osmancık gibi onlarca yapımda rol aldı.

milliyet



Bu haber 928 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,104 µs